Λιχτενστάιν: Το Radio Liechtenstein πρόκειται να καταθέσει αίτηση μέλους στην EBU!

Το Radio Liechtenstein πρόκειται να υποβάλλει αίτηση μέλους στην EBU σύμφωνα με όσα αναφέρει η Liechtensteiner Vaterland.

Η εφημερίδα του Λιχτενστάιν Liechtensteiner Vaterland, αναφέρει ότι το Radio Liechtenstein βρίσκεται σε διαδικασία υποβολής αίτησης για ένταξη στην EBU.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, το Λιχτενστάιν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Ο Peter Kolbel, πρώην διευθυντής του 1 FL TV, του μοναδικού τηλεοπτικού σταθμού με έδρα το κρατίδιο, ήταν πολύ θετικός με την ιδέα το Λιχτενστάιν να συμμετάσχει στη Eurovision. Τα σχέδια για τη συμμετοχή του Λιχτενστάιν σταμάτησαν μετά τον θάνατο του Kolbel πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού 1 FL TV, Sandra Woldt δεν ακολούθησε στο δρόμο του προκατόχου της και έτσι το ενδεχόμενο να δούμε το ντεμπούτο του κρατιδίου στον διαγωνισμό, ναυάγησε.

Το Radio Liechtenstein ιδρύθηκε το 1995 και χρηματοδοτείται εν μέρει από την κυβέρνηση του Λιχτενστάιν ως τον μοναδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του. Ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι μία από τις δύο εταιρείες πολυμέσων που εδρεύουν στο Λιχτενστάιν μαζί με το 1 FL TV.

Εάν το Radio Liechtenstein γίνει μέλος στην EBU, θα γίνει ένα από τα δεκατρία άλλα πλήρη μέλη της EBU που είναι μόνο ραδιοφωνικοί φορείς. Ωστόσο, θα ήταν πολύ απίθανο το Radio Liechtenstein να μπορέσει να διαγωνιστεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς κανένας ραδιοφωνικός φορέας δεν έχει λάβει μέρος ποτέ στον θεσμό, καθώς ο διαγωνισμός απαιτεί τηλεοπτική μετάδοση στις συμμετέχουσες χώρες.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Eurovoix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *