EBU: Οι νέοι επικαιροποιημένοι κανονισμοί δεν αλλάζουν τίποτα με την συμμετοχή του Ισραήλ

Ο Jean Philip De Tender, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της EBU, μίλησε στο δημόσιο ραδιόφωνο της Σουηδίας για όλες τις αλλαγές στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και το πόρισμα της ανεξάρτητης έρευνας που πραγματοποίησε η EBU μετά το τέλος της φετινής Eurovision και όλων όσων συνέβησαν στο Μάλμε. Ο De Tender ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν αλλάζει με την συμμετοχή του Ισραήλ και το 2025.

Απλούστευση των κανονισμών

Μιλώντας στην Carolina Norén στον σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό P4, ο Jean Philip De Tender εξήγησε αρκετές λεπτομέρειες μετά την ανεξάρτητη έρευνα από πραγματογνώμονα που διεξήχθη μετά τον διαγωνισμό του 2024.

Εξήγησε ότι ο Martin Österdahl θα παραμείνει ως εκτελεστικός επόπτης, αλλά ορισμένες από τις αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στον νέο διευθυντή της Eurovision.

Ο De Tender διευκρίνισε επίσης ότι η EBU επιθυμεί να απλοποιήσει τους κανόνες σχετικά με τις συμβάσεις, έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να κατανοούν σε τι υπογράφουν. Ανέφερε το παράδειγμα πως 70 χρόνια πριν οι κανονισμοί ήταν όλα κι όλα μία σελίδα και πλέον μιλάμε για εκατοντάδες σελίδες.

Κανονικά το Ισραήλ στην Eurovision 2025

Όσον αφορά τη διαμάχη γύρω από τη συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό, ο De Tender δήλωσε ότι ως μέλος της EBU, το KAN, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Ισραήλ, έχει δικαίωμα συμμετοχής. Δήλωσε ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια μη πολιτική εκδήλωση και ότι η απόφαση να επιτραπεί στο Ισραήλ να συμμετάσχει είναι σύμφωνη με άλλους μη πολιτικούς οργανισμούς, όπως αθλητικές ομοσπονδίες. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η EBU πρέπει να διευκρινίσει καλύτερα τη λήψη των αποφάσεών της:

«Πιστεύω ότι πρέπει ίσως να διευκρινίσουμε καλύτερα τη λήψη αποφάσεων με όλους τους ενδιαφερόμενους, έτσι ώστε οι άνθρωποι να κατανοήσουν πλήρως τι αντιπροσωπεύει η εκδήλωση και ποιος είναι ο στόχος».

Ολλανδία και Joost Klein στην Ελβετία;

Σχετικά με το φόβο της αποχώρησης χωρών από την επόμενη Eurovision, o De Tender ξεκαθαρίζει πως καμία χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει την αποχώρησή της και πως πιστεύει ότι και η Ολλανδία θα συμμετέχει κανονικά στην Ελβετία.

Στο ενδεχόμενο της επιστροφής του Joost Klein στον διαγωνισμό, αναφέρει απλά πως αυτό είναι ζήτημα της ολλανδικής δημόσιας και εφόσον δεν είναι αντίθετη η συμμετοχή του με κάποιο κανονισμό δεν βλέπει το λόγο για τον οποίο θα μπορούσε ο καλλιτέχνης να αποκλειστεί από την Eurovision 2025.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: sverigesradio
1 reply
  1. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Ρε παιδιά, πώς γίνεται από τη μία η EBU να αποκλείει τον Joost επειδή ήταν βίαιος απέναντι στη φωτογράφο και από την άλλη να μην έχουν θέμα να συμμετάσχει και του χρόνου; Εγώ ξέρω ότι όταν ένας καλλιτέχνης φαίνεται να αποτελεί ενδεχόμενη απειλή, δε θα τον δεχτείς πίσω. Μήπως οι άνθρωποι της EBU γνωρίζουν ήδη τι αποφάσισε το δικαστήριο και εν τέλει αυτό που έκανε ο Joost δεν ήταν τόσο σοβαρό; Λέω εγώ τώρα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *