Κύπρος: Ο κύβος ερρίφθη για καλλιτέχνη και τραγούδι για την Eurovision 2025!

Λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν για την Eurovision 2025, το ΡΙΚ φαίνεται να έχει ήδη προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προετοιμασίες του για τον διαγωνισμό. Στην τελική φάση των συζητήσεων βρίσκεται η κυπριακή δημόσια τηλεόραση με δύο άνδρες καλλιτέχνες, που έχουν την βάση τους στην Κύπρο. Πολύ σύντομα και αφού ολοκληρωθούν και τα απαραίτητα γραφειοκρατικά, το ΡΙΚ θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Με νεαρό ταλέντο από την Κύπρο στην Eurovision 2025 το ΡΙΚ

Σε προηγούμενο μας άρθρο είχατε διαβάσει πως ο επόμενος εκπρόσωπος του ΡΙΚ στο διαγωνισμό, θα ήταν ένας καλλιτέχνης με βάση του την Κύπρο και με εχέγγυα που θα του επέτρεπαν να σταθεί επάξια στην σκηνή της Eurovision.

Η επιτροπή λοιπόν αξιολόγησης του ΡΙΚ κατέληξε στους δύο επικρατέστερους. Πρόκειται για άνδρες καλλιτέχνες, με σημαντικές μουσικές σπουδές, αλλά και με έντονη καλλιτεχνική ταυτότητα. Αμφότερες οι περιπτώσεις θεωρούνται κατάλληλες για την εκπροσώπηση της χώρας, στον σημαντικό αυτό μουσικό διαγωνισμό.

Πως έγινε η επιλογή

Όπως είχατε διαβάσει σε προηγούμενο μας άρθρο, η επιτροπή αξιολόγησης του ΡΙΚ έκρινε μεταξύ μίας μικρής λίστας, που περιελάβανε καλλιτέχνες με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Να μπορεί να σταθεί στην απαιτητική σκηνή της Eurovision
  • και όπως γράφουμε και παραπάνω να έχει έδρα του την Κύπρο

Δύο καλλιτέχνες ξεχώρισαν και με αυτούς το ΡΙΚ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, ώστε αφού ολοκληρωθούν και τα γραφειοκρατικά να μπορέσει εντός του Σεπτεμβρίου να κάνει τις πρώτες ανακοινώσεις, με το καλλιτέχνη που θα έχει τελικά επιλεγεί.

Οι πρώτες λεπτομέρειες για το τραγούδι

Το ΡΙΚ κάθε χρόνο επιλέγει πρώτα το τραγούδι και ακολουθεί στην συνέχεια η επιλογή του καλλιτέχνη. Δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση σε αυτό και η φετινή κυπριακή συμμετοχή.

Το τραγούδι της Κύπρου για την Eurovision 2025 έχει ήδη επιλεγεί και το υπογράφουν πραγματικά πολύ σπουδαίοι δημιουργοί. Δεν θα μιλήσουμε για αυτό, αφού δεν θέλουμε ούτε να σας προϊδεάσουμε, ούτε να μας κατηγορήσετε ως υποκειμενικούς. Είναι όμως πολύ ιδιαίτερο και γεμίζει την κυπριακή αποστολή με περισσότερη αισιοδοξία από το σύνηθες …

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί με ένα δυνατό και διαφορετικό τραγούδι, αλλά και με ένα project γενικότερα που θα συζητηθεί και ίσως και να αφήσει και εποχή, αφού θα φέρει στο προσκήνιο ένα σπουδαίο πρόσωπο από το παρελθόν. Ποιος όμως είναι αυτός; Η απάντηση θα δοθεί μόνο το Μάιο, στην σκηνή του διαγωνισμού. 

Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί το κυπριακό ταξίδι στην Eurovision 2025 θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή τη χρονιά!

 

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Με κάποιο τρόπο, πιστεύω ότι θα υπάρχει η συμβολή του Νικόλα Μεταξά, καθώς το άρθρο αναφέρεται σε:

    “Σημαντικές μουσικές σπουδές”
    “Έντονη καλλιτεχνική ταυτότητα”
    “Να μπορεί να σταθεί στην απαιτητική σκηνή της Eurovision”
    “Σπουδαίο πρόσωπο από το παρελθόν”
    “Καλλιτέχνης με βάση του την Κύπρο”

    Απάντηση
      • Γιάννης
        Γιάννης says:

        Δεν τον γνωρίζω. Έψαξα στο Google για να διαβάσω το βιογραφικό του και βρήκα μόνο ένα άρθρο που γράφτηκε από την ιστοσελίδα στην οποία συνομιλούμε αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, έκανα μια γρήγορη έρευνα στα καλλιτεχνικά βίντεο του στην πλατφόρμα του YouTube. Φαίνεται ταλαντούχος, μεν, αλλά νεαρός σε ηλικία, δε, και δεν γνωρίζω αν πληρεί το κριτήριο του άρθρου που αναφέρει ότι πρόκειται για ‘πρόσωπο από το παρελθόν’. Το άρθρο – εμμέσως πλην σαφώς – κάνει αναφορά σε άτομο το οποίο είναι γνωστό στο κοινό από προηγούμενα χρόνια. Ο καλλιτέχνης στον οποίο αναφέρεστε, ο Theo Evan, αν και πληρεί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια του άρθρου (συμπεριλαμβανομένων των σπουδών στο κορυφαίας φήμης Berklee College of Music) και θα μπορούσε καλλίστα με βάση τα χαρακτηριστικά του άρθρου να φωτογραφίζεται ως ένα εν δυνάμει υποψήφιο άτομο που θα λάβει μέρος στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού για λογαριασμό της Κύπρου, πιστεύω πως εντάσσεται περισσότερο στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη και όχι στου ‘προσώπου από το παρελθόν’ στο οποίο κάνει αναφορά το άρθρο. Όχι γιατί δεν έχει τα θεμέλια και τις περγαμηνές, αλλά γιατί θεωρώ ότι ο Theo Evan είναι περισσότερο πρόσωπο του σήμερα παρά του χθες. Εν τέλει, εξετάζοντας προσεκτικά το άρθρο, αυτή η μικρή λεπτομέρεια που ανέφερα είναι και αυτή που θεωρώ πως απομακρύνει τον Theo Evan από το κάδρο των υποψηφίων.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλα το πρόσωπο απο το παρελθόν δεν αναφέρεται στον καλλιτέχνη. Πως εξάλλου θα γινοταν αυτό, όταν το αρθρο λέει πως το πρόσωπο αυτο απο το παρελθόν που θα εχει σχέση με την κυπριακη συμμετοχή θα γίνω γνωστό μόνο στην σκηνή του διαγωνισμού τον Μάιο;

          Απάντηση
          • Γιάννης
            Γιάννης says:

            Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση επί του παραπάνω θέματος. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι σε περίπτωση που όντως είναι ο Theo Evan, θα ήταν μια ευχάριστη τροπή, μιας και φαίνεται να είναι – αντικειμενικά – ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης.

  2. Χρήστος
    Χρήστος says:

    Είμαι από την Ελλάδα αλλά πιστεύω ότι για να τα πάει καλά η Κύπρος η Ελλάδα πρέπει να στείλει έναν καλό και πολύ διάσημο τραγουδιστή η τραγουδιστρια άνω των 20-25 ετών Π.χ Έλενα Παπαριζου για Ελλάδα και Ζοζεφιν για την Κύπρος η και το αντίθετο!
    Τραγουδιστές και τραγουδιστριες που πιστεύω ότι πρέπει να ζήσουν αυτήν εμπειρία της Eurovision!!
    Δέσποινα Βανδη , Shaya , Πάνος Κιαμος , Ευαγγελία , Γλυκερία , Κωνσταντίνος Αργυρός , Μελίνα Ασλανιδου , Πέτρος Ιακωβίδης , Πάνος Μουζαρακης , Γιώργος Μαραβελιας , Ελεονόρα Ζουγανελη κ.α

    Απάντηση
  3. Vasiils
    Vasiils says:

    Μια χαρά επιλογή από την Κύπρο μας,αν ισχύει τελικά ο Theo Evan. Φωνή, κίνηση, εμφάνιση,όλα!!!
    Έχω την αίσθηση ότι και η ΕΡΤ θα μπει σε ίδιο μονοπάτι και θα επιλέξει άντρα pop καλλιτέχνη γνωστό, πιθανότατα να είναι και ο Good Job Nicky . Για να δούμε…..

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *