Ολλανδία: Αλλαγές στους κανόνες βιντεοσκόπησης στα παρασκήνια του διαγωνισμού

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, AVROTROS, αφού ανακοίνωσε την συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην έδρα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο γενικός διευθυντής του AVROTROS, Taco Zimmermann, επιβεβαίωσε ότι η νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις Κάτω Χώρες θα είναι η Claudia van der Pas. Η van der Pas διετέλεσε βοηθός επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Eurovision 2024 στο Μάλμε και στη Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ.

Η Van der Pas διαδέχεται τον Twan van der Nieuwenhuijzen, ο οποίος εγκατέλειψε τον ρόλο του μετά τα ταραχώδη γεγονότα της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Μετά τις συνέπειες του αποκλεισμού του Joost Klein λόγω ενός επεισοδίου στα παρασκήνια με έναν βιντεογράφο, ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας συμφώνησε παράταση της προθεσμίας συμμετοχής με την EBU, λόγω ανησυχιών σχετικά με τον αποκλεισμό και τον τρόπο διαχείρισης του διαγωνισμού.

Αλλαγές στο καθεστώς Μαγνητοσκόπησης στα Παρασκήνια του Διαγωνισμού

Μεταξύ των ζητημάτων που έθεσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας στις συνομιλίες με την EBU ήταν η μαγνητοσκόπηση στα παρασκήνια. Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε σύγκρουση σχετικά με το αν έγιναν διευθετήσεις για να αποτραπεί η βιντεοσκόπηση του Klein πίσω από τις σκηνές, με την EBU να αρνείται ότι έγινε γραπτή συμφωνία, ενώ ο AVROTROS ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής, ο AVROTROS επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες κινηματογράφησης του διαγωνισμού. Ενώ η χθεσινή δήλωση επιβεβαίωσε ότι η EBU θα «μειώσει σημαντικά τη βιντεοσκόπηση στα παρασκήνια», ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας διευκρίνισε ότι οι καλλιτέχνες δεν θα επιτρέπεται πλέον να βιντεοσκοπούνται στα παρασκήνια και στα καμαρίνια χωρίς άδεια.

Ο εκπρόσωπος τύπου του AVROTROS εξήγησε:

Η βιντεοσκόπηση είναι πλέον πολύ πιο περιορισμένη και επίσης είναι πραγματικά απαγορευμένο για τους ανθρώπους να πλησιάζουν απλώς τους καλλιτέχνες πίσω από τις σκηνές. Αυτό πρέπει πρώτα να περάσει από τον επικεφαλή των μέσων ενημέρωσης, ο οποίος στη συνέχεια πρέπει να δώσει άδεια. Έτσι, κανείς δεν μπορεί πλέον να βρεθεί απροσδόκητα αντιμέτωπος με μια κάμερα.

Επομένως, όποιος θέλει να κινηματογραφήσει καλλιτέχνες στα παρασκήνια – συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της EBU – θα πρέπει πλέον να λάβει ρητή άδεια από τον υπεύθυνο Τύπου των αντίστοιχων αντιπροσωπειών των καλλιτεχνών. Αυτό περιλαμβάνει και τα ενσωματωμένα μέσα ενημέρωσης που ταξιδεύουν στο διαγωνισμό ως μέρος των εθνικών αντιπροσωπειών που διαγωνίζονται στο διαγωνισμό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή:songfestivalpodcast

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *