Eurovision 2025: Η πρώτη επίσημη συνάντηση για τη διεξαγωγή της!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελβετίας, SSR SRG, ξεκινάει από σήμερα στη Βέρνη τις διεργασίες για τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μια ομάδα εργασίας έχει ήδη σχηματιστεί και πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη σύσκεψη για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Τρεις πόλεις πρόθυμες να φιλοξενήσουν την Eurovision 2025

Μέχρι στιγμής τρεις πόλεις στην Ελβετία έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν την Eurovision 2025.

Όπως σας ενημερώσαμε και χθες με άρθρο μας (εδώ) η πρώτη πόλη που έχει δηλώσει ενδιαφέρον είναι η Γενεύη. Αργότερα ακολούθησαν η Βασιλεία και το Saint Gallen που επίσης επιθυμούν να φιλοξενήσουν τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ο Conradin Cramer, πρόεδρος του καντονίου Βασιλεία-Σταττ, δήλωσε ότι «η Βασιλεία είναι έτοιμη» και ότι «θα ήταν υπέροχο και τιμητικό εάν η Βασιλεία μπορούσε να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση αυτού του παγκοσμίως δημοφιλούς διαγωνισμού τραγουδιού για την Ελβετία». Η στρατηγική τους θα βασίζεται σε τρία κύρια επιχειρήματα – υποδομή, προσβασιμότητα και φιλοξενία. Ο Cramer δεν έκανε καμία άμεση αναφορά σε κάποια συγκεκριμένη αρένα ή αίθουσα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το διαγωνισμό.

Η Christine Bolt, επικεφαλής της γεωργικής έκθεσης Olma στην ανατολική Ελβετία, υποστηρίζει τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Saint Gallen. «Τώρα είμαστε περιζήτητοι», επεσήμανε στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRF, προσθέτοντας ότι η νέα αίθουσα Olma θα ταίριαζε τέλεια για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το νέο Olma Hall εγκαινιάστηκε στις αρχές Μαρτίου και προσφέρει χώρο για έως και 12.000 άτομα.

Η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2025 αναμένεται το Σεπτέμβρη

Πηγή: SRF

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2025!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολλή αισιοδοξία για τη διεξαγωγή της…
    Πώς; Με 32-33 χώρες ανάμεσα τους και το Ισραήλ πιθανότητα… Να ζήσουμε τα ίδια; Αν η ebu δεν βρει άλλον χορηγό και δεν πατήσει στην εμφανώς αγορασμενες ψήφους του Ισραήλ και στη προπαγάνδα στο YT αλλά και στα αισχρά που έκαναν σε βάρος των άλλων αποστολών ώστε να αποβάλει την χώρα, από εδώ και πέρα η Eurovision θα γίνεται χρόνο με το χρόνο χειρότερη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *