Ηνωμένο Βασίλειο: Στο BBC One θα μεταδοθούν όλα τα σόου της Eurovision 2024!

Τις προηγούμενες ημέρες, το BBC επιβεβαίωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε επισήμως πως τόσο οι δύο ημιτελικοί όσο και ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2024 θα μεταδοθούν στο BBC One, όπως συνέβη και το 2023, όταν η χώρα διοργάνωσε τον διαγωνισμό για λογαριασμό της Ουκρανίας. Το γεγονός πως ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποφάσισε να προβάλει, για ακόμη μία φορά, τον διαγωνισμό στο κορυφαίο και μεγαλύτερο σε τηλεθέαση κανάλι του αποτελεί ένδειξη της γενικότερης αλλαγής της στάσης και της προσέγγισης του τελευταίου απέναντι στον διαγωνισμό.

Καθοριτικός παράγοντας για τη λήψη της απόφασης αυτής ήταν τα πρωτοφανή υψηλά τηλεοπτικά νούμερα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του περσινού διαγωνισμού, τα οποία άγγιξαν το 55% και τους 29.8 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η αναζήτηση για την επόμενη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στον Διαγωνισμό της Eurovision πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, με επικεφαλής τον εκτελεστικό παραγωγό των BBC Studios, Lee Smithurst, σε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του BBC Music, Will Wilkin.

Φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσώπησε η Mae Muller με το τραγούδι “I wrote a song”, τερματίζοντας στην 25η θέση με 24 βαθμούς. Θα καταφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο να κατακτήσει μία υψηλότερη θέση στο Μάλμε;


Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Wiwibloggs

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *