Ιταλία: Ανακοινώθηκαν οι κανονισμοί του Sanremo 2025!

Πριν από λίγο η RAI ανακοίνωσε τους κανονισμούς του Sanremo 2025, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2025. Για μία ακόμη φορά ο νικητής του ιστορικού φεστιβάλ, θα έχει τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί, να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2025!

Με μικρές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση θα πραγματοποιηθεί το Sanremo 2025, με τον Carlo Conti στην θέση του παρουσιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή, που επιστρέφει στην θέση αυτή οχτώ χρόνια μετά.

1Η ΜΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

– Τα 24 τραγούδια από την κατηγορία “Campioni (Big)” θα ακουστούν για πρώτη φορά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται 100% από εκπροσώπους του Τύπου, από την τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά μέσα.

2Η ΜΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

– Τα πρώτα 12 τραγούδια από την κατηγορία “Campioni (Big)” θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από διπλή ψηφοφορία : 50% τηλεψηφοφορία και 50% από εκπροσώπους των ιταλικών ραδιοφώνων.

3η ΗΜΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ , 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

– Τα υπόλοιπα 12 τραγούδια από την κατηγορία “Campioni (Big)” θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από διπλή ψηφοφορία : 50% τηλεψηφοφορία και 50% από εκπροσώπους των ιταλικών ραδιοφώνων.

4Η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

– ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΣΚΕΥΩΝ : Οι 24 διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν μια διασκευή ενός γνωστού ιταλικού ή μη τραγουδιού με το αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας να καθορίζεται από τριπλή ψηφοφορία34% τηλεψηφοφορία, 33% Τύπος, κριτική επιτροπή τηλεόρασης και διαδικτύου και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου

Ο νικητής αυτής της ψηφοφορίας θα λάβει και το ειδικό βραβείο για την βραδιά των διασκευών.

5Η ΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025

– Τα 24 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από μια τριπλή ψηφοφορία34% τηλεψηφοφορία, 33% Τύπος, κριτική επιτροπή τηλεόρασης και διαδικτύου και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου

Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα της ημέρας θα προσμετρηθούν με εκείνα των τριών πρώτων βραδιών του Sanremo 2025. Το άθροισμα αυτών των αποτελεσμάτων θα καθορίσει στη συνέχεια το top-5 (*τα αποτελέσματα της 4ης ημέρας δεν θα προσμετρηθούν)

– Οι κορυφαίοι 5 είτε θα εκτελέσουν ξανά τις καταχωρίσεις τους είτε ένα recap θα προβληθεί και στη συνέχεια ο νικητής θα καθοριστεί με τριπλή ψηφοφορία : 34% τηλεψηφοφορία, 33% Τύπος, κριτική επιτροπή τηλεόρασης και διαδικτύου και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου

 

Ιταλική εκπροσώπηση στην Eurovision 2025

– Οποιαδήποτε από τους 24 διαγωνιζόμενος (και οι αντίστοιχες δισκογραφικές ) επιθυμούν να πάνε στην Eurovision 2025 θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα μέχρι και την έναρξη της τελευταίας βραδιάς του φεστιβάλ, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.

– Ο νικητής του Sanremo 2025 θεωρείται αυτόματα ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2025, εφόσον νωρίτερα έχει υπογράψει την σχετική φόρμα ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση που δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην Eurovision 2025, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει κάποιον από τους καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει την φόρμα ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και όχι απαραίτητα με την τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2025!

Πηγή: RAI
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *