Ιταλία: Η Alessandra Amoroso νέο φαβορί για την νίκη στο Sanremo 2024!

Οι εταιρείες στοιχημάτων αναδιαμόρφωσαν τις αποδόσεις τους και έχουμε μία πιο ξεκάθαρη κατάσταση ως προς τα φαβορί στο επερχόμενο φεστιβάλ του Sanremo, που ήδη συγκεντρώνει όχι μόνο το εγχώριο μουσικό ενδιαφέρον, αλλά και από το εξωτερικό. Νέο μεγάλο φαβορί για την νίκη είναι πλέον η super star της pop Alessandra Amoroso, η οποία στην πρώτη της συμμετοχή στο φεστιβάλ στοχεύει φυσικά στην νίκη, που θα της δώσει όχι μόνο τον Χρυσό Λέοντα, αλλά και το εισιτήριο για το Μάλμε!

Τα στοιχήματα για το Sanremo 2024

Δύο στοιχηματικές εταιρείς, η William Hill και η BWIN, από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες του χώρου, έχουν ήδη διαθέσιμα στοιχήματα για τον νικητή του Sanremo 2024. Αμφότερες με μικρές αποκλίσεις στις αποδόσεις τους, δίνουν την ίδια κατάταξη. Μεγάλο φαβορί για την νίκη είναι η 37χρονη Alessandra Amoroso με αρκετά χαμηλές αποδόσεις για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και 14% πιθανότητα νίκης, ένα σημαντικό ποσοστό αν σκεφθούμε πως έχουμε 27 υποψηφίους!

Ακολουθεί ο Geolier με 10%. Ο διάσημος Ιταλός ράπερ, με εκατομμύρια streamings την περασμένη χρονιά και αναρίθμητες συναυλίες, θα έχει σίγουρα την υποστήριξη της νέας γενιάς. Στην τρίτη θέση οι Negramaro, οι οποίοι πριν λίγες ημέρες βρισκόταν στην πρώτη θέση. Το ιστορικό pop συγκρότημα θεωρείται δικαίως ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη με 9%, αν και οι Ιταλοί eurofans δεν είναι και τόσο σίγουροι ως προς το αν θα ήταν κατάλληλοι και για τον διαγωνισμό της Eurovision. Κατά πόδας συναντούμε την Annalisa και τον Mahmood με 7% και 6% αντίστοιχα.

Ποια είναι η Alessandra Amoroso

Η Alessandra Amoroso πρωταγωνιστεί στην ιταλική showbiz από το 2009. Είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια, παραγωγός, αλλά και με μεγάλη τηλεοπτική παρουσία. Η καριέρα της ξεκίνησε το 2009, όταν νίκησε στο διασημότερο talent show της χώρας,  Amici di Maria De Filippi. Έχει κυκλοφορήσει οχτώ ολοκληρωμένα albums, δύο live συλλογές και δεκάδες singles. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κατακτήσει οχτώ νο1 στα ιταλικά charts. Έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, ενώ η Amazon Music, την χαρακτήρισε για το 2021 και 2022 ως μία από τους τέσσερις καλλιτέχνες με τα περισσότερα streamings στην Ιταλία.

Έχει συνεργασθεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ιταλίας. Στην πορεία της κατέκτησε τρία MTV Music Awards και εφτά Wind Music Awards, που είναι ο μεγαλύτερος μουσικός θεσμός βραβείων στη χώρα.

Το πιο εμπορικό τραγούδι στην καριέρα της ήταν το Comunque Adare (Όπως και να έχει συνέχισε), το οποίο υπογράφει ως συνθέτρια η Elisa, με την οποία συνδέεται με στενή φιλία και είναι επίσης από τις πιο εμπορικές και πετυχημένες pop καλλιτέχνιδες της Ιταλίας. Το τραγούδι χαρακτηρίστηκε ως ο απόλυτος ύμνος της αισιοδοξίας και της πίστης για τον αγώνα στη ζωή.

Alessandra Amoroso και Sanremo

Από το 2009 και μετά την νίκη της στο Amici di Maria De Filippi, όλοι οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Sanremo πλησίασαν την Alessandra και την δισκογραφική της, ζητώντας της να λάβει μέρος στο φεστιβάλ. Κανείς όμως ποτέ δεν κατάφερε να την πείσει, αφού όπως η ίδια είχε αναφέρει σε συνεντεύξεις της, δεν ήθελε να ζήσει ξανά το άγχος μίας αγωνιστικής διαδικασίας όπως αυτής που πέρασε στο μουσικό talent show από το οποίο ξεκίνησε.

Για τους παραπάνω λόγους το όνομα της δεν υπήρχε σε καμία από τις φημολογούμενες λίστες που κυκλοφόρησαν τα διάφορα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα. Ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε λοιπόν η ανακοίνωση του Amadeus πως μετά από 15 χρόνια η Alessandra Amoroso είπε το μεγάλο ναι για την συμμετοχή της στο φεστιβάλ.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη, αφού όλοι ευλόγως υποθέτουν πως από την στιγμή που ο Amadeus την έπεισε να συμμετάσχει, έρχεται με ένα πραγματικά δυνατό τραγούδι, που μπορεί να της δώσει όχι μόνο την νίκη στο Teatro Ariston, αλλά και το εισιτήριο για το Μάλμε και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2024.

Η ίδια δήλωσε μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της:

Ανυπομονώ για όλα όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα.
Σαν την πρώτη φορά στη σκηνή.
Στη σκηνή για πρώτη φορά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra Amoroso (@amorosoof)

Το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου 2024, όταν και θα ακούσουμε όλα τα υποψήφια τραγούδια του φεστιβάλ θα γνωρίζουμε αν όντως η Alessandra Amoroso θα έχει πιθανότητες να δικαιώσει τους bookers ή όχι.

Θα καταφέρει η Alessandra Amoroso να πάρει την νίκη στο Sanremo 2024; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις του Sanremo 2024 μόνο στο Eurovisionfun!

Πηγή: Eurovisionworld
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *