“Τα Καλύτερα Μας Χρόνια” πάνε Eurovision! (video)

Η πετυχημένη σειρά της ΕΡΤ, “Τα Καλύτερα Μας Χρόνια” πάνε Eurovision! Την Τρίτη 19/10 θα δούμε μέσα από το 7ο επεισόδιο της σειράς, που μας μεταφέρει στην δεκαετία 70, την παρθενική συμμετοχή της χώρας μας στον διαγωνισμό, αλλά και πως αντιμετωπίζουν οι ήρωες, το φαινόμενο Eurovision, που δειλά δειλά μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων το 1974!

Τον Απρίλιο του 1974 η Μαρινέλλα στον Μπράιτον, πραγματοποιεί την παρθενική εμφάνιση της χώρας μας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ερμηνεύοντας το τραγούδι που είχε γράψει ο Γιώργος Κατσαρός με τον Πυθαγόρα, Κρασί Θάλασσα και Το Αγόρι Μου.

Πως η Μαρινέλλα επιλέχθηκε να ερμηνεύσει το Κρασί Θάλασσα και Τ’ Αγόρι Μου;

Εκείνη τη χρονιά η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ήταν Απρίλιος του 1974, η τελευταία και πιο σκοτεινή περίοδος του χουντικού καθεστώτος, το οποίο, από το τέλος του Νοεμβρίου του 1973, είχε περάσει στα χέρια του Ιωαννίδη, με τον προηγούμενο δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η χούντα του Ιωαννίδη λοιπόν στέλνει την Μαρινέλλα στη σκηνή της Eurovision για να ερμηνεύσει το «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου». Ένα καθαρά τουριστικό τραγούδι, μια προσπάθεια εξωραϊσμού της θλιβερής εικόνας της δικτατορίας στο εξωτερικό που είχε αμαυρωθεί τα τελευταία επτά χρόνια.

Όλα τα παραπάνω με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μεταφέρουν οι ήρωες της σειράς Τα Καλύτερα Μας Χρόνια, με το σπίτι των Αντωνόπουλων και η τηλεόρασή τους στο σαλόνι να γίνεται το επίκεντρο της γειτονιάς, αυτή την φορά όχι για κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Δείτε το trailer:

Μπορεί να άλλαξαν πολλά από τότε, ένα πράγμα όμως σίγουρα είναι ίδιο από το 1974. Η δύναμη της Eurovision να μαζεύει κάθε χρόνο γύρω από την τηλεόραση, οικογένειες, παρέες, αγνώστους, για να παρακολουθήσουν αυτή την μουσική συνάντηση της Ευρώπης και να ξεχάσουν τις όποιες διαφορές των χωρών, στο μεγαλύτερο μη αθλητικό τηλεοπτικό γεγονός του πλανήτη!

Μην χάσετε τα Καλύτερα Μας Χρόνια, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 22.00, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *