Editorial: Eurovision 2021 – Η 5η μέρα!

Ολοκληρώθηκε και η πέμπτη ημέρα των προβών της Eurovision 2021, όπου είδαμε ουσιαστικά για δεύτερη φορά τις εμφανίσεις όλων των χωρών του Πρώτου Ημιτελικού πλην της Μάλτας (και πλην της Αυστραλίας όπου είδαμε ένα απόσπασμα του live on tape).

Οι δεκατέσσερις χώρες είχαν στη διάθεσή τους είκοσι λεπτά για τρία run και όλες πλην της Σουηδίας το κατάφεραν. Η Ουκρανία έκανε την πρόβα της με stand-in τραγουδίστρια, λόγω θέματος υγείας της τραγουδίστριας του συγκροτήματος.

Στην σειρά αυτή των άρθρων, στο τέλος κάθε ημέρας, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν. Εσείς στα σχόλια μπορείτε να ρωτάτε ό,τι σας απασχολεί, από όσα περιελάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Σήμερα στο κέντρο τύπου στο Ahoy βρίσκονταν το EurovisionFun αλλά και τα Eurovision Buddies. Οι υπόλοιποι που είμαστε πίσω στην Ελλάδα, παρακολουθήσαμε και εμείς όλη τη δράση από το διαδικτυακό κέντρο τύπου και βγάλαμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα μας.

Τι μας άρεσε

Κατά γενική ομολογία η Κύπρος είχε μία από τις καλύτερες πρόβες σήμερα. Η Έλενα Τσαγκρινού ήταν αρκετά βελτιωμένη στο φωνητικό κομμάτι και η παρουσίαση του τραγουδιού ήταν επαγγελματική. Φαίνεται ότι η Κύπρος θέλει να συνεχίσει το καλό σερί από το 2018 και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι και φέτος. Η άνοδός της στα στοιχήματα συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι θα δούμε την Κύπρο όχι μόνο στον Τελικό, αλλά και σε πολύ καλή θέση!

Η Λιθουανία ήταν εξαρχής ανάμεσα στα φετινά φαβορί. Οι Roop δεν απογοήτευσαν ούτε σήμερα και με τη ζωντάνια τους στη σκηνή κατάφεραν να ξεσηκώσουν. Θεωρείται επίσης δεδομένος φιναλίστ και θα μπορούσε ίσως να πετύχει και ρεκόρ για λιθουανική συμμετοχή.

Το Βέλγιο ξεκίνησε λίγο ως αουτσάιντερ, αλλά σιγά σιγά μας κέρδισε! Με μία αψεγάδιαστη φωνητική ερμηνεία και μία λιτή παρουσίαση, οι Hooverphonic κατάφεραν να αγγίξουν τους περισσότερους. Θα μπορούσε άραγε το Βέλγιο κόντρα στα προγνωστικά να προκριθεί και να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα;

Η Κροατία μας άρεσε ήδη από την πρώτη πρόβα, αλλά σήμερα η Albina ήταν εμφανώς καλύτερη και πιο άνετη. Πιστεύουμε ότι θα δούμε την Κροατία και στον Μεγάλο Τελικό.

Η Ρωσία ήταν επίσης μία χώρα που μας άρεσε εξαρχής και σήμερα ήταν εξίσου καλή. Φαίνεται ότι έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι θα προκριθεί στον Τελικό και θα διεκδικήσει κι εκεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Τι δεν μας άρεσε

Η Ρουμανία μετά από μια απογοητευτική πρώτη πρόβα εξακολούθησε να μας απογοητεύει και σήμερα. Δυστυχώς η Roxen φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη χορογραφία σε συνδυασμό με το τραγούδι με αποτέλεσμα να φαίνεται αγχωμένη και φωνητικά πολύ ασταθής. Φαίνεται ότι η Ρουμανία θα είναι ένα από τα fan favorite που δεν θα πάνε καλα φέτος. Σε αυτή τη φάση όλοι μας την βλέπουμε εκτός τελικού.

Η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να εκπροσωπείται από έναν καλό τραγουδιστή, το τραγούδι όμως περνάει αδιάφορο και μάλλον τίποτα δεν μπορεί να σώσει τη συμμετοχή.

Το Ισραήλ ενώ εκπροσωπείται από την γλυκύτατη Eden δεν έχει τόσο δυνατή συμμετοχή ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγούδια του ημιτελικού. Μπορεί να διορθώθηκαν ορισμένα μικροπροβλήματα της πρώτης πρόβας, το τραγούδι όμως παραμένει αδύναμο και σε έναν τόσο δυνατό ημιτελικό μάλλον δεν ξεχωρίζει.

Οι υπόλοιπες χώρες

Η Σλοβενία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και το Αζερμπαϊτζάν μας άφησαν ανάμικτα συναισθήματα. Καμία από αυτές δεν κατάφερε να μας εντυπωσιάσει αρκετά, αλλά δεν ήταν και ανάμεσα στις χειρότερες που είδαμε. Σίγουρα χρειάζονται αρκετή δουλειά, αλλά μάλλον είναι στον σωστό δρόμο, τουλάχιστον οι περισσότερες.

Δεν θα κρίνουμε την Ουκρανία, λόγω του ότι παρά την πολύ καλή πρόβα δεν συμμετείχε η τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Τα συμπεράσματα

Φαίνεται ότι το τοπίο του Πρώτου Ημιτελικού αρχίζει να ξεκαθαρίζει, καθώς η Κύπρος, η Λιθουανία και η Ουκρανία διατηρούν τις καλές αποδόσεις τους στην πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων για νικητή του διαγωνισμού και είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε και τις τρεις στον Μεγάλο Τελικό. Η Βόρεια Μακεδονία φαίνεται βέβαιο ότι δεν θα προκριθεί και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τη Ρουμανία και το Ισραήλ. Ο Ημιτελικός όμως θα είναι αρκετά απρόβλεπτος και πιθανόν θα δούμε αρκετές εκπλήξεις!

Ψηφίστε για την καλύτερη σημερινή πρόβα ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun αφού το βράδυ θα έχουμε και το καθιερωμένο άρθρο για τα στοιχήματα και πως η τρίτη πρόβα τα επηρέασε!

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Benedictos
    Benedictos says:

    Όσον αφορά στα δικά μας αύριο, υπάρχει ενημέρωση για το αν έχουν τελειοποιηθεί τα οποία θέματα προέκυψαν με τα γραφικά σήτα πρώτη πρόβα? Θα έχουμε και κάτι νέο να δούμε ?

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μετά και τις δεύτερες πρόβες (πλην της Μάλτας που σίγουρα όμως θα προκριθεί) θεωρώ ότι τα αποτελέσματα στον δεύτερο ημιτελικό θα ναι κάπως έτσι:
    16. Βόρεια Μακεδονία 15. Ρουμανία
    14. Ιρλανδία 13. Αυστραλία 12. Σλοβενία 11. Αζερμπαϊτζάν/ Κροατία 10. Αζερμπαϊτζάν/Κροατία 09. Ισραήλ 08. Νορβηγία 07. Βέλγιο 06. Σουηδία 05. Ρωσία 04. Λιθουανία 03. Ουκρανία 02. Κύπρος 01. Μάλτα.
    Ανυπομονούμε για την αυριανή πρόβα της Ελλάδας, που επιτέλους (ελπίζω δηλαδή) θα δούμε πως φαίνεται τηλεοπτικά το staging μας.

    Απάντηση
  3. Φλέρτ
    Φλέρτ says:

    Η Ουκρανια ΜΑΛΛΟΝ βγαινει εκτος λαηβ γιατί στα φορουμ γραφεται οτι βρεθηκε η τραγουδιστρια θετικη σε τεστ για κοροναιο. ισχυει? Θα προβληθει το live on tape?

    Απάντηση
  4. Euro
    Euro says:

    Ελπίζω αύριο η Ελλάδα να δείξει λίγο από το εφέ με τα Green screen στο βίντεο που θα ανέβει στο YouTube channel της eurovision… καλή επιτυχία αύριο Στεφανια!

    Απάντηση
  5. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Eγώ αυτό που είδα στα βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube είναι ότι πήξαμε στο playback και πάρα πολλές συμμετοχές το τίμησαν δεόντως (Λιθουανία, Κροατία, Ρουμανία, Κύπρος, Ισραήλ, Ρουμανία, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία). Βασίλισσα του playback η Κροατία και πραγματικά δεν κατάλαβα τι σας άρεσε σε αυτό το κιτσάτο θέαμα με τα άθλια κοστούμια και τον άθλιο φωτισμό. Το Ισραήλ αντίθετα το βλέπει να περνάει άνετα χάρη στις επιτροπές, νεανικό πακέτο που θυμίζει Βέλγιο 2016. Οι επιτροπές σίγουρα θα προτιμήσουν και τη Σλοβενία αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αρκετό.

    Σουηδία και Νορβηγία ελπίζω να μείνουν εκτός τελικά, όχι άλλο κάρβουνο. Μόνο το Βέλγιο, η Ρωσία και η Ουκρανία παρουσιάζουν κάτι που είναι 100% άξιο λόγου καλλιτεχνικά. Η Κύπρος πάει με χίλια, έχει πιθανότητες ακόμα και να κερδίσει αυτόν τον ημιτελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *