Τα παραγιουροβιζιονικά: Με νέο διευθύνοντα, διπλές εκλογές και υψηλές προσδοκιές η ΕΡΤ για την Eurovision 2023!

Μία νέα δύσκολη και απαιτητική γιουροβιζιονική σεζόν αναμένει τους ανθρώπους της ΕΡΤ αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού. Η δεύτερη συνεχόμενη θέση στο τοπ10, κάτι που μόλις άλλες δύο ραδιοτηλεοράσεις έχουν πετύχει, σε συνδυασμό με την έλευση του νέου διευθύνοντα, αλλά και των διπλών εκλογών που θα έχουν να διαχειριστούν στο ραδιομέγαρο, είναι οι προκλήσεις του σύνθετου παζλ για την ερχόμενη σεζόν.

  • Ο Τζώνη Καλημέρης είναι το μεγάλο φαβορί (σχεδόν σίγουρος θα πούμε εμείς) για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, μετά την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου.
  • Άνθρωπος που αγαπά και ενδιαφέρεται για το project Eurovision και που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα συνεχίσει στα χνάρια της δυναμικής πορείας, που έχει καταγράψει η ΕΡΤ τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Πολλοί ονειρεύτηκαν αλλαγές και εθνικούς τελικούς, αν όμως θελήσετε να μας ακούσετε, ακριβώς όπως σας λέγαμε και φέτος, πολύ δύσκολα θα δούμε έναν εθνικό τελικό έτσι όπως τον ονειρεύονται και πολλοί fans, αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια.
  • Εξάλλου αφενός η στρατηγική της ΕΡΤ εκ των πραγμάτων είναι πετυχημένη και αφετέρου ουδείς σοβαρός άνθρωπος κρίνοντας τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν στο μεταξύ θεώρησε πως η επιτροπή που επέλεξε το Die Together φέτος, αλλά και το Last Dance πέρσι, δεν έπραξε ορθά.
  • Διπλές εκλογές έρχονται το φθινόπωρο-χειμώνα όπως όλα δείχνουν τα πράγματα και αυτό όπως αντιλαμβάνεστε περιπλέκει λίγο τις διαδικασίες.
  • Πάντοτε σε προεκλογικές περιόδους η ΕΡΤ αναλαμβάνει μεγάλο φορτίο, όπως κάλυψη των προεκλογικών ομιλιών των κομμάτων, τα υποχρεωτικά δεκάλεπτα, νέες πολιτικές εκπομπές, debates κ.α.
  • Τα παραπάνω δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα το χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ, που επιθυμεί και φέτος να ξεκινήσει νωρίς τις διαδικασίες για την ανεύρεση του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023 (πέρσι ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου).
  • Το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών, αλλά και των δισκογραφικών, αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο το 2023, με την ΕΡΤ να αισιοδοξεί πως θα συγκεντρώσει περισσότερες προτάσεις από αυτές που υποβλήθηκαν πέρσι.
  • Αν και όπως σας είπαμε και σε προηγούμενό μας άρθρο, χωρίς ακόμη να έχει συζητηθεί η όποια λεπτομέρεια στην Αγία Παρασκευή, αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, δηλαδή του ανοιχτού καλέσματος σε ενδιαφερόμενους και την μετέπειτα εσωτερική επιλογή.
  • Από την άλλη ετοιμάζεται σιγά σιγά και η νέα παραγωγή του Ν. Κοκλώνη All Together Now, του τάλεντ σόου μέσω του οποίο θα γίνει η επιλογή του καλλιτέχνη που θα σηκώσει την σημαία της Κύπρου στην Eurovision 2022, ελπίζοντας να ανακόψει την καθοδική πορεία που έχει η χώρα από το 2019 και μετά, με αποκορύφωμα φυσικά το φετινό αποκλεισμό.
  • Κύριο μέλημα της παραγωγής σε πρώτη φάση είναι η εξεύρεση των 100 μελών της κριτικής επιτροπής, στην οποία επιθυμούν να υπάρχουν και κάποια γνωστά ονόματα που να έχουν κάποια σχέση με το διαγωνισμό της Eurovision.
  • Τέλος, επειδή πολλοί μας ρωτάτε πόσες ακόμη προτάσεις θα έχουμε για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023, πολύ σύντομα θα ολοκληρώσουμε το πρώτο κύμα και φυσικά εφόσον οι εξελίξεις το επιβάλουν θα επανέρθουμε μέσα στο καλοκαίρι με νέα ονόματα.

Να περνάτε όμορφα στις παραλίες και να είστε ήσυχοι πως ό,τι και αν συμβεί το άγρυπνο μάτι των παραγιουροβιζιονικών θα το εντοπίσει!

Μείνετε συντονισμένοι εδώ!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κυριάκος
    Κυριάκος says:

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν η ΕΡΤ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μετά από πολλά χρόνια και στην Junior Eurovision( σημειωτέον θα γίνει στην Αρμενία), ήδη διαβάζω για χώρες που δεν θα συμμετέχουν ή άλλες που θα πάνε. Πέρσι πάντως αν δεν απατωμαι το σκεφτόταν.

    Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Το ότι η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει δεν με εκπλήσσει καθώς είχα καταλάβει από κάποια άλλα άρθρα σας ότι δύσκολα θα γινόταν κάποιος εθνικός τελικός η κάποια άλλη διαδικασία που θα ενέπλεκε και το κοινό σίγουρα θα ήταν καλό να συμμετέχει και ο κόσμος στην ανάδειξη του καλλιτέχνη και του τραγουδιού αλλά η εσωτερική επιλογή από τη δημόσια τηλεόραση είναι αναφαιρετο δικαίωμα καθώς δίδεται αυτή η επιλογή από την ebu η κυρία Κοζάκου ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι θα μπορούσε να ψηφίζει το κοινό καθώς είναι πιο εκπαιδευμένο κάτι που φαίνεται να μην ενστερνίζονται όλα τα στελέχη που ασχολούνται με την επιλογή του καλλιτέχνη – τραγουδιού επίσης μια άλλη παράμετρος είναι ότι και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μάλλον δεν έχουν την διάθεση να μπουν στην διαδικασία ψηφοφορίας από το κοινό έτσι η εσωτερική επιλογή είναι μονόδρομος.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *