DIRTY GRANNY TALES

Dirty Granny Tales: Οι Έλληνες ”Lordi” που θέλουν να βρεθούν στην Eurovision!

Οι Dirty Granny Tales είναι ένα μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια μέσω της μουσικής. Το κουκλοθέατρο, ο χορός και το animation ζωντανεύουν τις ιστορίες τους πάνω στη σκηνή.

Δημιουργήθηκαν το 2006 και η μέχρι τώρα πορεία τους έχει δείξει πως η προσέλευση του κοινού, είναι μεγάλη κάνοντας sold out παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας, όπως το Badminton Theater. Επίσης, ρεκόρ εισιτηρίων στο English Theater στο Βερολίνο, συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Ολλανδία, στη Ρουμανία, στην Τουρκία, στη Νορβηγία κλπ.

Με αφορμή με την καινούρια τους παράσταση «The Philanthropist» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο leader του γκρουπ Σταύρος Μητρόπουλος, μίλησε στο Tetragwno.gr, για την παύση του συγκροτήματος, την επάνοδο τους, αλλά και το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στη Eurovision.

  • Θα πηγαίνετε στη Eurovision;

    ”Δεν ξέρω πόσο ελεύθερο αφήνουν τον καλλιτέχνη να εκφραστεί σε μια τέτοια διοργάνωση. Μου φαίνεται λίγο χαζό να σας πω την αλήθεια. Η  μουσική δεν θα έπρεπε να διαγωνίζεται. Δεν μπορώ να φανταστώ τους Dirty Granny να εκπροσωπούν την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά αν μας αφήναν να το χτίσουμε, όπως το φανταζόμαστε το οποίο το αποκλείω, θα το σκεφτόμασταν… Βασικά τρίβω τα χέρια μου στην ιδέα, μιας και είμαι προκλητικός χαρακτήρας. Δεν θα μας ενδιέφερε καθόλου ο βαθμός. Αλλά η ιδέα να δώσεις στη βρώμικη γιαγιά την ευκαιρία να στοιχειώσει τόσες πολλές ψυχές σίγουρα δεν την αφήνει αδιάφορη”.

  • Πώς σχολιάζετε τη φετινή ελληνική συμμετοχή και γενικότερα τον θεσμό;

    ”Είναι ένας διαγωνισμός που η κάθε χώρα συμμετέχει με το κομμάτι της. Οπότε θα πρέπει να έχει η μουσική κατά την άποψη μου, την ανάλογη γεύση από την ταυτότητα της κάθε χώρας. Νομίζω πως το Ζάρι το είχε αυτό. Δεν θα το κρίνω σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο γιατί δεν έχει σημασία άλλωστε. Αλλά σαν θέαμα είναι τόσο κατευθυνόμενο που δεν έχει κανένα νόημα η ψηφοφορία που γίνεται. Όπως είπα και πριν η μουσική δεν μπορεί να διαγωνίζεται. Είναι μια τέχνη που αφορά όλους μας και οι μελωδίες που μας εκφράζουν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προσωπικότητα μας. Πως λοιπόν να υπάρχει αντικειμενική κριτική”.

Θα θέλατε να δείτε τους Dirty Granny Tales στην Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: tetragwno.gr

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *