Γ. Καπουτζίδης: “Έφυγα από την Eurovision όταν κατάλαβα ότι δεν με ήθελαν από την ΕΡΤ”!

Για πρώτη φορά ο Γιώργος Καπουτζίδης που επί χρόνια πραγματοποιούσε μαζί με τη Μαρία Κοζάκου τον σχολιασμό της μετάδοσης της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από την θέση αυτή. Ο δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος, κατηγόρησε χωρίς να τους ονοματίσει, ανθρώπους μέσα και έξω από την ΕΡΤ που δεν τον ήθελαν και η συμπεριφορά τους τον οδήγησε στο να λάβει την απόφαση να αποχωρήσει το 2023 από τον σχολιασμό της Eurovision. Μάλιστα ανέφερε πως οι ίδιοι άνθρωποι ήταν αυτοί που έκαναν και την Μαρία Κοζάκου να αποχωρήσει.

Βολές και εναντίον του OGAE Greece

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την Eurovision και για την φετινή μετάδοση από τους Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλουτά. Ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θέλησε να λάβει θέση και να κρίνει τον σχολιασμό τους, αλλά εξήγησε πως ενώ άκουσε τόσα θετικά σχόλια όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην Eurovision, την τελευταία χρονιά δεν γλίτωσε και ο ίδιος από την αρνητική κριτική, σχολιάζοντας με καυστικό μάλιστα τρόπο, την κριτική που δέχθηκε από τον OGAE Greece, για τα όσα είχε αναφέρει το 2022 για την σουηδική συμμετοχή.

Και μένα ο OGAE με σταύρωσε επειδή έκανα πλάκα με το τραγούδι της Σουηδίας. Σίγουρα δεν είναι ευγενικό να πω τι έπρεπε να κάνουν. Σε κάποιον άρεσε και σε κάποιον δεν άρεσε αυτό που κάνεις. Κανείς δεν έχει καταλάβει πόσο δύσκολη είναι δουλειά αυτή.

Δεν έφυγα από την Eurovision γιατί βαριόμουν …

Ενώ ο Γιώργος Καπουτζίδης αμέσως μετά τη Eurovision 2022 είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον σχολιασμό του διαγωνισμού, λέγοντας πως το βαρύ επαγγελματικό του πρόγραμμα δεν του επέτρεπε να παραμείνει, τώρα έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση και εξήγηση από αυτήν που είχε δώσει τότε.

Δεν έφυγα επειδή βαριόμουν, έφυγα όταν κατάλαβα ότι από την ΕΡΤ δεν με θέλουν κάποιοι άνθρωποι. Κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω και αυτό είναι κάτι που ειλικρινά το προτείνω στον οποιονδήποτε, όταν αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον που δεν είστε καλοδεχούμενοι και υπάρχει μία τοξικότητα γύρω από εσάς, φύγετε. Νομίζω ότι από το 2021 γινόταν και το 2022 εκδηλώθηκε περισσότερο το ότι δεν με ήθελαν.

Μάλιστα στην ερώτηση της Ναταλίας Γερμανού, στο γιατί εισέπραξε αυτή την συμπεριφορά, ο Γιώργος Καπουτζίδης το αποδίδει στο εξής:

Εγώ πάντοτε διαφωνούσα με τον τρόπο που γίνεται η Eurovision στην ΕΡΤ. Πάντοτε πίστευα ότι πρέπει να είναι μία πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων, να γίνονται εθνικοί τελικοί, να το δει η ΕΡΤ πιο σοβαρά και να δει ότι έχουμε ένα προϊόν μπορεί να φέρει 3-4 τελικές βραδιές, να συνεργαστεί με τα ιδιωτικά κανάλια να είναι μία ομαδική προσπάθεια και όχι να υπάρχει όλο αυτό το βρισίδι. Πρότεινα κατά καιρούς διάφορα κόνσεπτ, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι μέσα και έξω που ήθελαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας της επιλογής, ήμουν μία φωνή που δεν την πολυθέλουν.

Η ίδια μάλιστα συμπεριφορά από αυτούς τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Γ. Καπουτζίδη οδήγησε και την Μαρία Κοζάκου στην απόφαση να εγκαταλείψει την θέση της στην Eurovision.

Ούτε ένα ευχαριστώ δεν μου είπαν στο τέλος της συνεργασίας. Ήταν άσχημη η συμπεριφορά, όχι από όλη την ΕΡΤ. Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε και τη Μαρία Κοζάκου να φύγει.

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Καπουτζίδης παρότι δεν ανήκε στο δυναμικό της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, παρέμεινε στην θέση του σχολιαστή της Eurovision για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο ίδιος το καλοκαίρι του 2022 είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό, επικαλούμενος επαγγελματικό φόρτο, κάτι που τώρα ανασκευάζει με τις νέες του δηλώσεις.

Πως αξιολογείτε τα όσα αναφέρει ο Γιώργος Καπουτζίδης; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Συμφωνώ ότι πρέπει να μπει και ο ιδιωτικός τομέας στο παιχνίδι και του χρόνου, έστω με την μορφή χορηγιών, αλλά αν είναι να κάνουμε ένα μικρό, δικό μας melodifestivalen, θα μου άρεσε να μπουν και τα ιδιωτικά κανάλια στο παιχνίδι, ώστε να έχουμε πιο πολλά λεφτά να διαθέσουμε, και η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει ως εξής:
    Συγκροτούμε μια επιτροπή κοινού και μια σοβαρή επιτροπή ειδικών που θα ακούσουν τα τραγούδια που θα κατατεθούν στην ΕΡΤ.
    Από αυτά τα τραγούδια προκρίνονται στους ημιτελικούς 10-20 τραγούδια. Τα 5-10 τραγούδια του κάθε ημιτελικού θα παρουσιαστούν σε δυο βραδιές, η μία βραδιά στο ένα ιδιωτικό κανάλι και η άλλη στο άλλο, με τον τελικό να παρουσιάζεται από την ΕΡΤ. Αν και αν βρούμε μεγάλους χορηγούς δεν είναι απαραίτητο να μπουν ιδιωτικά κανάλια στο παιχνίδι, αρκεί και η ΕΡΤ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *