Σλοβενία: Τον Οκτώβριο η απόφαση για τη συμμετοχή στην Eurovision 2025!

O σλοβενικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVSLO, μετά από επικοινωνία του με την σελίδα Eurovoix, δήλωσε ότι θα αποφασίσει εάν θα διαγωνιστεί στη Eurovision 2025 τον Οκτώβριο.

Ένας εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιβεβαίωσε στο Eurovoix ότι η Σλοβενία ​​θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό του επόμενου έτους τον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα:

“Το RTV Slovenija δεν θα αποφασίσει για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025 μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.”

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου να ενημερώσουν την EBU για την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Εurovision. Η 11η Οκτωβρίου είναι η προθεσμία για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό, χωρίς οικονομική κύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών.

Ο ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός AVROTROS επιβεβαίωσε σήμερα ότι η EBU τους έδωσε καθυστέρηση για να αποφασίσουν εάν θα διαγωνιστούν στη Eurovision 2025 έως την 1η Νοεμβρίου.

Μετά τα γεγονότα της Eurovision 2024, το RTVSLO δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία ζήτησε από την EBU να παράσχει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τα γεγονότα του διαγωνισμού. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της τηλεψηφοφορίας και  ήθελε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, μεταξύ άλλων ερωτημάτων.

Η Raiven εκπροσώπησε τη Σλοβενία ​​στο διαγωνισμό του 2024, προκρίνοντας τον Μεγάλο Τελικό με το τραγούδι της “Veronika”. Ήρθε στην 23η θέση στον τελικό του Σαββάτου με 27 πόντους.

Ήδη πάντως 29 χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στην Eurovision 2025 με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και τα όποια ερωτηματικά πλέον μετρούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών.

πηγή: Eurovoix

Πόσες χώρες τελικά θα λάβουν μέρος στην Eurovision 2025;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *