Editorial: Η ΕΡΤ καταθέτει δείγματα γραφής και γράφει ιστορία

Σε μια κίνηση που αποδεικνύει την προσήλωση της ΕΡΤ στη διαφάνεια, τη δημοκρατία και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού, η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε την επίσημη δημοσίευση των αναλυτικών κανονισμών για τον εθνικό τελικό της Eurovision 2025. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η ΕΡΤ προχωρά σε μια τόσο ξεκάθαρη και ανοιχτή διαδικασία, καθοδηγούμενη από το όραμα της Διευθύνουσας Συμβούλου της, Κατερίνας Κασκανιώτη, και υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας, Δώρας Χειράκη.

Η Eurovision, ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού, αποτελεί για τη ΕΡΤ όχι μόνο μια πολιτιστική αλλά και μια στρατηγική προτεραιότητα. Ο επαγγελματισμός, η ακεραιότητα και η πρωτοπορία είναι έννοιες που όπως πολλές φορές έχει δηλώσει, επιθυμεί η Κατερίνα Κασκανιώτη να χαρακτηρίζουν την ΕΡΤ και αντανακλώνται πλήρως σε αυτήν την ιστορική απόφαση, της διεξαγωγής ενός ανοιχτού εθνικού τελικού, με πρόσκληση προς όλους, 22 ολόκληρα χρόνια μετά. Αυτό εξάλλου ήταν και όλα όσα μας είχε αναφέρει η Κατερίνα Κασκανιώτη, στην σύντομη μας συνομιλία μαζί της, στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΔΕΘ. Μία νέα εποχή διαφάνειας και ανοιχτού διαλογού της ΕΡΤ, με τους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς και το κοινό.

Η δημοσιοποίηση των κανονισμών επιτρέπει για πρώτη φορά τη δημόσια ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με τις διαδικασίες, τα κριτήρια αξιολόγησης και τα βήματα που θα ακολουθηθούν μέχρι την τελική επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2025. Η κίνηση αυτή βάζει τέλος στις φήμες, τις παρεξηγήσεις και τις αμφιβολίες που πολλές φορές συνοδεύουν τις κλειστές διαδικασίες. Παράλληλα, ενισχύει την αξιοπιστία του εθνικού μας τελικού, προσδίδοντας κύρος και διασφαλίζοντας πως η επιλογή του εκπροσώπου θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και δίκαιους όρους, αποφεύγοντας τα λάθη, ακόμη και του πρόσφατου παρελθόντος.

Η Δώρα Χειράκη, έχοντας αναλάβει το πολύπλοκο έργο του Eurovision project, εργάζεται με ζήλο για να φέρει εις πέρας μια ακόμη απαιτητική διαδικασία που αφορά όχι μόνο τη μουσική βιομηχανία αλλά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Υπό τη δική της καθοδήγηση, η επικοινωνιακή στρατηγική της ΕΡΤ έχει εκσυγχρονιστεί, κάνοντας τη Eurovision να μοιάζει πλέον περισσότερο με μια εθνική γιορτή, στην οποία συμμετέχει ενεργά το κοινό.

Αυτό εκφράστηκε από πολύ νωρίς στα social media, όπου Έλληνες και ξένοι φίλοι του διαγωνισμού, εκφράζουν την υποστήριξή τους, για την τόσο διαφανή και δίκαιη διαδικασία που διοργανώνει η ΕΡΤ. Δεν είναι λίγοι όσοι δηλώνουν την έκπληξη τους, για την τόσο καλή προετοιμασία από μέρους της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, αφού είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει.

Η δημοσίευση των κανονισμών είναι μόνο η αρχή. Η δέσμευση της ΕΡΤ να υποστηρίξει το θεσμό της Eurovision με διαφάνεια και αξιοκρατία δείχνει τη βαθιά της κατανόηση του ρόλου της ως δημόσιου φορέα και τη δέσμευσή της για καινοτομία. Το Eurovision project μπαίνει σε μια νέα, συναρπαστική φάση, με εκπλήξεις που θα χαρίσουν αξέχαστες τηλεοπτικές στιγμές στους απανταχού eurofans.

Η απόφαση της ΕΡΤ να θέσει νέα πρότυπα, ακολουθώντας και άλλες δημόσιες τηλεοράσεις της Ευρώπης, είναι ένα λαμπρό παράδειγμα διαφάνειας και αξιοκρατίας, που αξίζουν να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς του ελληνικού δημοσίου. Συγχαρητήρια αξίζουν στην ΕΡΤ, στην ηγεσία της και στην εξαιρετική ομάδα της που με καινοτόμες ιδέες και αποφασιστικότητα, φέρνουν την δημόσια τηλεόραση μας στην θέση που της αξίζει.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. Τina
    Τina says:

    Βρίσκω λίγο υπερβολικό τον τίτλο του άρθρου σας το αν θα γράψει ιστορία η ΕΡΤ θα κριθεί για μένα όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του εθνικού τελικού

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *