Νορβηγία: Με την Ulrikke Brandstorp και το “Attention” στο Ρότερνταμ!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2020 live από το Τρόντχαϊμ. Η μεγάλη βραδιά ξεκίνησε στις 20:50 ώρα Ελλάδος.

Οι παρουσιαστές

Όπως και στους 5 προηγούμενους ημιτελικούς, παρουσιαστές ήταν οι: Kåre Magnus BerghIngrid Gjessing Linhave και Ronny Brede Aase.

Οι εμφανίσεις των καλλιτεχνών

Δέκα συνολικά καλλιτέχνες διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της Νορβηγίας.

  • Η εμφάνιση της Raylee
  • Η εμφάνιση των Didrik & Emil Solli-Tangen
  • Η εμφάνιση του Mognus Bokn
  • Η εμφάνιση της Akuvi
  • Η εμφάνιση της Kristin Husøy
  • Η εμφάνιση του Rein Alexander
  • Η εμφάνιση της Tone Damli
  • Η εμφάνιση του Sondrey
  • Η εμφάνιση της Ulrikke Brandstorp
  • Η εμφάνιση της Liza Vassilieva

 

Τα αποτελέσματα

Ο νικητής του MGP 2020 προέκυψε ύστερα από 3 γύρους ψηφοφορίας. Και στους 3 γύρους η ψηφοφορία ήταν ηλεκτρονική μέσα από μια ειδική πλατφόρμα που δημιούργησε το κρατικό κανάλι, NRK. Εκτός από τους Νορβηγούς, δόθηκε η ευκαιρία και στους θεατές από το εξωτερικό να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής.

Αρχικά, οι 4 καλλιτέχνες με τις περισσότερες ψήφους προχώρησαν στην επόμενη φάση της ψηφοφορίας. Οι υπόλοιποι έξι αποκλείστηκαν. Οι 4 που πέρασαν ήταν:

  1. Kristin Husøy – Pray for Me
  2. Ulrikke BrandstorpAttention
  3. Liza VassilievaI Am Gay
  4. RayleeWild

 

Με τους Νορβηγούς – και όχι μόνο – να έχουν λίγα λεπτά στη διάθεση τους για να ψηφίσουν, οι δύο συμμετοχές που πέρασαν στο Golden Final ήταν οι: Kristin Husøy και Ulrikke Brandstorp!

Οι δύο ερμηνεύτριες που προκρίθηκαν στο Golden Final ερμήνευσαν ξανά τις συμμετοχές τους. Το κοινό είχε στη διάθεση του περίπου 20 λεπτά για να επιλέξει ποια από τις δύο είναι η καταλληλότερη εκπρόσωπος για την Νορβηγία.

 

Ο νικητής

Η διαφορά στις ψήφους ήταν οριακή. Οι δύο ερμηνεύτριες στηρίχθηκαν περισσότερο από τη περιοχή τους.

 

Μεγάλη νικήτρια του Melodi Grand Prix 2020 και εκπρόσωπος της Νορβηγίας στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκε η Ulrikke Brandstorp!

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη βαθμολογία αλλά και την ερμηνεία της Ulrikke ως νικήτρια πλέον του MGP 2020!

Επίσης, ακούστε παρακάτω την studio version του νικητήριου τραγουδιού:

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Νορβηγία έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό στις 12 Μαίου.

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του MGP 2020; Ποια θα είναι η τύχη της Νορβηγίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision;

 

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο και δίκαιο αποτέλεσμα! Στο super final προκρίθηκαν αντικειμενικά τα καλύτερα τραγούδια! Το Attention πολύ δυνατό όπως φυσικά και η ερμηνεύτρια! Κάθε φορά το ακούω σαν να είναι η πρώτη φορά,δεν το βαριέμαι. Το μόνο που θα ήθελα να αλλάξουν είναι η σκηνική παρουσία και συγκεκριμένα την κλισέ πλέον βροχή πυροτεχνημάτων! Νορβηγία καλώς ήρθες στην πρώτη θέση της κατάταξης μου!!! Σίγουρα αυτή η συμμετοχή θα βρεθεί ψηλά τον Μάιο, ενδεχομένως και 5αδα η ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη ποιος ξέρει;! Από εμένα 10/10!
    Πάντως εντυπωσιάστηκα με το pray for me που από το 5% στις στοιχηματικες έναντι του 40% του attention έφτασε πολύ κοντά στη νίκη! Συγχαρητήρια και στην Kristen και στην Νορβηγίδα εκπρόσωπο- Ulrikke!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Πολύ ωραίο τραγούδι.
    Ευτυχώς άρχισαν να επιλέγονται όμορφα τραγούδια για τον διαγωνισμό. Αν συνεχισουν έτσι και οι περισσότερες χώρες από τις υπόλοιπες που θα ανακοινώσουν τις συμμετοχές τους, τότε θα δούμε μια ωραία Eurovision!

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Καλή συμμετοχή αλλά εγώ προσωπικά δεν τρελαίνομαι. Μια δυναμική μπαλάντα εξαιρετικά ερμηνευμένη αλλά νοιώθω ότι το έχω ξανακούσει. Στην κυριολεξία κάτι μου θυμίζει το ρεφραίν που σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ και δεν μου έρχεται. Μην σας τύχει. Από κει και πέρα θα αγαπηθεί από τις επιτροπές πιστεύω αλλά στο κοινό δεν ξέρω κατά πόσο θα τα πάει καλά. Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα δούμε τον Μάιο.

    Απάντηση
    • C.G
      C.G says:

      Μου ΄ρθε τελικά τι νόμιζα ότι μου θύμιζε αλλά δεν μοιάζουν τελικά. Το Never Give Up On You – U.K 2017. Περισσότερο σαν ύφος μοιάζουν όπως και οι φωνές τους νομίζω. Α και το πολύ χρυσό.

      Απάντηση
  4. Reverb
    Reverb says:

    Είναι δυνατόν να ακούμε νικητή στο τραγούδι της Ulrikke, μια χρονιά μετά το Arcade? Μιλάμε για μια παραβρασμένη, ασήκωτη μπαλάντα και μια πονεμένη, στα όρια του “πέφτω στα γόνατα” ερμηνεία. Για την ακρίβεια και μόνο η χρήση της λέξης “ερμηνεία” με πονάει. Μόνο με σοβαρό staging σώζεται, ποια δεκάδα και πεντάδα?

    Απάντηση
  5. Bendictos
    Bendictos says:

    Άκρως γιουροβιζιονικό κομμάτι, σίγουρα θα είναι ένα από τα μεγάλα -αν όχι ΤΟ- φαβορί για τον Μάιο. Αν το αναλύσουμε θα δούμε ότι έχει κάτι τόσο από Undo της Σουηδιας όσο και από το Never give up on you του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο είναι πολύ καλύτερο και από τα δύο προαναφερθέντα τόσο σε ενορχήστρωση και φυσικά σε ερμηνεία. Αν το πλαστικό γραμμενο σε 5 λεπτα Undo έφτασε τόσο ψηλά στον τελικό, τότε αυτό εδώ είναι ικανό για όλα. Όσο για τη σκηνική παρουσία, και αυτή άψογη. Μινιμαλ οπως έχει, με μόνο τρια φώτα να πέφτουν ενα στο βιολί, ένα στο τσέλο και ένα στην ερμηνευτρια στη μέση, σαν να μας κλεινουν το ,άτι λεγοντας μας “εμεις κανουμε μουσικη εδω τωρα”, εσεις καντε ο,τι θελετε. Είναι και λίγο που θα κάτσει η μπίλια της ρουλέτας…αν ο Ευρωπαίος θελήσει να ψηφισει πιο συντηρητικά τον Μαιο, αν εχουμε χρονια μπαλαντας, τοτε αυτο το τραγουδι θα κερδισει με μεγαλη διαφορα…και τολμω να το πω χωρις να εχουμε ακουσει καν ολα τα υπολοιπα του διαγωνισμου. Αν όχι και το πάει σε κάτι πιο συγχρονο και χορευτικο, η Νορβηγια θα είναι top 5, όχι κάτι λιγοτερο παντως. Εχει διαπιστωθει παντως οτι σε περιοδους αναταραξεων και ανησυχιας, το τραγουδι που κερδιζει ειναι μπαλαντα. Και το ότι εχει κουρτινα με βροχη πυροτεχνηματων, δεν με ενοχλει, ισα ισα που ταιριαζει απολυτα στη συγκεκριμενη περιπτωση.

    Απάντηση
  6. Natasha
    Natasha says:

    Νομίζω θα έχει τη τυχη του ”A Monster LIke Me”. Θα τερματίσει λίγο εξω απο τη πεντάδα, με τις επιτροπές να το έχουν πολύ ψηλά αλλά στο κοινό εκτος 10αδας.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *