Eurovision 2024: Η Jury Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού!

Παρακολουθήστε live λεπτό προς λεπτό την Jury Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού μεσα από το Press Center της Malmö Arena.

Το άρθρο ανανεώνεται αυτόματα!

Έναρξη 

Το σόου ξεκινάει με ένα βίντεο με όλους τους εκπροσώπους.

FUEGO !!! Η εκπληκτική Ελένη Φουρειρα δίνει ένα συγκλονιστικό σόου τραγουδώντας το Fuego!

Ακολουθεί ο Eric Saade ερμηνεύοντας το Popular!

Το medley κλείνει η Chanel ερμηνεύοντας το Slo Mo, σε μια εκρηκτική χορογραφία !

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι δυο παρουσιάστριες κηρύσσοντας την έναρξη του διαγωνιστικού σόου!

Κύπρος

Πρώτη στη σκηνή της Malmö Arena , ανεβαίνει η μικρότερη διαγωνιζόμενη για φέτος! Η Silia Capsis δίνει μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση εκτελώντας άψογα όλη τη χορογραφία. Φωνητικά ήταν άψογη. Μια σίγουρη πρόκριση για την Κύπρο μας!

Σερβία

Δεύτερη στη σκηνή ανεβαίνει η Σερβία. Μια πολύ δυνατή μπαλάντα με σκοτεινό σκηνικό. Φωνητικά είναι εξαιρετική, όμως ανάμεσα σε Κύπρο και Λιθουανία χάνεται. Αρχίζει να γίνεται δύσκολη η πρόκριση για τη Σερβία.

Λιθουανία

Η χώρα της βαλτικής έχει σειρά. Ο Silvester δίνει μια δυνατή παράσταση που σίγουρα θα κερδίσει πολύ κόσμο. Σε κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις η Λιθουανια οδεύει άνετα για τον τελικό του Σαββάτου.

Ιρλανδία

Wow!! Ίσως η πιο ιδιαίτερη εμφάνιση του διαγωνισμού! Το Bambie κάνει κάτι μοναδικό και σίγουρα δε σε αφήνει αδιάφορο. Προσωπικά δε μπορώ να συνδεθώ με το κομμάτι. Μια άνετη πρόκριση για την Ιρλανδία που σκαρφαλώνει στα στοιχήματα.

Ακολουθεί το πρώτο διάλειμμα με τις παρουσιάστριες να παίρνουν θέση στη σκηνή.

Ηνωμένο Βασίλειο

Η πρώτη από τις Big5 που εμφανίζεται σήμερα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα άκρως ραδιοφωνικό τραγούδι που αποδίδεται εξαιρετικά τηλεοπτικά. Φωνητικά όμως ο Olly είναι με διαφορά ο χειρότερος τραγουδιστής φέτος! Δύσκολο το μέλλον του το Σάββατο!

Ουκρανία

Το πρώτο μεγάλο φαβορί της βραδιάς ανεβαίνει στη σκηνή. Η Ουκρανία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ξέρει να δίνει μαθήματα σκηνικής παρουσίασης. Φωνητικά δεν υπάρχει κανένα λάθος. Θα είναι έγκλημα αν δεν βρίσκεται στο ΤΟP3 η Ουκρανία.

Πολωνία

Η πιο αδικημένη στη σειρά εμφάνισης είναι με διαφορά η Πολωνία. Ανάμεσα στα δυο φαβορί της βραδιάς σίγουρα δε μπορεί να ξεχωρίσει. Φωνητικά έχει πολλές ασταθειες. Η πρόκριση για την Πολωνία αρχίζει να απομακρύνεται.

Κροατία

Το δεύτερο φαβορί της βραδιάς ειναι η Κροατία. Ο Baby Lazagna παρασύρει με την τρέλα του όλο το κοινό της αρένας αλλα και τους τηλεθεατές. Θα είναι ο νικητής του φετινού διαγωνισμού; Μαλλον παμε Ζάγκρεμπ του χρόνου!
Ισλανδία

Μια παλιά γνώριμη ανεβαίνει στη σκηνή του Μαλμε! Η Hera Bjork επιστρέφει μετά το 2010 με ένα τραγούδι κατώτερο από τος ικανότητες της! Δυστυχώς η πρόκριση για την Ισλανδια μοιάζει όνειρο!

Ακολουθει ακόμη ένα διάλειμμα με τις παρουσιάστριες να παίρνουν τη σκυτάλη!

Γερμανία

Δεύτερη για σήμερα από τις Big5 η Γερμανία. Μια χωρα που έχει συνδεθεί άμεσα με την τελευταία θέση κάθε χρόνο. Ο Isaak είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που βάζει κυριολεκτικά φωτιά στη σκηνή. Μάλλον η τελευταία θέση φέτος δε θα έρθει!

Σλοβενία

Σειρά έχει η Σλοβενία. Η Raiven είναι μια ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, με πολύ ταλέντο αλλα ένα αδύναμο κομμάτι! Μου φαντάζει δύσκολη η πρόκριση της χώρας αύριο το βράδυ!

Φινλανδία

Τι να πει κανείς για αυτό το act! Σίγουρα μια televoting friendly συμμετοχή! Αλήθεια δεν ξέρω τι να γράψω για αυτό το performance. Σίγουρη πρόκριση για τη Φινλανδία.

Μολδαβία

Σειρά έχει η Μολδαβία! Ακόμη μια εκπρόσωπος από τα παλιά! Η Natalia σίγουρα έχει χάρισμα και εκτόπισμα! Αρκεί όμως για να προκριθεί; Σε έναν τέτοιο Ημιτελικό όλα είναι πιθανά!

Σουηδία

Στη σκηνή ανεβαίνει η οικοδέσποινα του διαγωνισμού Σουηδία! Οι Marcus and Martinus σίγουρα ξέρουν πως να κερδίζουν το κοινό! Μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση από τη Σουηδία που θα της χαρίσει πιθανότατα ακόμη ένα Τοπ10 το βράδυ του Σαββάτου!

Αζερμπαϊτζάν

Την σκυτάλη παίρνει η χώρα της φωτιάς! Το Αζερμπαϊτζάν απέχει τελευταία από τις καλες θέσεις του παρελθόντος! Φέτος δείχνει επαγγελματισμό! Φωνητικά είναι καθηλωτικό το αποτέλεσμα! Μη σας φανεί έκπληξη μια πιθανή πρόκριση αύριο βράδυ!

Αυστραλία

Η χώρα της Ωκεάνιας έχει σειρά μετά τους Αζέρους! Μια σίγουρα ιδιαίτερη εμφάνιση από τους Αυστραλούς που θέλουν να δείξουν κάτι τελείως διαφορετικό! Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ μέτριο! Η Αυστραλία θα βιώσει το δεύτερο της αποκλεισμό στην ιστορία της!

Πορτογαλία

Προτελευταία στη σκηνή η Πορτογαλία. Ακόμη μια χώρα μαζί με την Ουκρανία που δείχνει πάντα επαγγελματισμό! Μια μπαλάντα από τις λίγες φέτος που σίγουρα σε καθηλώνει. Φωνητικά είναι απίστευτη! Μπορεί άνετα να προκριθεί!

Λουξεμβούργο

Τελευταία χώρα για σήμερα το Λουξεμβούργο. Μετά από 30 χρόνια το Λουξεμβούργο επιστρέφει με νέο πρόσωπο! Μια δυνατή εμφάνιση που λόγω θέσης έχει εξασφαλίσει ήδη ένα εισιτήριο στο Μεγάλο Τελικό!

Οι δυο παρουσιάστριες κυρησσουν την έναρξη της ψηφοφορίας για το κοινό! Πρώτο recap με τις 15 χώρες!

Interval act

Ο θρύλος του διαγωνισμού Johnny Logan ανεβαίνει στη σκηνή και ερμηνεύει το Euphoria με συνοδεία ορχήστρας! Μια συγκινητική εμφάνιση!

Η Petra συνομιλεί με την εκπρόσωπο του Λουξεμβούργου.

Ακολουθει το δεύτερο recap!

Η ψηφοφορία κλείνει!

Interval act

Ο Benjamin Ingrosso αναλαμβάνει το τελευταίο act της βραδιάς παρουσιάζοντας το νέο του κομμάτι!

Ήρθε η ώρα για τα αποτελέσματα!

Εμείς δίνουμε ραντεβού αύριο το μεσημέρι για τη Family Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αύριο λοιπόν ο πρώτος ημιτελικός. Με βάση ότι έχω δει και όσα έχω ακούσει από διάφορα streaming:
    15. Αυστραλία. Πραγματικά θεωρώ απίθανο να ψηφιστεί από ευρωπαϊκές χώρες. Θυμίζω ότι το ’17 είχε καταποντιστεί στο televoting.
    14. Ισλανδία. Ο,τι πάρει από βόρειες χώρες και αυτά ψίχουλα.
    13. Μολδαβία. Ο,τι πάρει από Ουκρανία Αζερμπαϊτζάν Πολωνία άντε και λίγο Βαλκάνια αλλά ψίχουλα.
    —αυτες οι 3 είναι σίγουρα εκτός για εμένα— οι θέσεις 12 ως 8 πιστεύω είναι πολύ ανοιχτές και θα το πάω με βάση πιθανοτήτων.
    12. Αζερμπαϊτζάν. Μάλλον ο,τι πάρει θα είναι από βαλκανικές και ανατολίτικες χώρες και λίγο από τη διασπορά των Τούρκων αλλά δεν θα είναι αρκετό πιστεύω να προκριθεί.
    11. Κύπρος. Με προβληματίζει πολύ ότι έχει περάσει και κυριολεκτικά δεν έχει ακουμπήσει. Θεωρητικά έχει καλύτερες πιθανότητες από τις χώρες που θα βάλω ψηλότερα αλλά η σειρά εμφάνισης και η απουσία συμμάχων δε βοηθάει. Επίσης η Τάμτα και η Ανδρομάχη που είχαν μια κάποια επιτυχία στους fans βρέθηκαν μόλις 9ες σε televoting με πιο φιλικές χώρες. Εδώ πέρσι ήρθε μόλις 7η σε έναν πιο αδύναμο ημιτελικό…Δεν θα εκπλαγω αν η Κύπρος μείνει εκτός οριακά.
    10. Σλοβενία: η ύπαρξη Σερβίας Κροατίας Πολωνίας Μολδαβίας Ουκρανίας είναι κάτι που θα μπορούσε κουτσά στραβά να οδηγήσει τη χώρα στον τελικό. Δεν είναι όμως εύκολη η πρόκριση.
    09. Σερβία: έχει τις συμμαχίες της και είναι το μόνο “ήρεμο” κομμάτι στο α μισό άρα πιστεύω ότι κουτσά στραβά θα προκριθεί.
    08. Πολωνία: το μόνο αρνητικό η θέση. Όμως η Πολωνία έχει ισχυρή διασπορά που πάντα τουλάχιστον στο tv την προκρίνει. Νομίζω και φέτος αυτό θα γίνει και η Πολωνία κουτσά στραβά θα περάσει.
    Μια από τις 4 σίγουρα θα μείνουν εκτός δεν πιστεύω ότι θα δούμε και Πολωνία,και Σερβία και Σλοβενία και Κύπρο αύριο να περνάνε.
    —-οι υπόλοιπες χώρες πιθανότητα θα περάσουν.
    07. Λουξεμβούργο: επιστροφή και εξαιρετική σειρά εμφάνισης.
    06. Πορτογαλία: εξαιρετική, ξεχωρίζει και τελευταία η Πορτογαλία τα πηγαίνει αρκετά καλά στο televoting των ημιτελικών. Ακόμα και το ’19 από το tv είχε περάσει.
    05. Φιλανδία. Λόγος νούμερο ένα που ο διαγωνισμός θεωρείται και (είναι) πανηγύρι ώρες ώρες.
    04. Λιθουανία. Διασπορά και καλο τραγούδι.
    03. Ιρλανδία. Λόγος νούμερο δύο…. Οι fans έχουν σκίσει τα βρακιά τους για ένα τραγούδι που δεν έπειθε και έπαθαν τσοτσο λόγω σκηνικής εμφάνισης. Ναι παιδιά οκ είναι εντυπωσιακό αλλά ας κρίνουμε λίγο με βάση τη λογική…
    2. Ουκρανία. Δεν νμζ να κερδίσει τον ημιτελικό.
    1. Κροατία. Φαίνεται ότι τουλάχιστον στον ημιτελικό θα κερδίσει και στο τελικό θα παίξει πολύ ψηλά (5αδα) αν όχι νίκη.
    ΥΓ: το ότι Ιρλανδία, Φιλανδία, ΗΒ θεωρούνται family friendly αλλά είχε ενοχλήσει η ρονελα το ’22 είναι πραγματικά γελοίο! Πώς φαίνεται ότι η ebu δεν θέλει τα Βαλκάνια…
    Ας μείνουν στο τέλος μεταξύ τους οι βόρειοι και “πλούσιοι” να δούμε τι θα καταλάβουν…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *