Ιταλία: Αλλάζει ημερομηνία το Φεστιβάλ του Sanremo 2025!

Πριν από περίπου έναν μήνα, ανακοινώθηκε πως το 75ο Φεστιβάλ του Sanremo θα λάβει χώρα μια εβδομάδα νωρίτερα από το σύνηθες, δηλαδή από τις 4 έως και τις 8 Φεβρουαρίου στο Teatro Ariston. Ωστόσο, η τελευταία ανακοίνωση των διοργανωτών, έρχεται για να μεταφέρει το φεστιβάλ μια εβδομάδα μετά!

Συγκεκριμένα, το Sanremo 2025 θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου, με τον Carlo Conti ως καινούργιο καλλιτεχνικό διευθυντή και παρουσιαστή, στην μικρή πόλη της Λιγουρίας.

24 τραγούδια θα διαγωνισθούν για το Χρυσό Λέοντα, έξι λιγότερα σε σύγκριση με τα 30 που συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πρώτη βραδιά: 24 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα διαγωνιστικά τους τραγούδια. Οι 5 πρώτοι θα ανακοινωθούν με τυχαία σειρά.
  • Δεύτερη βραδιά: 12 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν για δεύτερη φορά τα διαγωνιστικά τους τραγούδια. Οι 5 πρώτοι θα ανακοινωθούν με τυχαία σειρά.
  • Τρίτη βραδιά: οι υπόλοιποι 12 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα διαγωνιστικά τους τραγούδια για δεύτερη φορά. Οι 5 πρώτοι θα ανακοινωθούν με τυχαία σειρά.
  • Τέταρτη βραδιά: οι διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν ένα ντουέτο/διασκευή ενός ήδη υπάρχοντος τραγουδιού. Θα υπάρξει νικητής, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της βραδιάς δεν θα προστεθούν στο συνολικό αποτέλεσμα.
  • Πέμπτη βραδιά: 24 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα διαγωνιστικά τους τραγούδια. Οι 5 κορυφαίοι καλλιτέχνες της συνδυασμένης κατάταξης όλων των προηγούμενων βραδιών θα προκριθούν στον superfinal. Εδώ θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους για δεύτερη φορά, με το κοινό και τις κριτικές επιτροπές να ψηφίζουν εκ του μηδενός για την επιλογή του νικητή.

Η Ιταλία έχει πλέον επιβεβαιώσει την συμμετοχή της για την Eurovision 2025, και εκτός απροόπτου, ο νικητής του  Sanremo είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Ελβετία.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2025, στην Γενεύη ή στην Βασιλεία!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *