Βοσνία Ερζεγοβίνη: Δικαστήριο διατάζει την πώληση ακίνητης περιουσίας της BHRT για αποπληρωμή χρεών στην EBU

Δικαστήριο του Σαράγεβο διατάζει την δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης (BHRT), να πωλήσει ακίνητή της περιουσία ώστε να αποπληρώσει χρέος της στην EBU.

Την εκποίηση μεγάλης ακίνητης περιουσίας της BHRT, διατάζει δικαστική απόφαση στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Η BHRT οφείλει στην EBU κάτι περισσότερα από 8 εκατομμύρια Ευρώ. Εξαιτίας του χρέους αυτού η δημόσια τηλεόραση της χώρας δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της EBU από το 2018 και φυσικά δεν μπορεί να λάβει μέρος ούτε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η BHRT διαθέτει εννιά ακίνητα, αξίας 82 εκατομμυρίων Ευρώ. Η πώληση του ακινήτου που διατάζει η δικαστική απόφαση έχει οριστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση έχει ασκηθεί έφεση.

Στην περίπτωση που η BHRT αποπληρώσει το χρέος της στην EBU ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κάτι που δεν έπαψε ποτέ να την ενδιαφέρει.

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό το 1993 και έκτοτε έχει συμμετάσχει 19 φορές, με την τελευταία της παρουσία να είναι το 2016. Η καλύτερη της θέση είναι η τρίτη, στην Eurovision 2006 στην Αθήνα, όταν με το Lejla κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή:  Eurovoix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *