Σουηδία: 2.530 τραγούδια για το Melodifestivalen 2022!

Ακομη μια χώρα που ξεκίνησε την αναζήτηση του εκπροσώπου της για τον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision είναι η Σουηδία. Το Melodifestivalen είναι ένας από τους μεγαλύτερους εθνικούς τελικούς,που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πανευρωπαϊκώς.

Φέτος ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας παρέλαβε 2.530 υποψήφια τραγούδια,από καλλιτέχνες που επιθυμούν να εκπροσωπησουν τη χώρα τους του χρόνου στην Ιταλία.

Μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου θα κρινει και φέτος όλα τα τραγούδια και θα τα αξιολογήσει ανάλογα με την καταλληλοτητα τους, σε επίβλεψη της υπεύθυνης της σουηδικής αποστολής και παραγωγού του Melodifestivalen, της κυρίας Karin Gunnarsson.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ποσό ενωτικό είναι το Melodifestivalen. Τα τελευταία δέκα χρόνια,έχουμε λάβει κατά μέσο όρο ετησίως 2.500 κομμάτια. Δε μπορώ καν να σκεφτώ το βάθος της μουσικής ποικιλίας που υπάρχει στη χώρα μας και τη χαρά του να γράφεις ένα κομμάτι που αφήνει κάθε χρόνο μια κληρονομιά και στο σοου και στην μουσική βιομηχανία. Όπως έγινε και φέτος. Πολλά τραγούδια από το φετινό εθνικό τελικό παίζουν σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και στο ραδιόφωνο. 

Είναι πραγματικά κάθε χρόνο όλο και πιο συναρπαστικό το τι έρχεται. Θα είναι πραγματικά μεγάλη απόλαυση να δουλέψουμε σκληρά με όλα αυτά τα κομμάτια τα οποία θα διαγωνιστούν στο Melodifestivalen 2022.

Συνολικά 28 τραγούδια θα διαγωνιστούν στο Melodifestivalen 2022. Η εκλεκτικό επιτροπή θα επιλέξει 14 από τις συνολικές συμμετοχές, ενω το SVT  θα επιλέξει τις υπόλοιπες 14 κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Αργότερα φέτος θα ανακοινωθούν τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο σοου.

Το Melodifestivalen 2022 θα παρουσιαστεί από τον Oscar Zia, με τα έξι σοου να πραγματοποιούνται το Φλεβάρη και τον Μάρτη της ερχόμενης χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η Σουηδία εκπροσωπηθηκε από τον Tusse με το τραγούδι του “Voices”.

https://youtu.be/NyJRyif6_kk

Πηγή: esctoday.com

1 reply
  1. 12345
    12345 says:

    Πέρα από την πλάκα, πώς ΓΙΝΕΤΑΙ να ακούσει μια επιτροπή 2μιση χιλιάδες τραγούδια και να επιλέξει τα 28 που θα διαγωνιστούν; Παίζει να είναι πρακτικά αδύνατον . Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *