Στοιχήματα: Οι πρώτες αποδόσεις για πρόκριση στον τελικό!

Κάτι περισσότερο από τρεις εβδομάδες μας χωρίζουν από την έναρξη των προβών στο Μάλμε ενόψει του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Καθώς διανύουμε την τελική ευθεία λίγο πριν τη διεξαγωγή της Eurovision 2024 στη σουηδική πόλη, μία από τις πλέον αγαπημένες και πολυσυζητημένες στήλες του Eurovisionfun επιστρέφει, με τις στοιχηματικές αναλύσεις για τη Eurovision 2024 να είναι πάλι εδώ.

Με τους bookers να έχουν αρχίσει τις τελευταίες ώρες να προσφέρουν περισσότερες ενότητες προς στοιχηματισμό για τον επερχόμενο διαγωνισμό, θα ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision από τους δύο ημιτελικούς της 7ης και της 9ης Μαΐου.

Πρώτος Ημιτελικός

Ιδιαίτερα αμφίρροπος αναμένεται να είναι ο πρώτος ημιτελικός της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με τους bookers. Με μόλις τρεις εταιρείες να προσφέρουν ως τώρα το ενδεχόμενο πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, το δείγμα μπορεί να είναι μικρό, δεν παύει να είναι όμως εν πολλοίς αντιπροσωπευτικό για όσα θα δούμε στο σόου της Τρίτης.

Τέσσερις χώρες θεωρούνται από τις στοιχηματικές εταιρείες πως θα πάρουν δεδομένα την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού. Κροατία, Ουκρανία, Φινλανδία και Λιθουανία προσφέρονται σε αποδόσεις κάτω από 1,05, έχοντας μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τις υπόλοιπες έντεκα συμμετέχουσες χώρες αυτού του ημιτελικού.

Ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στον μεγάλο τελικό δίνουν οι bookers σε Λουξεμβούργο, Κύπρο, Σερβία και Πολωνία. Το γκρουπ αυτών των χωρών παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,25 και 1,33, το οποίο και μεταφράζεται στοιχηματικά σε πιθανότητα πρόκρισης άνω του 70% για τις τρεις εξ αυτών (Κύπρος, Σερβία, Πολωνία) και άνω του 80% για το Λουξεμβούργο στην επιστροφή του στη Eurovision μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Μάχη αναμένεται να γίνει για τα δύο τελευταία εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, όπου τέσσερις χώρες αναμένεται να παλέψουν για την παρουσία τους σε αυτόν. Σλοβενία, Πορτογαλία, Αυστραλία και Ιρλανδία παίζονται σε αποδόσεις μεταξύ 1,44 έως και 1,75, με τις δύο πρώτες να φαίνεται προς ώρας να έχουν το προβάδισμα για να περάσουν τον σκόπελο του πρώτου ημιτελικού, με όλες τους να έχουν περισσότερες από 53% πιθανότητες για να προκριθούν.

Τέλος, αναφορικά με τις υπόλοιπες τρεις χώρες του πρώτου ημιτελικού, το Αζερμπαϊτζάν, τη Μολδαβία και την Ισλανδία, οι στοιχηματικές εταιρείες τις θεωρούν ως τα μεγάλα αουτσάιντερ για πρόκριση. Αναφορικά με το Αζερμπαϊτζάν, οι πιθανότητες πρόκρισής του κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι, καθώς προσφέρεται σε αποδόσεις που αγγίζουν τον υπερδιπλασιασμό, προσεγγίζοντας το 2,25. Αντίθετα, Μολδαβία και Ισλανδία έχουν ως φαίνεται ελάχιστες πιθανότητες παρουσίας στον τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς η μεν Μολδαβία προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 3 και 3,75, ενώ η Ισλανδία μεταξύ 3 και 5,2.

Δεύτερος Ημιτελικός

Πιο ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα στον δεύτερο ημιτελικό αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης των δεκαέξι συμμετεχουσών χωρών στον μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου. Οι χώρες που λαμβάνουν μέρος στον δεύτερο ημιτελικό φαίνεται πως κατατάσσονται από τους bookers σε πέντε υπογκρούπ.

Το πρώτο υπογκρούπ το απαρτίζουν η Ολλανδία, η Ελβετία και το Βέλγιο. Οι τρεις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης που καταλαμβάνουν τρεις εκ των έξι πρώτων θέσεων στις πιθανότητες νίκης του φετινού διαγωνισμού, θεωρούνται σίγουρες από τις στοιχηματικές εταιρείες πως θα προκριθούν, γι’ αυτό και η απόδοση πρόκρισής τους δεν ξεπερνάει το 1,02.

Εν πολλοίς σίγουρη φαίνεται να είναι η πρόκριση και των πέντε χωρών που απαρτίζουν το δεύτερο υπογκρούπ. Ελλάδα, Νορβηγία, Ισραήλ, Αρμενία και Αυστρία προσφέρονται σε αποδόσεις μεταξύ 1,04 και 1,2, το οποίο και “μεταφράζεται” σε πιθανότητες πρόκρισης 85% για την Ελλάδα, 83% για τη Νορβηγία, 82% για το Ισραήλ και την Αρμενία και 81% για την Εσθονία.

Μία “κατηγορία” μόνη της αποτελεί η Εσθονία, της οποίας η πρόκριση στον μεγάλο τελικό θεωρείται το πιθανότερο σενάριο, με τους bookers να της δίνουν περίπου 70% πιθανότητες και να παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 1,28 και 1,33.

Μάχη για το τελευταίο εισιτήριο πρόκειται να δώσουν η Γεωργία και η Δανία, οι οποίες έχουν απόσταση τόσο από τις προπορευόμενες εννιά χώρες όσο και από τις υπόλοιπες πέντε που έπονται. Σε αποδόσεις γύρω στο 1,75 παίζεται η πρόκριση της Γεωργίας, ενώ η αντίστοιχη της Δανίας μεταξύ 1,67 και 2,22, με τους bookers να δίνουν 52% πιθανότητες στους Καυκάσιους και 49% στους Σκανδιναβούς.

Τέλος, την τελευταία υπο-ομάδα αποτελούν οι υπόλοιπες πέντε χώρες που θα λάβουν μέρος στον δεύτερο ημιτελικό της 9ης Μαίου. Λετονία, Αλβανία, Άγιος Μαρίνος, Μάλτα και Τσεχία θεωρούνται από τους bookers ως τα αουτσάιντερ για την πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2024, καθώς όλες τους έχουν πιθανότητες μεταξύ 27% και 35% και προσφέρονται σε αποδόσεις που επιστρέφουν περίπου τριπλάσιο το αρχικό ποντάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση, με τα pre-parties να συνεχίζονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες και με την έναρξη των προβών ενόψει του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision να απέχει κάτι λιγότερο από έναν μήνα, το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι ανακατατάξεις θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη μεγάλη γιορτή στο Μάλμε. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ποιες χώρες πιστεύετε θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ; Πείτε μας στα σχόλια!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. James
    James says:

    Στον πρώτο ημιτελικό θα έβαζα εντός τις Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν και θα έβγαζα Φινλανδία και ίσως Σερβία ενώ στον δεύτερο θα έβαζα εντός Λετονία και Μάλτα βγάζοντας Εσθονία και Γεωργία.
    Όλα αυτά για την ώρα είναι για να έχουμε κάτι να λέμε,σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε καλύτερη εικόνα.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    1ος ημιτελικος:
    Πιστεύω η Πορτογαλία είναι δύσκολα, έως πολύ δύσκολα. Στη θέση της θα έλεγα έχει καλές πιθανότητες η Ιρλανδία ή (και)το Αζερμπαϊτζάν.
    Σαν αποκλεισμό έκπληξη θα έλεγα την Σλοβενία η την Κύπρο να αποκλειστούν οριακά στο νήμα. Πιθανότατα την Σλοβενία…. (Δυστυχώς… Καθώς verjamen…2012….)
    Μολδαβία, Ισλανδία, Αυστραλία πρέπει να έχουν κάτι πααααρα πολύ καλό για να προκριθούν. Γενικά είναι πιο αδύναμος ημιτελικός αλλά πιο απρόβλεπτος πιστεύω.
    2ος ημιτελικός: η τριάδα πιστεύω εκτός συγκλονιστικου απροόπτου έχει κλείσει, Ολλανδία (1) 2-3 Ελβετία/Ελλάδα. Από εκεί και πέρα συμφωνώ με τα στοιχήματα αλλά πιστεύω ότι η Αυστρία ή (και) η Γεωργία θα είναι τα φαβορί που θα αποκλειστούν…
    Αν μιλάμε για τεράστιο αποκλεισμό σοκ δε θα δυστασω να πω το Βέλγιο…
    Γενικά ο β ημιτελικός είναι και δυνατός και αμφίρροπος καθώς από την μια υπάρχουν σίγουρα 5-6 χώρες που θα προκριθούν και για τις άλλες 4-5 θέσεις οι υποψήφιοι είναι πολλοί, ο καθένας με τις πιθανότητες του

    Απάντηση
  3. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Στον πρώτο ημιτελικο θα έβγαζα το Λουξεμβούργο και θα έβαζα την Αυστραλία. Δυστυχώς βέβαια θα περάσει, γιατί θεωρώ ότι το τραγούδι είναι αδύναμο και η φωνή της Tali ήταν ακόμα πιο αδύναμη στον εθνικό τελικό.

    Στον δεύτερο ημιτελικό θα έβγαζα Εσθονία και Ισραήλ και θα έβαζα Αλβανία και Δανία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *