Ελλάδα: Με την Τάμτα στην Eurovision 2023;

Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται για αυτό το υπέροχο πλάσμα, που έχει υπηρετήσει ανόθευτα και πιστά την pop μουσική στην Ελλάδα όσο ελάχιστοι καλλιτέχνες. Φυσικά αναφερόμαστε στην Τάμτα, η οποία είναι και η επόμενη πρόταση μας για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Eurovision 2023.

Η Τάμτα είναι μια από τις καλύτερες και ποιο εντυπωσιακές τραγουδίστριες που έχουμε στην Ελλάδα και παρότι η καταγωγή της είναι από την Γεωργία, πραγματικά την νιώθουμε δικό μας παιδί.

Είναι γνωστή στην μουσική σκηνή από πολύ μικρή ηλικία, αφού έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2003 μέσα από το Super Idol που προβαλλόταν στο MEGA, όπου και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση.

Γεννημένη στην Τιφλίδα της Γεωργίας στις 10 Ιανουαρίου 1981, η Τάμτα ήρθε στην Ελλάδα και από τότε βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα της εγχώριας μουσικής σκηνής με μεγάλες επιτυχίες και πολλές καλές συνεργασίες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στα καλλιτεχνικά πράγματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamta (@officialtamta)

Πολυτάλαντη, εκτός από μουσικός, έχει λάβει μέρος και σε θεατρικές παραστάσεις αλλά ήταν και κριτής στο X-Factor τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Γεωργία, στην οποία την αγαπούν και την θαυμάζουν πολύ. Μεγάλος έρωτα στην ζωή της  είναι η 27χρονη κόρη της Άννυ, την οποία έφερε σε αυτόν τον κόσμο σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Η σχέση της Τάμτας με την Eurovision είναι θα λέγαμε καρμική, αφού μέχρι και το 2019 όταν εκπροσώπησε την Κύπρο με το Replay, το όνομα της ήταν κάθε χρόνο μεταξύ των φημολογούμενων εκπροσώπων τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για την Eurovision 2022, Αμάντα στον Δρόμο για την Eurovision, η Τάμτα εξέφρασε την επιθυμία της να βρεθεί ξανά στην σκηνή του διαγωνισμού, με ένα όμως διαφορετικού ύφους τραγούδι.

Αν πήγαινα όμως τώρα θα πήγαινα με άλλο ύφος. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ήθελα να ξαναζήσω την εμπειρία της Eurovision!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamta (@officialtamta)

Η Τάμτα παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις γύρω από τον διαγωνισμό και δεν διστάζει σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε εμπλεκόμενο … να εκφράσει την επιθυμία της να συμμετάσχει ξανά στον διαγωνισμό. Θα γίνει η επιθυμία αυτή και πρόθεση; Αυτό θα το μάθουμε σύντομα, αφού νωρίς-νωρίς (όπως και πέρσι) η ΕΡΤ θα ξεκινήσει και για το 2023 τις διαδικασίες για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στον επόμενο διαγωνισμό.

Εμείς στο Eurovisionfun φυσικά και θα επιθυμούσαμε μία επιστροφή της Τάμτας στο διαγωνισμό, με ένα τραγούδι όμως τελείως διαφορετικό από την προηγούμενη συμμετοχή της. Επίσης δεν θα λέγαμε όχι και σε ένα ντουέτο, κάτι σε σύγχρονο ήχο, όπως είναι και το Ν.Ε.R.O., το τελευταίο τραγούδι που κυκλοφόρησε:

Θα επιθυμούσατε την Τάμτα ως εκπρόσωπο της χώρας μας στην Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

29 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ναι! Έχει φωνή, άποψη και στυλ. Το “replay” που της δώσανε ήταν πολύ μέτριο για εκείνη. Της πηγαίνουν περισσότερο τα πιο mid tempo κομμάτια και όχι τα τόσο dance-“φασαριοζικα” όπως ήταν το replay. Σε συνδυασμό με το ότι τη προηγούμενη χρονιά είχε πάει η Φουρέιρα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη η σύγκριση και μια θέση όχι τόσο καλή όσο αναμενόταν. Με κάτι σαν το Nero θα ήθελα να την δω. Βασικά όσα κομμάτι έχει κυκλοφορήσει μετά το “replay” είναι πολύ πιο δυνατά, σύγχρονα και κατάλληλα για εκείνη! Από εμένα είναι ναι!

    Απάντηση
  2. KostasEV
    KostasEV says:

    Θέλω πολύ να ξαναπάει. Θεωρώ το Replay το καλύτερο τραγούδι της Κύπρου 2018-2022. Μπορεί το Fuego να έκανε θραύση αλλά ήταν τραγούδι κομμένο και ραμμένο για εμφάνιση Φουρειρα. Το replay μπορούσε να σταθεί μόνο του ως τραγούδι και ήταν μέσα στην πρώτη 5αδα πριν τον διαγωνισμό σε όλα (στοιχήματα, φανς, κτλ) . Απλώς η Τάμτα λόγω θεμάτων υγείας δεν μπορούσε να το υποστηρίξει, η ομάδα της δεν τη βοήθησε όσο έπρεπε και ήρθε η τιμητική 13η θέση.
    Για να το γράφετε μήπως η Τάμτα έχει ήδη έτοιμο τραγούδι και θα το καταθέσει;

    Απάντηση
  3. Ilias
    Ilias says:

    Κάτι σαν το νερό και σε ντουέτο θα το ήθελα με την Ντούσκα στην συνθετική ομάδα με τραγούδι ανάμεσα στο νερό και τον Call Me Nyx. Και επειδή και η Ντούσκα είπε και πρόσφατα ότι πλέον έχει αλλάξει γνώμη και θα ξαναπήγενε αλλάζοντας πολλά θα τις ήθελα και σε ντουέτο.

    Απάντηση
  4. Michael
    Michael says:

    Ναι,ναι,ναι και ναι!
    Αγαπω την ιδιαίτερη ταυτότητα που έχει ως καλλιτέχνις (την οποία θεωρώ έχασε με το Replay αν και ήταν φανταστικό τραγούδι) και νομίζω ότι με μια συμμετοχή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της μπορεί να σκίσει!

    Απάντηση
  5. Antonis
    Antonis says:

    Η Τάμτα είναι κατά τη γνώμη μου, μια από τις λιγες καλλιτέχνιδες που μπορούν να υποστηρίξουν πολλά είδη τραγουδιών. Επίσης, μπορεί να κάνει εξαιρετικές και ανατρεπτικές εμφανίσεις, με σκηνική παρουσία σύγχρονη και προσεγμένη. Είναι από τις λίγες τραγουδίστριες που θεωρώ πως αξίζει να ξαναπάνε στο διαγωνισμό και θα ήθελα πολύ να την απολαύσουμε το 2023.

    Απάντηση
  6. Tina
    Tina says:

    Η Τάμτα είναι μια πολύ επιτυχημένη τραγουδίστρια στο είδος που υπηρετεί αλλά θα προτιμούσα η ΕΡΤ να συνεχίσει στην κατεύθυνση που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη νέων αφθαρτων προσώπων νομίζω ότι και στο εξωτερικό κάτι τέτοιο θέλουν να δουν νέες προτάσεις.

    Απάντηση
  7. s5voice
    s5voice says:

    Ναι, μακάρι να ξαναπάει! Με κάτι που θα είναι 100% πάνω της, είτε slow είτε πιο uptempo. Έχει και φωνή και σκηνική παρουσία, αδικήθηκε πολύ με το replay, που ήταν κατά τα άλλα μια χαρά τραγούδι, αλλά πολύ basic για τα δεδομένα της. Έδειξε μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι των δυνατοτήτων της και δεν αναδείχθηκε η αντίληψη που έχει για τη μόδα και το styling ούτε συνολικά η προσωπικότητά της καλλιτεχνικά. Ειδικά, όποιος την έχει παρακολουθήσει στα προγράμματα που κάνει, μπορεί να καταλάβει τι εννοώ. Θα ήθελα να την δω με ένα τραγούδι σαν το N.E.R.O. ή το Hold on. Εύχομαι, να βρεθεί ένα ωραίο τραγούδι που θα της ταιριάζει, που θα μπορέσει να την αναδείξει σε όλο της το φάσμα και να καταφέρει να ξαναπάει και να σκίσει γιατί το αξίζει!

    Απάντηση
  8. gogos
    gogos says:

    Εαν “πρέπει” να υπάρξει επιστροφή κάποιου καλλιτέχνη στη σκηνή της Eurovision, προσωπικά θα ήθελα την Καλομοίρα για τον επόμενο διαγωνισμό ή την Στεφανία (σε 2-3 χρόνια). Θεωρώ ότι η Τάμτα (αν και μου αρέσει σαν τραγουδίστρια) δεν κάνει για τον διαγωνισμό, από πολλές απόψεις.

    Όσον αφορά τα τραγούδια της, αλλά και το “Ν.Ε.R.O.” που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν κάνουν για τον διαγωνισμό. Όμορφα, σύγχρονα ραδιοφωνικά τραγούδια που συνήθως πατώνουν ή στην καλύτερη φέρνουν μια θέση κάπου στη μέση, δεν νομίζω ότι θα ήταν η επιλογή της ΕΡΤ.

    Από μένα είναι ένα “όχι”! Για την Eurovision θεωρώ πως δεν κάνει.
    Υ.Γ
    Νομίζω πως αυτή η “πρόταση” από την σελίδα έγινε για να… γίνει και ότι θα θέλατε διακαώς να μας εκπροσωπήσει.
    Περιμένω τις επόμενες…

    Απάντηση
    • Greco London
      Greco London says:

      Παιδιά για να είμαστε ειλικρινής. Πρώτον και κυριότερο με τη μορφή που έχει πάρει η Ελληνική επιτροπή που επιλέγει τραγούδια θεωρώ την επιλογή της Τάμτα για την Ελλάδα τελείως άκυρη. Επέλεξαν τα τελευταία χρονια Ντουσκα, Στεφανια και Αμαντα. Γιατί να γυρίσουν στις πάλε ποτε ντίβες και να μη συνεχίσουν στο δρόμο της επιτυχίας της δεκάδας.. Νομίζω ανάθεση θα πρέπει να γίνει οχι στη Τάμτα μα στον Γοοδ Ξόβεργες Νιψκυ αλλα θα πρέπει να γραφτεί ενα φανταστικό τραγούδι για Γιουροβίζιον. Έχει φωνάρα και το αξίζει απλα το τραγούδι που έστειλε ήταν πολύ πάνω του και τελείως αντιγιουροβιζιον.. Η Τάμτα δυστυχως ειναι πολύ νωρίς μετά το Replay να ξαναπάει και ειναι ταυτισμένη πλέον με αυτού του είδους τα ποπ τραγούδια.
      Μια στρατηγική που κερδίζει δεν την αλλάζεις!!! Για το μόνο άτομο που θα έλεγα ναι να μας εκπροσωπήσει παλι ειναι η Καλομοιρα γιατι ειναι πολύ αγαπητή με τους γιουροφαν και μόνο αν έχει τραγούδι και φυσικά με τη Φουρειρα που θα έχει το τραγούδι και θα θέλει να πάει να το σηκώσει.. Και παλι δε νομίζω πως Η επιτροπή της ΕΡΤ θα αλλάξει στρατηγική. Εδω δεν το κάνανε τόσα χρονια με χάλια αποτελέσματα θα το κάνουν τώρα που βρήκαν συνταγή για τη δεκάδά;

      Απάντηση
  9. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Για να το λέτε εσείς φαντάζομαι οτι ο Κοντό θα της έχει γράψει ήδη τραγούδι έτοιμο να κατατεθεί στην επιτροπή της ΕΡΤ.
    Απο μένα πάντως – χωρίς να εχω ακουσει το κομμάτι, γιατί το κομματι μετράει σε μένα – ειναι ΟΧΙ.
    Τόπο στα νιάτα ρε παιδιά. Κ γω συνομηλικος της Ταμτα ειμαι. Τι έχει άλλο να αποδείξει η Ταμτα? Και για να είμαστε σωστοί, τί έκανε 20 χρόνια για να το αποδείξει? Μία σωρεία αδιάφορα κομματάκια, πολλά εκ των οποίων covers ξενων, απο αυτά που τα ακούς στα δοκιμαστήρια ρούχων. Απορώ δε κ με αυτούς που εξτασιάζονται μαζί της. Αυτό πάλι με το N.E.R.O., τί φάση? Είναι κομμάτι αυτό ανταγωνιστικό?
    Και το άλλο. Πόσες σημαίες θα σηκώσει η Τάμτα δλδ? Αντε μετά και της Γεωργίας… Για όνομα…

    Απάντηση
  10. Venetia
    Venetia says:

    Η εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό θα έπρεπε να προκύπτει με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με απευθειας αναθεση. Ας δηλώσει συμμετοχή οποίος/α/οι ενδιαφέρονται και ας ψηφίσουμε

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Αυτο δεν προκυπτει απο πουθενα…ουτε υπάρχει καποιος σχετικος κανονισμος για “πρέπει” κι ολας.

      Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Το οτι αποφασιζουμε εμεις απο που προκυπτει; Η ΕΡΤ αποφασιζει κ μονο, τωρα αν εμεις ή ο οποισδηποτε θελει να προτεινει τον Χ ή Ψ καλλιτέχνη, φανταζομαι στην δημοκρατικη Ελλαδα επιτρεπεται!

          Απάντηση
  11. Αννα
    Αννα says:

    ΝΟΜΙΖΩ , ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ , ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Π.Χ. ΑΡΓΥΡΟ (ΑΘΗΝΑ Μ )…. .

    Απάντηση
    • Δαφνη
      Δαφνη says:

      Οχι Αννα μου θα ειναι μεγαλο λαθος!και εγω πιστευω την πιο σοστη επιλογη την ταμτα απο ολες της αποψεις και για ολους τους λογους μιλαμε για το Euovision.

      Απάντηση
  12. Κατερινα χρονοπουλου
    Κατερινα χρονοπουλου says:

    ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Π Ο Λ Υ ΜΕΓΑΛΩ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΤΑ! ! !η κοπελα εχει τα παντα!ειναι πιο καταλληλο ατομο απο ολες της αποψεις!οταν θελω να ξεκουραστο να ακουσω κατι που να μου αρεσει παντα ακουω τα τραγουδια της ΤΑΜΤΑ τοσω πολυ γλυκια φονη τι προτο να το πουμε ευχομαι καλη επιτηχεια στην ταμτα και φιλακια πολλα απο την μακρινη αβστραλια❤❤❤! ! ! !

    Απάντηση
  13. Φως
    Φως says:

    Ειρήνη Παπαδοπούλου έχει όλο το πακέτο τα λόγια είναι περιττά και τα γραπτά μόνο στη σκηνή της Γιουροβίζιον και όλα θα πάνε καλά την λένε Ειρήνη καλά μου παιδιά

    Απάντηση
  14. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Με την σειρά μου θα πω ότι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα καλύτερα τραγούδια να περάσουν από εθνικό τελικό, και να αποφασίσουμε μαζί με μία ειδική επιτροπή για τον καλύτερο. Ναι, με την εσωτερική επιλογή μπορεί να κερδίζουμε τις επιτροπές, αλλά ειδικά φέτος το televoting μας ξέχασε. Την ίδια ώρα εθνικοί τελικοί με αντικειμενικά χαμηλό επίπεδο τραγουδιών όπως της Σερβίας και της Μολδαβίας ανέδειξαν τραγούδια που σάρωσαν κυριολεκτικά στο κοινό με μηδενική υποστήριξη από επιτροπές. Αν είναι να επιστρέψουμε σε πρόσωπα που έχουν ξαναπάει, σε περίπτωση που θέλουμε νίκη ας κοιτάξουμε προς Φουρέιρα, αν θέλουμε ένα καλο αποτέλεσμα προς Καλομοίρα (η οποία φέτος με τόσες μπαλάντες θα σάρωνε).

    Απάντηση
  15. EscTony
    EscTony says:

    Θα προτιμούσα κάποιον άλλον αντί για την Τάμτα του χρόνου. Και λέω “κάποιον” κι όχι “κάποια”, γιατί θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε μετά από χρόνια μια δυναμική αντρική παρουσία ή κι ένα συγκρότημα.

    Απάντηση
  16. Time for Greek final
    Time for Greek final says:

    Έχει δοκιμάσει και με Ελλάδα σε εθνικό τελικό και πάτωσε (είδαμε πόσο δεύτερη είναι) αλλά και με την Κύπρο και επίσης είδαμε ένα αγγούρι που δεν δικαιολόγησε σε τίποτα τον τίτλο της φωνάρας που και καλά είχε. Οι ξένοι έχουν να το λένε πόσο κάκιστη φωνητικά ήταν και πόσο κιτς ντυμένη το 2019. Αρκετά. Της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες. Καιρός να δοθούν και σε άλλους. Και φυσικά με ελληνικό τελικό για να διαλέξει το κοινό και τραγούδι και φωνή.

    Απάντηση
  17. Christos
    Christos says:

    Δε τρελενομαι καθολου στην ιδεα. Δε μαρεσε καθολου η εμφάνιση της με το replay. Αν βρει ενα αλλου ειδους καλο τραγουδι ισως, ξερω γω.

    Απάντηση
  18. John Kou.
    John Kou. says:

    Προσωπικά θα έλεγα και ναι και όχι. Τα πάντα βασίζονται κατ’εμέ στο τραγούδι. Έχουμε δει τα πιο πρόσφατα τραγούδια της Τάμτα, ξέρουμε τι θέλει να δώσει μουσικά. Εάν είναι ένα τέτοιο τραγούδι το οποίο είναι πιο authentic για αυτήν και πιο out of the box για τη Eurovision, τότε θα δεν θα έκλεινα με τίποτα την πόρτα στην Τάμτα για φέτος. Εάν όμως είναι σαν το Replay, όχι με την έννοια του upbeat, dance κομματιού αλλά με την έννοια του ότι της έγραψαν κάποιοι κάποιο τραγούδι αποκλειστικά για να τραγουδήσει στο διαγωνισμό και είτε της ταιριάξει είτε όχι, τότε όχι.

    Απάντηση
  19. Stavros
    Stavros says:

    Η ταμτα επρεπε να παει το 2015. Αυτη η τραγουδαρα τοτε με βασανιζει ακομα που για χαζομαρες κ λεπτομερειες δεν το στειλαμε

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *