Junior Eurovision 2020: Νικήτρια η Γαλλία μετά από 43 χρόνια σε διαγωνισμό της Eurovision!

Τίτλοι τέλους έπεσαν πριν λίγο στο studio 5 της πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης, TVP,  όπου διεξήχθη η Junior Eurovision 2020, με την Γαλλία να σηκώνει το πολυπόθητο βραβείο, γράφοντας ιστορία αφού 43 χρονιά μετά κερδίζει σε ένα διαγωνισμό της Eurovision, φέρνοντας κλάματα στην αρχηγό και στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής!

https://www.youtube.com/watch?v=3iIMGA0aUZE

Το show

Η Valentina με το τραγούδι  «J’Imagine» κατάφερε να συγκεντρώσει 200 βαθμούς από τη συνδυαστική βαθμολογία της online ψηφοφορίας και των 12 κριτικών επιτροπών, αφήνοντας το Καζακστάν στη δεύτερη θέση και την Ισπανία στην τρίτη θέση.

Παρουσιαστές του ιδιότυπου 18ου Παιδικού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που είχε ως σύνθημα το Move The World, ήταν οι Ida Nowakowska, Małgorzata Tomaszewska και Rafał Brzozowski γνωστές τηλεπερσόνες της Πολωνίας. Όπως πιθανόν θα γνωρίζετε ήδη, ο φετινός διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε με την φυσική παρουσία των καλλιτεχνών, αλλά διαγωνίστηκαν οι ζωντανές μαγνητοσκοπημένες ερμηνείες των συμμετοχών τους, που έλαβαν χώρες τις προηγούμενες εβδομάδες. Οχτώ από τις δώδεκα διαγωνιζόμενες ραδιοτηλεοράσεις έκαναν αυτό το γύρισμα στην χώρα τους και τέσσερις (Μάλτα, Σερβία, Ουκρανία και Πολωνία), πραγματοποίησαν αυτό το γύρισμα στα studio της δημόσιας τηλεόρασης της Πολωνίας και συγκεκριμένα στην σκηνή του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός μεταδίδονταν ζωντανά πέρα από τις 12 διαγωνιζόμενες χώρες και στην Βόρεια Μακεδονία και την Λιθουανία, αλλά και ραδιοφωνικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο! Όλος ο υπόλοιπος κόσμος μπορούσε να παρακολουθήσει ζωντανά τον διαγωνισμό διαδικτυακά.

Οι διαγωνιζόμενοι

Μετά τα ερμηνεία του περσινού νικητήριου τραγουδιού Superhero από την Viki Gabor ήταν η ώρα των 12 μικρών πρωταγωνιστών της βραδιάς.

01. 🇩🇪 ΓΕΡΜΑΝΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!
02.  ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – δείτε την εμφάνιση εδώ!
03.  ΟΛΛΑΝΔΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

04.  ΣΕΡΒΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

05.  ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

06.  ΠΟΛΩΝΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

07.  ΓΕΩΡΓΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

08.  ΜΑΛΤΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

09.  ΡΩΣΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

10.  ΙΣΠΑΝΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

11.  ΟΥΚΡΑΝΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

12.  ΓΑΛΛΙΑ – δείτε την εμφάνιση εδώ!

Οι guests

Μετά το πέρας της παρουσίασης και των 12 τραγουδιών, ξεκίνησε για δεύτερη και τελευταία φορά η διαδικτυακή ψηφοφορία, διαρκείας 15 λεπτών. Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Viki Gabor, η επίσης νικήτρια της Junior Eurovision 2018 Roksana Węgiel, αλλά και ο νικητής της Eurovision 2019 Duncan Laurence. Οι τρεις τους μας χάρισαν μια πολύ όμορφη διασκευή του Arcade! Τέλος στην σκηνή είδαμε και την εκπροσώπο της Πολωνίας στον ακυρωθέντα διαγωνισμό της Eurovision 2020 Alicja, να ερμηνεύει την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, Empires.

Το αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 50% από τις ψήφους των 12 επιτροπών των χωρών που συμμετείχαν και κατά 50% από τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 27/11  με την συμμετοχή χρηστών από όλη την υφήλιο.

Οι κριτικές επιτροπές της κάθε χώρας ανακοίνωσαν την βαθμολογία τους με βάση την σειρά εμφάνισης. Νικήτρια χώρα με βάση τις κριτικές επιτροπές ήταν η Γαλλία, ενώ και το τηλεοπτικό κοινό έδωσε την πρώτη θέση στην γαλλική συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά καταμετρήθηκαν περίπου 4.500.000 ψήφοι στην διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού, από περισσότερες από 160 χώρες!

Σε συνδυασμό λοιπόν των δύο διαφορετικών ψηφοφοριών, νικήτρια χώρα στέφθηκε η Γαλλία, που αναμένει να ξεκαθαρίσει τώρα αν επιθυμεί να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό!

Παρακάτω δείτε τα τελικά αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των επιτροπών:

Τα τελικά αποτελέσματα με την βαθμολογία του κοινού:

 

Μπορείτε να ξαναδείτε ολόκληρο τον διαγωνισμό κάνοντας κλικ εδώ.

Συμφωνείτε με τα τελικά αποτελέσματα; Θα θέλατε κάποιον άλλο νικητή;

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος eurovision
    Γιώργος eurovision says:

    Φέτος είναι πολύ δυνατή χρόνια και πρώτα από όλα γιατί ήρθε τελευταία η Γερμανία, θα ήθελε νικήτρια την Ισπανία αλλά αξίζει νικήτρια

    Απάντηση
  2. Βαγγέλης
    Βαγγέλης says:

    100% playback το νικητήριο τραγούδι, αφού η EBU τους έδωσε αυτό το δικαίωμα. Σε λίγο και στον διαγωνισμό ενηλίκων φαντάζομαι.

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι νόημα έχει να βλέπει κανείς «ζωντανά» έναν διαγωνισμό ταλέντων και να ακούει μια κασέτα.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Παρότι συμφωνώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει playback, διαγωνισμός τραγουδιού είναι και όχι ταλέντων έχει διαφορά. Εξετάζεται το τραγούδι κυρίως.

      Απάντηση
      • Βαγγέλης
        Βαγγέλης says:

        Αφού ο διαγωνισμός είναι μόνο τραγουδιών και όχι ερμηνείας αυτών των τραγουδιών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύονται οι χώρες να στείλουν κάποιον να ανοιγοκλείνει το στόμα του πάνω σε μια σκηνή. Ας γυρίζουν εντυπωσιακά βίντεο-κλιπ που θα τα βλέπει ο κόσμος στο ίντερνετ και θα ψηφίζει το καλύτερο.

        Δεν υπάρχει κανένας λόγος το πρόγραμμα να είναι live εφόσον οι ερμηνείες δεν είναι live.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *