Junior Eurovision 2019: Η Πολωνία νικήτρια του διαγωνισμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Τίτλοι τέλους έπεσαν πριν λίγο στη Γκλίβιτσε για την Junior Eurovision 2019, με την διοργανώτρια Πολωνία να σηκώνει το πολυπόθητο βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γράφοντας ιστορία αφού είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού!

https://www.youtube.com/watch?v=TvmqnNxnuJM

Η Πολωνία με το τραγούδι  «Superhero» κατάφερε να συγκεντρώσει 278 βαθμούς από τη συνδυαστική βαθμολογία της online ψηφοφορίας και των 19 κριτικών επιτροπών, αφήνοντας τo Kαζακστάν στη δεύτερη θέση και την Ισπανία στην τρίτη θέση.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό και ακολούθησε η παράδοση της παρέλασης των χωρών με αλφαβητική σειρά, πριν πάρουν την σκυτάλη οι τρεις παρουσιαστές, Roksana Węgiel, Ida Nowakowska και Aleksander Sikora,. Ευχαριστώντας την προηγούμενη οικοδέσποινα πόλη του Μινσκ της Λευκορωσίας, καλωσορίζουν τους παρευρισκόμενους αλλά και τους τηλεθεατές στην Πολωνία και στην Γκλίβιτσε και δίνουν το εναρκτήριο μήνυμα της 17ης διοργάνωσης της Junior Eurovision.

Στην συνέχεια ήταν η ώρα των διαγωνιζόμενων:

01.  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 

02.  ΓΑΛΛΙΑ

03.  ΡΩΣΙΑ

04.  ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

05.  ΙΣΠΑΝΙΑ

06.  ΓΕΩΡΓΙΑ

07.  ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

08.  ΜΑΛΤΑ

09.  ΟΥΑΛΙΑ

10.  ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

11.  ΠΟΛΩΝΙΑ

12.  ΙΡΛΑΝΔΙΑ

13.   ΟΥΚΡΑΝΙΑ

14.  ΟΛΛΑΝΔΙΑ

15.  ΑΡΜΕΝΙΑ

16.  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

17.  ΙΤΑΛΙΑ

18.  ΑΛΒΑΝΙΑ 

19.  ΣΕΡΒΙΑ

Μετά το πέρας της παρουσίασης και των 19 τραγουδιών, ξεκίνησε για δεύτερη και τελευταία φορά η διαδικτυακή ψηφοφορία, διαρκείας 15 λεπτών. Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού και σημερινή μας παρουσιάστρια Roksana Węgiel, ερμήνευσε το τραγούδι με το οποίο κατέκτησε στο Μινσκ την πρώτη θέση, ενώ της απονεμήθηκε και πλατινένιος δίσκος. Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όλοι οι διαγωνιζόμενοι ερμήνευσαν το επίσημο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού, Share The Joy, που συνέθεσε ο εκπρόσωπος της Πολωνίας στην Eurovision 2018, Gromee.

Το αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 50% από τις ψήφους των 19 επιτροπών των χωρών που συμμετείχαν και κατά 50% από τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 22/11  με την συμμετοχή ατόμων από όλη την υφήλιο.

Οι κριτικές επιτροπές της κάθε χώρας ανακοίνωσαν την βαθμολογία τους με βάση την σειρά εμφάνισης. Νικήτρια χώρα με βάση τις κριτικές επιτροπές ήταν το Καζακστάν, ενώ το τηλεοπτικό κοινό έδωσε την πρώτη θέση στην Πολωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά καταμετρήθηκαν 3.700.000 ψήφοι στην διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού!

Σε συνδυασμό λοιπόν των δύο διαφορετικών ψηφοφοριών, νικήτρια χώρα στέφθηκε η Πολωνία, που αναμένει να ξεκαθαρίσει τώρα αν επιθυμεί να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό!

Παρακάτω δείτε τα τελικά αποτελέσματα:

Μπορείτε να ξαναδείτε ολόκληρο τον διαγωνισμό κάνοντας κλικ εδώ.

Συμφωνείτε με τα τελικά αποτελέσματα; Θα θέλατε κάποιον άλλο νικητή;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *