Eurovision 2021: Ξεκινούν οι δοκιμές για live events στην Ολλανδία | Ανοίγει ο δρόμος για το Plan B του διαγωνισμού!

Τον περασμένο μήνα η ολλανδική κυβέρνηση διστακτικά ενέκρινε δοκιμές στην βιομηχανία του θεάματος για την επίδραση του covid-19 σε live events. Τώρα το πρώτο από αυτά τα γεγονότα είναι μια θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου. Οι δοκιμές αυτές εφόσον στεφθούν με επιτυχία ανοίγουν τον δρόμο για την πραγματοποίηση του Plan B ή C στην χειρότερη περίπτωση για την Eurovision 2021.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, επιβεβαίωσε ότι οι δοκιμές στον τομέα του πολιτισμού θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Στις δοκιμές αυτές θα ερευνηθεί αν είναι δυνατό να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις με μεγαλύτερο κοινό και να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση του κορωνοιού.

Η πρώτη δοκιμή θα είναι μια ζωντανή συναυλία του ολλανδού ερμηνευτή Cabaret Guido Weijers. Πρόκειται να εμφανιστεί στο θέατρο Beatrix στην Ουτρέχτη. Ενώ το θέατρο έχει χωρητικότητα 1500 θέσεων, μόνο 500 θα έχουν πρόσβαση. Θα χωριστούν σε δύο ομάδες των 250 για να δοκιμάσουν διαφορετικές συνθήκες κοινού.

Θα υπάρξουν επίσης δοκιμές που περιλαμβάνουν δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες και ένα επιχειρηματικό συνέδριο, όλα δοκιμάζοντας διαφορετικές πτυχές της διεξαγωγής ζωντανών εκδηλώσεων στην εποχή του κορωνοιού.

Αν όπως είπαμε, αυτές οι δοκιμές έχουν επιτυχία, τότε αναμένουμε ότι θα ακολουθηθεί παρόμοια μέθοδος και στην Eurovision 2021. Αυτό θα σημαίνει ότι θα εφαρμοσθεί στον διαγωνισμό το Plan B ή C, με μικρότερο κοινό και λιγότερους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο κέντρο τύπου. Όλα όμως ζωντανά από την Ahoy Arena!

H Ολλανδία έχει επιβάλει μερικό lock down, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού θα κρατήσει μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και αναμένεται να έχουν εμβολιασθεί οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: Wiwibloggs
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *