Martin Österdahl: Όσοι χρειάζονταν μία διέξοδο από τις απογοητεύσεις τους και με αποδοκίμασαν καλώς έκαναν!

Σε συνέντευξή του στην σουηδική εφημερίδα Göteborgs-Posten, ο Martin Österdahl εκτελεστικός επόπτης της Eurovision, απαντά για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την EBU, τον περιορισμό των καθηκόντων του, τις δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή που είχαν αντίκτυπο και στη διοργάνωση του Μάλμε, αλλά και για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού του φετινού διαγωνισμού.

Αρχικά ο Martin Österdahl είναι πολύ θετικός με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την EBU, αλλά και για το γεγονός πως περιορίζονται οι αρμοδιότητες του, αφού πλέον θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο σε όσα του έχουν ανατεθεί.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει αναπτυχθεί εκρηκτικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών και η διοργάνωση σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεφύγει από μας. Αν συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με ένα μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει την ίδια πίεση από τα μέσα ενημέρωσης, μάλλον ήμασταν λίγο αφελείς και δεν είχαμε πραγματικά τους πόρους που χρειαζόμαστε.

Ο Martin Österdahl είναι περήφανος που η Eurovision 2024 είχε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Επισημαίνει ότι η Eurovision έζησε με «γεωπολιτικές εντάσεις» όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στο Μάλμε.

Το ζήτημα της Μέσης Ανατολής είναι περίπλοκο. Το παλεύουν στον Λευκό Οίκο και στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι είναι δύσκολο και για έναν οργανισμό όπως η EBU. Δεν έχω συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς το πώς θα το λύσουμε στο μέλλον, αλλά πως οι αποφάσεις πρέπει να γίνουν σαφέστερες και ότι η επικοινωνία να βελτιωθεί, σε αυτό θα επικεντρωθούμε.

Για τις απειλές αποχωρήσεων και τις αποδοκιμασίες που εισέπραξε από το κοινό, ο Martin Österdahl αναφέρει πως μοναδικό του μέλημα ήταν να μην τραυματιστεί κανείς και πως δεν έχει πρόβλημα με τις αποδοκιμασίες, αν αυτές προήλθαν από άτομα που με αυτό τον τρόπο βρήκαν μία διέξοδο στην απογοήτευσή τους.

Το ενδιαφέρον μου ήταν ότι θα ξεπεράσουμε αυτές τις καταστάσεις και ότι όλοι θα έφευγαν (από το Μάλμε) σώοι και αβλαβείς. Αν χρειαζόταν μια διέξοδος για την απογοήτευση τους, τότε οι αποδοκιμασίες είναι μια χαρά για μένα. Το κυριότερο ήταν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Göteborgs-Posten

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *