melodifestivalen 2024 stage

Σουηδία: Με δύο σημαντικές αλλαγές το Melodifestivalen 2025!

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν για την Eurovision 2025, όλο και περισσότερες χώρες αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους και την μέθοδο επιλογής τους για τον εκπρόσωπό τους στο διαγωνισμό. Η Σουηδία για άλλη μία φορά φυσικά θα χρησιμοποιήσει το Melodifestivalen για την ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Ελβετία. Ο σουηδικός όμως εθνικός τελικός έρχεται με δύο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Δυσκολεύει η δεύτερη ευκαιρία

Από τις 23 Αυγούστου και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και δημιουργοί θα μπορούν να υποβάλλουν τα τραγούδια τους στην σουηδική δημόσια τηλεόραση SVT, για να διεκδικήσουν μία από τις 30 θέσεις του Melodifestivalen 2025.

Το Melodifestivalen 2025 θα απαρτίζεται και πάλι από πέντε ημιτελικούς, στους οποίους θα διαγωνίζονται από έξι τραγούδια, με τα δύο πρώτα σε ψήφους να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. Ως εδώ δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό.

Στον τελικό όπως και φέτος θα συμμετέχουν 12 τραγούδια, τα δέκα τραγούδια που έχουν προκριθεί από τους πέντε ημιτελικούς (τα δύο πρώτα σε ψήφους από κάθε ημιτελικό) και δύο ακόμη τραγούδια που θα προερχόνται από την μέθοδο της δεύτερης ευκαιρίας.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή του Melodifestivalen 2025 θα είναι αυτή σχετικά με τα δύο τραγούδια που θα συμμετέχουν στον τελικό και θα προκριθούν μέσω της δεύτερης ευκαιρίας. Φέτος, μετά τον πέμπτο ημιτελικό όλα τα τραγούδια που είχαν τερματίσει στην τρίτη και την τέταρτη θέση στους πέντε ημιτελικούς, τέθηκαν σε μία νέα ψηφοφορία στο τηλεοπτικό κοινό, αμέσως μετά το τέλος του πέμπτου ημιτελικού, και τα δύο πρώτα τραγούδια σε ψήφους προκρίθηκαν και αυτά στον τελικό. Αυτό το 2025 αλλάζει.

Μόνο όσα τραγούδια τερματίζουν στην τρίτη θέση του ημιτελικού τους, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για να προκριθούν στον τελικό. Συγκεκριμένα, το τραγούδι που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και βρέθηκε σε μία από τις τρίτες θέσεις των πέντε ημιτελικών, θα προκρίνεται αυτομάτως στον τελικό. Το δωδέκατο τραγούδι του τελικού, θα προκύπτει μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, μεταξύ των τεσσάρων τραγουδιών που απομένουν. Όλη αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιείται όπως και πέρσι μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου ημιτελικού.

Πριν από τους ημιτελικούς θα ακούμε τα τραγούδια

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με την διαθεσιμότητα των τραγουδιών που προκρίνονται αυτομάτως στον τελικό στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Μέχρι τώρα τα τραγούδια αυτά γίνονταν διαθέσιμα, με το τέλος του πέμπτου ημιτελικού, όταν και ήταν πλέον γνωστά όλα τα τραγούδια του τελικού. Πλέον, την Παρασκευή πριν από κάθε ημιτελικό, τα τραγούδια στην πλήρη τους μορφή θα δίνονται στην δημοσιότητα και θα μπορούν να γίνουν διαθέσιμα και στις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς του Melodifestivalen 2025 και την υποβολή συμμετοχών, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του SVT.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Eurovision.tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *