Εσθονία: 175 συμμετοχές υποβλήθηκαν για το Eesti Laul 2025!

Το παράθυρο υποβολής για το Eesti Laul 2025, την εθνική επιλογή της Εσθονίας για τη Eurovision, άνοιξε πριν από ένα μήνα, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της σεζόν της Eurovision 2025 για τη χώρα. Η περίοδος υποβολών έληξε σήμερα, 21 Οκτωβρίου, μετά το διάστημα του ενός μήνα.

Ως εκ τούτου, το ERR αποκάλυψε ότι 175 συμμετοχές υποβλήθηκαν για το Eesti Laul 2025 και θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της Εσθονίας στη Βασιλεία.

Eesti Laul – στατιστικά

Όπως αποκαλύφθηκε, από τις 175 συμμετοχές:

  • 65 από αυτές είναι στα εσθονικά
  • 110 από αυτές είναι σε ξένες γλώσσες, όπως αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά

Όσον αφορά τους καλλιτέχνες, υπάρχουν τόσο καταξιωμένοι όσο και ανερχόμενοι καλλιτέχνες. H επικεφαλής των προγραμμάτων του ERR, Karmel Killandi, αναφέρει:

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους υπάρχουν ταλαντούχοι νέοι ερμηνευτές, αλλά και διάσημοι καλλιτέχνες. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι αυτός ο διαγωνισμός θα θέσει τα θεμέλια για μια καριέρα στο εσωτερικό ή διεθνώς. Είναι σίγουρο ότι η [εσθονική] μουσική σκηνή είναι πλουσιότερη κατά 175 τραγούδια, και γι’ αυτό κάνουμε αυτόν τον διαγωνισμό!

Το ενδιαφέρον για το Eesti Laul 2025 δεν περιορίζεται μόνο εντός των εθνικών συνόρων αλλά επεκτείνεται και εκτός.

Το φετινό Eesti Laul αποδεικνύει ότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και το Eesti Laul είναι μια πολύτιμη πλατφόρμα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Vanni, πολλές δημιουργικές δυνάμεις από το εξωτερικό συμμετέχουν στον διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένων δημιουργών από Νορβηγία, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Μάλτα, Ισπανία, Τουρκία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Λετονία, Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Κροατία και Λιθουανία.

Θεωρούμε ως αναγνώριση ότι το Eesti Laul έχει τη θέση του στη διεθνή σκηνή.

Φημολογούμενοι καλλιτέχνες

Σχετικά με το ενδιαφέρον συγκεκριμένων καλλιτεχνών στο Eesti Laul 2025:

  • Ο Tommy Cash μοιράστηκε χθες ένα στιγμιότυπο οθόνης με το μήνυμα “Transfer Completed” στο κανάλι μηνυμάτων του στο Instagram, ενώ
  • Ο Ant Nurhan είπε ότι “δεν του επιτρέπεται να σχολιάσει”

Eesti Laul 2025 – τι ακολουθεί;

Μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από τραγουδιστές, συνθέτες, παραγωγούς, παρουσιαστές, εκπαιδευτές τραγουδιού και λάτρεις της μουσικής γενικά θα αξιολογήσει τώρα τα τραγούδια που υποβλήθηκαν στο Eesti Laul 2025. Η 35μελής επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια με ανώνυμο τρόπο χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα των δημιουργών ή των καλλιτεχνών. Δεκαπέντε καλλιτέχνες θα περάσουν κατευθείαν στον τελικό, ενώ μεταξύ αυτών που δε θα ανακοινωθούν ως φιναλίστ το κοινό μπορεί να ψηφίσει για το δέκατο έκτο τραγούδι που θα διαγωνιστεί στον τελικό.

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής θα δημοσιευτεί από την ERR στις αρχές Νοεμβρίου. Στις 6 Δεκεμβρίου τα τραγούδια θα δοθούν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά στο πρόγραμμα “Start”. Στις αρχές Ιανουαρίου θα αποκαλυφθεί ο δέκατος έκτος και τελευταίος διαγωνιζόμενος.

Το Eesti Laul θα αποτελείται μόνο από ένα σόου, στο οποίο θα διαγωνιστούν δεκαέξι καλλιτέχνες και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2025 .

Οι νικητές του φετινού Eesti Laul και επομένως οι εκπρόσωποι της Εσθονίας στο Μάλμε ήταν 5miinust και Puuluup,  τερματίζοντας στην εικοστή θέση του Μεγάλου Τελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: menu.errX
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *