Ιταλία: 40 εκατομμύρια έσοδα από τις διαφημίσεις στις μεταδόσεις του Sanremo 2020!

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται η RAI και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ του Sanremo, Amadeus, για την επετειακή έκδοση της 70ης διοργάνωσης του ιστορικού μουσικού φεστιβάλ. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ιταλική δημόσια τηλεόραση, ήδη ο διαφημιστικός χρόνος κατά τη διάρκεια των 5ήμερων μεταδόσεων του Sanremo 2020 έχει πωληθεί, σε τιμή ρεκόρ ύψους 40 εκατομμυρίων Ευρώ!

Το ασύλληπτο ποσό των 12.000 Ευρώ ανά δευτερόλεπτο κοστίζει κατά μ.ο. ο διαφημιστικός χρόνος κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων του 70ου Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Sanremo. Φυσικά τα αποκλειστικά δικαιώματα του Sanremo έχει η RAI, η οποία αποδεικνύει ότι μια δημόσια τηλεόραση μπορεί να είναι και ανταγωνιστική, και εμπορική, αλλά και ποιοτική!

Ο διαφημιστικός χρόνος έχει πωληθεί και για τις πέντε βραδιές του φεστιβάλ. Τα έσοδα που θα αποκομίσει η RAI ανέρχονται στο ποσό ρεκόρ ύψους 40 εκατομμυρίων Ευρώ και είναι ο ακριβότερος τηλεοπτικός χρόνος στην χώρα!

Η μεσογειακή RAI δίνει το παράδειγμα και σε άλλες αντίστοιχες δημόσιες τηλεοράσεις, όπως και στη δική μας ΕΡΤ, ότι όταν επενδύεις κάπου διαχρονικά, παράγοντας ένα καλό αποτέλεσμα, τότε και πρόγραμμα έχεις, αλλά και έσοδα. Πολιτική που δυστυχώς απουσιάζει από την ελληνική δημόσια τηλεόραση τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια!

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι 20 καλλιτέχνες της Campioni κατηγορίας του Sanremo 2020, θα ανακοινωθούν σε ειδική εκπομπή από τον Amadeus στις 6 Ιανουαρίου. Το 70ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo, θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston της μικρής πόλης της Λιγουρίας, Σαν Ρέμο, από τις 4 έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Πηγή: RAI
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *