NEMO

Ελβετία: Με το Nemo και το “The Code” στo Mάλμε!

Καθώς οι μέρες για τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision πλησιάζουν, όλο και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν τους εκπροσώπους τους. Έφτασε λοιπόν και η στιγμή για την πρώτη νικήτρια του Διαγωνισμού, Ελβετία, να ανακοινώσει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο!

Έτσι λοιπόν, πριν από μόλις λίγα λεπτά, στις 12 μ.μ.,  μέσα από την συχνότητα του επίσημου καναλιού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε πως το Nemo θα εκπροσωπήσει την χώρα με το τραγούδι “The Code”.

Όπως είχε προαναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο, η επιλογή του εκπροσώπου της χώρας για το 2024 έγινε από μία ελβετική επιτροπή η οποία άκουσε περίπου 420 διαφορετικούς καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια του Αυγούστου του 2023, αλλά και από μία επιτροπή κοινού προερχόμενη από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους οι τελικοί πέντε καλλιτέχνες ηχογράφησαν τα τραγούδια τους. Ανάμεσα στην επιτροπή της χώρας βρίσκονταν μεταξύ άλλων και ο Luca Hänni, που εκπροσώπησε την Ελβετία στον Διαγωνισμό το 2019, αλλά και η γνωστή σε όλους Teya, η οποία μαζί με την Salena-Maria Edbauer εκπροσώπησαν την Αυστρία την προηγούμενη χρονιά, με την πρώτη να δηλώνει αρκετά ενθουσιασμένη για την επιλογή.

Λίγα λόγια για το Νemo

Το Nemo είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης του φετινού Διαγωνισμού που αυτοπροσδιορίζεται ως μη-δυαδικό άτομο, μετά το Bambie Thug από την Ιρλανδία, ενώ η μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήρθε το 2017 με το single “Du”. Αργότερα, μετακομίζει στο Βερολίνο και τον Μάιο του 2022 κυκλοφορεί το τραγούδι “own shit”, ενώ κεντρική μουσική έμπνευσης του αποτελεί η ραπ. Το τραγούδι “The Code” που θα ερμηνεύσει το Nemo Things στο Μάλμε έχει και την υπογραφή του ίδιου αλλά και των Benji Alasu, και NYLAN (Lasse Nymann) καθώς και της Linda Dale, συνθέτριας του “Queen of Kings” για την Νορβηγία το 2023.

Την περασμένη Δευτέρα ο αρχηγός της Ελβετικής αποστολής για την Eurovision του 2024, Yves Schifferle, δήλωσε μέσα από στόρι του στο Instagram πως η φετινή συμμετοχή της χώρας δεν θα είναι μπαλάντα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις πρωταρχικές φήμες, ενώ ο ίδιος είχε σβήσει την λέξη “male” (= ανδρική) σεβόμενος την ταυτότητα φύλου του καλλιτέχνη.

Πηγές: SRF, EurovisionSongContest

Γράψτε κάτω στα σχόλια την γνώμη σας για το Nemo ως εκπρόσωπο της Ελβετίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 και μείνετε συντονισμένοι στο site για την πρώτη κυκλοφορία του τραγουδιού!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολύ μπέρδεμα. Υπάρχουν σημεία που μου αρέσουν και άλλα που λέω πραγματικά γιατί;
    Το βασικό όμως είναι ότι στο τέλος δεν μου έμεινε κάτι. Σαν όλο να πάει να εξελιχθεί μεταξύ διαφορετικών ειδών και στο τέλος να μένει εκεί. Καλά προφανώς και θα πατήσει στο staging και την προσωπικότητα του (βλ. Ιρλανδία) αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να προκριθεί με 100% TV. Αν τα καταφέρει τότε στον ημιτελικό θα έχει καλή στήριξη από επιτροπες. Το θεωρώ τραγούδι που θα περάσει ή θα κοπεί οριακά. 6/10. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Νίκος
    Νίκος says:

    Δεν μου άρεσε καθόλου και είχα μεγάλες προσδοκίες από Ελβετία
    Μάλλον θα μείνει στον ημιτελικό(δεν θέλω να το δω στον τελικο) πολύ μπερδεμένο τραγούδι

    Απάντηση
  3. Barbara
    Barbara says:

    Το τραγούδι παίζει στο ίδιο γήπεδο με πολλές άλλες ανδρικές συμμετοχές φέτος.

    Γενικώς πάντως αυτή η ιστορία όπου ο καθένας αξιώνει τα δικά του προσωπικά γένη και αντωνυμίες δημιουργώντας την απόλυτη γλωσσική σύγχυση δεν μπορεί να γίνεται δημοσιογραφικά αποδεκτή . Οτιδήποτε κι αν ισχυρίζεται κάποιος, δεν υπάρχουν ουδετερόφυλοι άνθρωποι όπως δεν υπάχουν και γάιδαροι που πετάνε.

    Απάντηση
  4. Swiss
    Swiss says:

    ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!! Άσχετα με τη μουσικη και τη φωνή που τα βρίσκω εξαιρετικά, μακάρι κάποια στιγμή να στέλναμε έναν καλλιτέχνη με τέτοιο ενδυματολογικό στυλ και να μην έπεφτε κράξιμο από πρωϊνάδικα, ματσό ακούλτουρους στα σόλιαλ και λούμπεν κραγμένες καρακατινάρες γιουροφάν. Τότε θα έλεγα ότι δεν είμαστε 150,5 χρόνια πίσω από την προηγμένη Ευρώπη. Ας γυρίσουμε τώρα στην κακία που… μας ενώνει και περαστικά μας..

    Απάντηση
    • Barbara
      Barbara says:

      Θα έπεφτε κράξιμο επειδή φοράει πολύχρωμες πιτζάμες και τούλια; Το ότι η προσωπικότητα ενός καλλιτέχνη θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ παραπάνω από το τι φοράει και πως βάφεται μάλλον δεν σας περνάει από το μυαλό.

      Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει πλέον…. Άλλο παίζω έναν ρόλο (Χ σεντουτσκα από Ουκρανία) και άλλο τα άλογα να τα να αποδεχόμαστε ως λογικά….
      Αλλά είπαμε….οποίος το λέει αυτό είναι φασιστας σκουαδιστης κτλ…αναρωτιέμαι από τη συμπεριφορά και τον τρόπο που την πέφτουν σε όποιον εκφράσει αντίθετη άποψη ποιοι είναι πλέον οι φασίστες.

      Απάντηση
  5. spiros
    spiros says:

    Ο κλασικός (Έλληνας) eurofan θα κράξει επανειλημμένα το επίπεδο τραγουδιών, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πολύ υψηλό και αναμένεται να ανεβεί κι άλλο. Για τη συμμετοχή θεωρώ ότι μπορεί να χτυπήσει 5αδα (αν όχι νίκη??) εφόσον μπορέσει να βάλει τα πράγματα σε σειρά η Sasha που υποθέτω θα αναλάβει ξανά την Ελβετία. Τα σχολιάκια για τις αντωνυμίες περιττεύουν. Αυτά.

    Απάντηση
  6. Christos
    Christos says:

    Αν ειναι τοσο καλος live, θα αποτελεσει φαβορι για νικη στις επιτροπες. Θυμιζει μιουζικαλ. Ειναι καταπληκτικός. Πρωτοπορεί αλλα με την παρα πολυ καλη έννοια

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *