Η Dua Lipa δίνει εξηγήσεις για την προκλητική δημοσίευση της και το κάνει ακόμη χειρότερο!

Εξηγήσεις έδωσε η γνωστή τραγουδίστρια, Dua Lipa, μετά το σάλο που ξέσπασε με τη φωτογραφία της Μεγάλης Αλβανίας που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης.

Η Dua Lipa δημοσίευσε μια φωτογραφία με την Αλβανία διευρυμένη μέχρι τη Θεσπρωτία και σημείωσε πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες. Με νέα της δημοσίευση προσπάθησε να ανασκευάσει, ανεπιτυχώς….

Βλέποντας τις αντιδράσεις αποφάσισε να πάρει θέση τονίζοντας ότι κάθε φορά που ανεβάζει κάτι που αφορά το Κόσοβο δέχεται ποικίλες κριτικές. Χαρακτηριστικά σημείωσε:

Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. 

Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου… τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. 

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους.

Dua Lipa, για την δημοσίευση του χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Αρχικά θα πρέπει η Dua Lipa να ανοίξει κανένα γεωγραφικό άτλαντα, αφού ο χάρτης που δημοσίευσε δεν ήταν του Κοσόβου, αλλά της Μεγάλης Αλβανίας. Εκτός λοιπόν της σημερινής Αλβανίας, περιελάμβανε εδάφη της Βορ. Μακεδονίας, της Σερβίας, της Ελλάδας, και φυσικά το Κόσοβο.

Αν λοιπόν η Dua Lipa άλλο θέλει να πει και άλλα δημοσιεύει, καλά θα κάνει να προσλάβει κάποιον υπεύθυνο για τα κοινωνικά της δίκτυα. Κάποιο που ξέρει τι είναι προσβλητικό και τι όχι. Βέβαια εδώ δεν χρειάζονται και φοβερές γνώσεις για να γνωρίζεις ότι η Κέρκυρα πχ ανήκει στην Ελλάδα και ουδεμία σχέση έχει με την Αλβανία, αλλά ας πάρουμε ως δεδομένη την τελευταία της ανάρτηση για το ζήτημα.

Όπως και να έχει, οι αντιδράσεις ήταν απόλυτα δικαιολογημένες, αφού πρόκειται για ένα δημόσιο πρόσωπο παγκοσμίου βεληνεκούς και τέτοιες αστοχίες δεν την κάνουν πιο δημοφιλή, τουναντίον.

Έντονες αντιδράσεις υπήρχαν όπως ήταν λογικό και στην χώρα μας. Μεταξύ των οποίων και από δύο euortar, της Καίτης Γαρμπή και του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *