Ελλάδα: Με τον Leon of Athens στην Eurovision 2023;

Η έβδομη πρότασή μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023 είναι γεγονός. Λίγο ως πολύ σας είχαμε προϊδεάσει μέσα από τα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης. Ο Leon of Athens λοιπόν είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα σας παρουσιάσουμε και που πιστεύουμε πως θα μπορούσε να σταθεί στην σκηνή του διαγωνισμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LEON OF ATHENS (@leonofathens)

Ο Leon of Athens είναι 35 ετών. Πέρα από ερμηνευτής, είναι συνθέτης και στιχουργός. Το 2019 ήταν μεταξύ των δημιουργών του Better Love, του τραγουδιού με το οποίο η Κατερίνα Ντούσκα εκπροσώπησε την χώρα μας στην Eurovision εκείνης της χρονιάς.

Ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα σε ηλικία 6 ετών, ενώ στα 15 του δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα το “The Secret Show”. Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, τα τελευταία 10 χρόνια περνάει αρκετό χρόνο μεταξύ Αμερικής και Λονδίνου, με την Ελλάδα να παραμένει η μεγάλη του αγάπη.

Ο κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και σπούδασε σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία του Λος Άντζελες. Άλλη μία υποψηφιότητα με άρτιες σπουδές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LEON OF ATHENS (@leonofathens)

Το διάστημα αυτό βρίσκεται σε μουσική περιοδεία στις ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα έχουμε και νέες κυκλοφορίες από τον ίδιο. Σε ερώτηση μας αν θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023 ο Leon μας απάντησε:

Θα ήταν τιμή για μένα … όταν θα έρθει αυτή η ώρα θα το συζητήσουμε με χαρά!

Ο Leon είναι ένας καλλιτέχνης που ταιριάζει απόλυτα στο μουσικό αποτύπωμα που επιθυμεί η ΕΡΤ να αφήσει στο διαγωνισμό με τις συμμετοχές της και σίγουρα θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση … που τον φθινόπωρο όταν ανοίξει η διαδικασία να είστε σίγουρα πως θα την συναντήσουμε και θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε  και να πούμε για αυτόν!

O Leon of Athens ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία Cobalt. Παρακάτω ακούστε ένα από τα τελευταία του τραγούδια:

Μείνετε συντονισμένοι γιατί απομένουν μόνο τρεις προτάσεις ακόμη και ποιος ξέρει… ίσως και αυτή την χρονιά ο επόμενος εκπρόσωπος μας κρύβεται ανάμεσα τους!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ναι με τα χίλια!! Μια από τις καλύτερες προτάσεις ως τώρα και σίγουρα η καλύτερη μεταξύ των solo αντρών καλλιτεχνών! Ταιριάζει στο διαγωνισμό, χωρίς να είναι “τυπικός”.
    ΥΓ: αν όχι solo, και ένα ντουέτο με την Ντούσκα θα ήταν εξαιρετική ιδέα (βλ. Άνεμος)… Δεν θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν τουλάχιστον να έχει εκπροσωπήσει ντουέτο (άνδρας γυναίκα) τη χώρα μας! Και συν ότι η Κατερίνα είχε αδικηθεί πολύ με την 21η θέση, κυρίως λόγω λάθος επιλογών στο staging!
    Ναι ξανά και ξανά!!
    Ως ώρας: Leon of Athens έπειτα Τάμτα και Μελίσα.

    Απάντηση
  2. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Να πω κ γω την άποψη μου. Παλαιότερα θα ήμουν αρνητικός, με την έννοια ότι κατά κάποιο τρόπο είχε την ευκαιρία του το 2019. Επειδή όμως στην Γιουροβίζιον τον σημαντικότερο ρόλο πέραν από τον καλλιτέχνη τον παίζει η ομάδα….πλέον λέω ναι κ νομίζω είναι αντιληπτό το τι θέλω να πω. Περισσότερα όμως θα πούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Μια πρόταση που αν μη τι άλλο αξίζει να βρεθεί υπόψιν της ΕΡΤ κ πιστεύω ότι θα ξεχωρίσει φέτος.

    Απάντηση
    • Tina
      Tina says:

      Για να πιστεύετε ότι θα ξεχωρίσει μάλλον θα έχετε ακούσει κάποιο τραγούδι που σκέφτεται να καταθέσει ο συγκεκριμένος καλλιτεχνης

      Απάντηση
  3. Ιωανάθαν
    Ιωανάθαν says:

    Χωρίς να είμαι φαν, νόστιμο παιδί και καλλικέλαδο. Γαλανομάτης, ξανθός, όνειρο. Αφού μας τον προτείνετε εσείς αγαπημένο σάιτ να τον δεχθώ. Θέλει όμως το σωστό τραγούδι και την σωστή ονειρική ομάδα να τον πλαισιώσει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *