Συνάντηση της EBU για τη Eurovision στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα συνάντηση στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία επιβεβαίωσης των συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2025, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ελβετία, στις 13, 15 και 17 Μαΐου. Στις 15 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία της EBU για την πρώτη δήλωση συμμετοχής στον προσεχή διαγωνισμό.

Αν και η ακριβής ατζέντα της συνάντησης δεν έχει επιβεβαιωθεί, φαίνεται να σχετίζεται με τον ετήσιο εργασιακό κύκλο του διαγωνισμού, όπως το αντίστοιχο workshop που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2023. Σε τέτοιες συναντήσεις συζητούνται θέματα όπως η λειτουργία του διαγωνισμού, ο ρόλος της EBU και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην επιλογή συμμετοχών.

Στο Ντουμπρόβνικ παρίστανται αρχηγοί αποστολών, μεταξύ των οποίων και ο Στιγκ Κάρλσεν από τη Νορβηγία, που επιβεβαίωσε την παρουσία του μέσω Instagram. Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα δείχνει τον Διευθυντή της Eurovision, Μάρτιν Όστερνταλ, να μιλάει σε σκηνή, επιβεβαιώνοντας ότι η συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συνάντηση αυτή προσφέρει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μια ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σχέδια της EBU για τον διαγωνισμό, ειδικά μετά από την έκθεση που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι σχετικά με τα γεγονότα της Eurovision 2024. Επίσης, αποτελεί σημαντική στιγμή για τις χώρες που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του 2025, όπως η Ισλανδία.

Πηγή: Daniel Stridh
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *