Ελβετία: Με εσωτερική επιλογή και στην Eurovision 2023!

O ελβετικός γερμανόφωνος εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας (SRF), ανακοίνωσε σήμερα, πως η χώρα θα συμμετάσχει στη Eurovision 2023 και η συμμετοχή της θα επιλεγεί για άλλη μια φορά, μέσω της εσωτερικής διαδικασίας επιλογής.

Η συμμετοχή της πρώτης νικητήριας χώρας στον διαγωνισμό, θα επιλεγεί για άλλη μια φορά από μια επιτροπή που θα αποτελείται από 100 άτομα, αλλά και μια διεθνή κριτική επιτροπή 20 επαγγελματιών της μουσικής.

Από τις 25 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, οι τραγουδοποιοί, οι παραγωγοί, οι καλλιτέχνες και οι στιχουργοί καλούνται να υποβάλουν τα τραγούδια τους για την διεκδίκηση της εκπροσώπησης της χώρας, στην επερχόμενη Eurovision. Η ελβετική συμμετοχή για τη Eurovision 2023 έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί στις αρχές του 2023.

Τέλος, σύμφωνα με τους κανονισμούς της εσωτερικής επιλογής, η ελβετική συμμετοχή για τη Eurovision 2023 θα πρέπει να είναι ένα «σύγχρονο τραγούδι που έχει διεθνή απήχηση και θα ξεχωρίζει». Οι στίχοι πρέπει να έχουν «ένα δυνατό, σαφές και εύκολα κατανοητό μήνυμα». Επίσης, οι συνθέτες και οι τραγουδοποιοί, ενθαρρύνονται να υποβάλουν τραγούδια για θέματα που «αντανακλούν τα τρέχοντα γεγονότα ή εκείνα των οποίων το περιεχόμενο θα προκαλέσει μια συναισθηματική αντίδραση ή ένα αίσθημα αναγνώρισης» στο κοινό της Eurovision».

Φέτος, την Ελβετία εκπροσώπησε ο Marius Bear, με το “Boys Do Cry” και κατέλαβε την 17η θέση με 78 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν την συμμετοχή της Ελβετίας στην Eurovision.

Πηγή: SRF

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *