Λουξεμβούργο: Λεπτομέρειες για το Songwriting Camp!

Στο Λουξεμβούργο έλαβε χώρα τις προηγούμενες μέρες το songwriting camp, καθώς το Μεγάλο Δουκάτο έχει ξεκινήσει την αναζήτηση της συμμετοχής στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025!

Σύμφωνα με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, το RTL, ο Rocklab διοργάνωσε το καμπ στο Esch-Belval για να βοηθήσει καλλιτέχνες να παράγουν τραγούδια που θα μπορούσαν να διαγωνιστούν στη Eurovision του χρόνου. Επικεφαλής του καμπ ήταν ο Greig Watts, ένας έμπειρος A&R αντιπρόσωπος που διοργάνωσε το πρώτο «Eurovision Camp» στις Κάτω Χώρες το 2015.

Το Μεγάλο Δουκάτο επανήλθε στη Eurovision φέτος μετά από 31 χρόνια απουσίας και δημιούργησε τον Luxembourg Song Contest ως νέο εθνικό τελικό για τη χώρα. Αρκετοί από τους ερμηνευτές που διαγωνίστηκαν στον φετινό διαγωνισμό ήταν μεταξύ των 20 καλλιτεχνών που έγιναν δεκτοί στο camp.

Ο Joel Marques, ο CHAiLD, ο Edsun, η Naomi Ayé, ο Krick και πολλά μέλη του One Last Time συμμετείχαν, μαζί με άλλα ταλέντα του Λουξεμβούργου. Στο καμπ, ο καθένας από τους καλλιτέχνες έπρεπε να γράψει και να παράγει ένα τραγούδι για τη Eurovision μέσα σε οκτώ ώρες. Οι καλλιτέχνες είχαν βοήθεια από διεθνείς μουσικούς παραγωγούς και τραγουδοποιούς.

Μία από τις τραγουδοποιούς που ήρθαν στο Λουξεμβούργο για την κατασκήνωση ήταν η Linda Dale – που ξέρει πώς να γράφει ένα νικητήριο τραγούδι. H Dale ήταν μία από τους συνθέτες πίσω από το “The Code”, του νικητή της Eurovision Nemo για την Ελβετία φέτος στη Σουηδία.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν ειδικά για το Luxembourg Song Contest. Επιπλέον, οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο καμπ δεν θα είναι απαραίτητα στη σύνθεση του LSC – δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το ποιος θα διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό της επόμενης χρονιάς. 
Βέβαια, υπάρχει πιθανότητα ένα από τα τραγούδια που παράγονται στο καμπ να είναι η επόμενη συμμετοχή του Λουξεμβούργου στη Eurovision. Στην κατασκήνωση, η Dale είπε στους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες ότι «είναι σημαντικό να λέμε πάντα «ναι» στις ιδέες που προκύπτουν σε ένα τέτοιο καμπ, γιατί έτσι ακριβώς γεννήθηκε το “The Code”.
Πηγή: RTL
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *