Ελλάδα: Διαγωνισμός για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ μέσω ΑΣΕΠ

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Η διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το νέο νόμο Κεραμέως για την επιλογή των επικεφαλής των δημόσιων φορέων και οργανισμών και γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.

Από τις 12 έως και τις 25 Ιουνίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι, για να καταθέσουν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ, προκειμένου να διεκδικήσουν την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Η θέση αυτή ουσιαστικά παραμένει κενή, περισσότερο από δύο χρόνια, αφού μετά την παραίτηση του Γ. Γαμπρίτσιου, αρχικά τα καθήκοντα εκτελούσε ο νυν Πρόεδρος της εταιρείας Κων/νος Ζούλας και στην συνέχεια τοποθετήθηκε προσωρινά η Κατερίνα Κασκανιώτη.

Η δημοσίευση της προκήρυξης, που υπογράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – αρμόδιος υφυπουργός για την ΕΡΤ Π. Μαρινάκης, ακυρώνει και τα όποια σενάρια υπήρχαν σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΤ θα εξαιρούνταν από τον νόμο Κεραμέως και η επιλογή της διοίκησης της θα γινόταν χωρίς διαγωνισμό, όπως ουσιαστικά συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Την εξαίρεση αυτή με βάση τα δημοσιεύματα είχε ζητήσει από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κων/νος Ζούλας.

Η θητεία του Κων/νου Ζούλα ολοκληρώνεται τον προσεχή Σεπτέμβριο και η επιλογή του νέου Προέδρου θα γίνει με την ίδια ακριβώς διαδικασία που ορίζει ο νόμος Κεραμέως και ο οποίος ουσιαστικά έρχεται να φέρει περισσότερη αξιοκρατία στην τοποθέτηση των διοικήσεων των δημόσιων οργανισμών.

Φαβορί για την θέση είναι η παραμονή της νυν προσωρινής διευθύνουσας συμβούλου, Κατερίνας Κασκανίωτη, η οποία στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα γραφής. Η Κατερίνα Κασκανιώτη ήταν και στο Μάλμε, προσκεκλημένη της EBU, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, πόσο σημαντικό τηλεοπτικό project είναι ο διαγωνισμός της Eurovision για την ΕΡΤ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Διαύγεια
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *