Ισλανδία: Παρούσα στην Eurovision 2024!

Η Ισλανδία θα είναι παρούσα στην Eurovision του 2024 στη Σουηδία.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, RÚV, επιβεβαίωση τη συμμετοχή της Σκανδιναβικής νησιωτικής χώρας στον επόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, με τις αιτήσεις για κατάθεση συμμετοχών στο Söngvakeppnin 2024 να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου.Είναι η πρώτη φορά που το παράθυρο των αιτήσεων ανοίγει τόσο νωρίς.

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής ήρθε με τη δημοσίευση των νούμερων τηλεθέασης της Eurovision 2023 όπου τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού παρακολούθησε κατά μέσο όρο το 60% των τηλεθεατών ενώ κάποια στιγμή το ποσοστό έφτασε το 73%.

Ο manager του Söngvakeppnin Rúnar Freyr Gíslason σχολίασε:

“Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και περήφανοι για την Diljá και την ισλανδική σκηνή. Είναι μια νεαρή τραγουδίστρια που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο και είναι ξεκάθαρο ότι έχει μέλλον μπροστά της”.

“Ο προκριματικός μας διαγωνισμός εδώ, το Söngvakeppnin , μεγαλώνει και ευημερεί κάθε χρόνο και η Eurovision γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Η ροή μουσικής έχει αυξηθεί πάρα πολύ και σοβαροί συγγραφείς και τραγουδιστές σε όλη την Ευρώπη αρχίζουν να βλέπουν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ως μια προτιμώμενη επιλογή για να αφήσουν τον κόσμο να ακούσει τη μουσική τους.”

Η Diljá εκπροσώπησε την Ισλανδία στο φετινό διαγωνισμό με το τραγούδι “Power” τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 44 βαθμούς, χωρίς να παίρνει το εισιτήριο για τον Τελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=lzlTcA0OC5s&pp=ygUXZXVyb3Zpc2lvbiAyMDIzIGljZWxhbmQ%3D

Πηγή: Eurovoix

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *