Κροατία: Χωρίς τον Damir Kedžo στην Eurovision 2021!

Σύμφωνα με την  μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα της Κροατίας, Jutarnji, η δημόσια τηλεόραση της χώρας σεβόμενη τον συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με την πόλη της Οπατίας, θα διοργανώσει και για την Eurovision 2021 τον εθνικό τελικό Dora. Αυτό σημαίνει ότι ο Damir Kedžo δεν θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον επόμενο διαγωνισμό, αφού ο νέος εκπρόσωπος θα αναδειχθεί μέσα από το Dora.

Η απόφαση της κροατικής τηλεόρασης για την Eurovision 2021

Αν και οι γειτονικές χώρες ( Σλοβενία  και  Σερβία ) έχουν ακυρώσει τις επόμενες εκδόσεις των εθνικών τους τελικών και στέλνουν τους διαγωνιζόμενους που θα τις εκπροσωπούσαν στον φετινό αυρωθέντα διαγωνισμό, φαίνεται ότι η Κροατία δεν ακολουθεί αυτήν την πρακτική.

Στο σημερινό τεύχος της εφημερίδας Jutarnji, ανακοινώθηκε ότι το Κροατικό Ραδιόφωνο και Τηλεόραση έλαβε την τελική απόφαση για τον εκπρόσωπο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, και σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα είναι ο Damir Kedžo.

Διετές συμβόλαιο με την Οπατία

Σύμφωνα με την Jutarnji, η HRT έχει ήδη κάνει προγραμματίσει το Dora 2021 για την 27η Φεβρουαρίου , ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη μορφή του διαγωνισμού. Η Οπατία θα επιλεγεί ξανά ως χώρος διεξαγωγής του Dora, αφού υπάρχει η διετής σύμβαση που υπογράφηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2019, για την συνεργασία του HRT και του δήμου της Οπατίας στην διοργάνωση του Dora.

Εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν τότε η Κροατία θα συναντήσεις τις Εσθονία, Λιθουανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία  και  Κύπρος, οι οποίες θα αναζητήσουν εκ νέου τον εκπρόσωπο τους για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Η αντίδραση του Damir Kedžo

Ο μάνατζερ του δημοφιλούς τραγουδιστή δεν δέχθηκε να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, λέγοντας απλά ότι θα περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της κροατικής δημόσιας τηλεόρασης.

Δεν έχω επίσημες πληροφορίες. Από την έναρξη της κρίσης του κοροναϊού, μάθαμε να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε επίσημες πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα περιμένουμε την απόφαση του HRT και μόλις μάθουμε την απόφαση, θα μπορώ να την σχολιάσω.

Στο ερώτημα για το αν θα κατέθετε τραγούδι ο Damir και στο επόμενο Dora, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί, ακριβώς όπως θα πράξει και ο Uku στο Eesti Laul της Εσθονίας, ο μάνατζερ του καλλιτέχνη αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι είναι ένα τελείως υποθετικό ερώτημα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Damir Kedžo κέρδισε το Dora 2020 και θα εκπροσωπούσε την Κροατία στην Eurovision 2020 με το τραγούδι Divlji Vjetre το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

Πηγή: Jutarnji
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *