Ισλανδία: Αύριο θα ανακοινωθεί εάν θα συμμετέχει στην Eurovision 2025!

Ο RÚV, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικό φορέας της χώρας, αναμένεται αύριο να ανακοινώσει αν η Ισλανδία θα λάβει μέρος στην Eurovision 2025 του χρόνου στη Βασιλεία. Ο αρχηγός της Ισλανδική αποστολής ανέφερε μετά το φετινό διαγωνισμό πως ευελπιστεί η Ισλανδία να λάβει μέρος του χρόνου, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Μερίδα του Ισλανδικού κοινού δεν ήταν ευχαριστημένο με τη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό φέτος. Το RÚV καθώς και φορείς άλλων χωρών παροτρίνονταν να αποχωρήσουν λόγω της παρουσίας του Ισραήλ, ενώ η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ζήτησε από τον κόσμο να σταματήσει να παρενοχλεί τους καλλιτέχνες λόγω της συμμετοχής τους.

Ο αρχηγός της Ισλανδικής αποστολής Rúnar Freyr Gíslason είπε πως η συμμετοχή του Ισραήλ είχε αρνητικό αντίκτυπο στο διαγωνισμό. Δεν ήταν η ενωτική πλατφόρμα που θα έπρεπε να είναι. Πρόσθεσε πως περιμένει η Ισλανδία να συμμετέχει του χρόνου, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε σημερινή του συνέντευξη ο Rúnar είπε πως η απόφαση του RÚV για το αν θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025 θα ανακοινωθεί αύριο. Επίσης θα ανακοινωθεί και το σχέδιο για το Söngvakeppnin αλλά και οι ημερομηνίες κατάθεσης των συμμετοχών.

Φέτος η Ισλανδία εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά από την Hera Björk και το τραγούδι “Scared of Heights” χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό καθώς τερμάτισε στη 15η και τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με μόλις τρεις βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=VChBgcycVl8&pp=ygUXZXVyb3Zpc2lvbiAyMDI0IGljZWxhbmQ%3D

Πηγή: visir.is

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *