Sergey Lavrov: “Η απόφαση της EBU για την Λευκορωσία ήταν αηδιαστική και ξεκάθαρη λογοκρισία”!

Πραγματικά η απουσία του διαγωνισμού για έναν ολόκληρο χρόνο, φαίνεται πως ήταν αρκετό χρονικό διάστημα ώστε οι τόνοι και οι πολιτικές παρεμβάσεις να ενταθούν τόσο πολύ, όσο ποτέ τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Σειρά στο γαϊτανάκι αυτό, παίρνει ο Sergey Lavrov – Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους την Πέμπτη 2/4, χαρακτήρισε την απόφαση της EBU για τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας από την Eurovision 2021, αηδιαστική και ως ξεκάθαρη λογοκρισία.

Σας υπενθυμίζουμε πως την Λευκορωσία θα εκπροσωπούσε το συγκρότημα Galasy Zmesta με το τραγούδι Ya Nauchu Tebya (Θα σε διδάξω). Μετά από έντονες διαμαρτυρίες τόσα στα social media, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο, η EBU απέρριψε το τραγούδι, λέγοντας πως έχει πολιτικές αναφορές.

Αν και αρχικά ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko, δήλωσε πως θα υποβάλλουν νέο τραγούδι, τελικά και το νέο τραγούδι απορρίφθηκε για τους ίδιους λόγους που απορρίφθηκε το πρώτο.

Μετά από τα παραπάνω οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρώσου υπουργού εξωτερικών. Η Ρωσία εξάλλου παραμένει μία από τις λίγες χώρες που στηρίζουν ακόμη και σήμερα τον Lukashenko και την διακυβέρνησή του.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας από τον Διαγωνισμό της Eurovision, ήταν πραγματικά αηδιαστική. Μία πράξη ξεκάθαρης λογοκρισίας!

Sergey Lavrov

Η αποχώρηση της Αρμενίας εξαιτίας του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο αποκλεισμός της Λευκορωσίας, μείωσε τις συμμετέχουσες χώρες του φετινού διαγωνισμού από 41 σε 39, ενώ απέδειξε περίτρανα πως όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική δεν έχει σχέση με τον διαγωνισμό, μάλλον παρακολουθούν κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Παρακάτω ακούστε το τραγούδι που θα εκπροσωπούσε την Λευκορωσία στην Eurovision 2021:

Συμφωνείτε με τον Sergey Lavrov ή θεωρείτε δίκαιο τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας;

Πηγή: Associated Press
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Χώρες με σχεδόν δικτατορία και με μη φιλελεύθερες απόψεις, καλύτερα να μένουν εκτός διαγωνισμού. Επομένως Ουγγαρία, Λευκορωσία και Τουρκία ευτυχώς που δεν συμμετέχουν, κατά την γνώμη μου.
    Αν οι λόγοι είναι προβληματα στην εσωτερική πολιτικη και ασταθεια (βλ. Αρμενία) ή οικονομικοί λόγοι, τότε ναι η αποχωρηση της εκάστοτε χώρας είναι δυσάρεστη υπόθεση.

    Απάντηση
    • όχι άλλο κάρβουνο
      όχι άλλο κάρβουνο says:

      Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα νομίζω.
      Με αυτό το σκεπτικό χώρες όπως η Πορτογαλία (μέχρι το 74), η Ελλάδα (το 74), η Ισπανία (μέχρι το 77) ή και η Γιουγκοσλαβία, δε θα έπρεπε να έχουν πάρει μέρος στη γιουροβίζιον.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Συγγνώμη, δική μου ασάφεια,μιλάω καθαρά για τον 21ο αιώνα, που προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθω κράτος, πόσο μάλλον ευρωπαϊκό,που είτε έμμεσα είτε άμεσα δεν αναγνωρίζει κάποια ανθρώπινα δικαιώματα και προωθεί ένα είδος δικτατορίας.

        Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      To Αζερμπαϊτζάν γιατί είναι μέσα τότε και προσπαθούν να φέρουν και το Καζακστάν; Για να μην πούμε για το Ισραήλ που μπορεί να είναι δημοκρατία αλλά έχει ένα σωρό άλλα ζητήματα. Δεν είναι η EBU o κατάλληλος θεσμός να κρίνει τέτοια ζητήματα.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *