Η ΕΡΤ επιβεβαίωσε την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2025

Ήταν δεδομένο και πλέον είναι επίσημο: η Ελλάδα θα είναι παρούσα στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς η ΕΡΤ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στην EBU.

Χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, αφού, σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες, η ΕΡΤ απέστειλε την απαραίτητη φόρμα στην EBU.

Η Ελλάδα είναι η 29η χώρα που επιβεβαιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τη συμμετοχή της στη Eurovision 2025, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, στις 13, 15 και 17 Μαΐου.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστος ο τρόπος επιλογής που θα χρησιμοποιήσει η ΕΡΤ για την ανάδειξη του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσουν στον προσεχή διαγωνισμό. Την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι διοικητικές αλλαγές, και πολύ σύντομα, αμέσως μετά την παρουσίαση του νέου προγράμματος στις 18 Σεπτεμβρίου, θα μάθουμε πώς θα επιλεγεί η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision 2025.

Αυτό που τονίζουν από την ΕΡΤ είναι πως σκοπός είναι να διατηρηθεί υψηλό το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, ενώ θα χρησιμοποιηθεί μια αδιάβλητη και αντικειμενική διαδικασία που δεν θα αφήσει καμία σκιά, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτή θα είναι η 45η ελληνική συμμετοχή στα 69 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού. Με τη νέα της διοίκηση, η ΕΡΤ ευελπιστεί να κάνει μια δυναμική είσοδο και στη Eurovision, στοχεύοντας όχι μόνο σε μια ομαλή χρονιά, αλλά και σε ένα πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας — τρία χρόνια μετά την 8η θέση της Amanda, η οποία αποτελεί την καλύτερη επίδοση της χώρας μας την τελευταία δεκαετία.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. Tina
    Tina says:

    Θετικό είναι που η ΕΡΤ ενδιαφέρεται για μια συμμετοχή που θα μας βάλει στην δεκάδα αλλά καλό θα ήταν να έχει πιο υψηλούς στόχους που είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο την διεκδίκηση της πρώτης θεσης

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *