Andrew Lamprou: Με ποια χώρα είναι σε συζητήσεις για την Eurovision 2023; | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σας υποσχεθήκαμε από χθες το βράδυ μέσω των social media μας μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Αυτή είναι λοιπόν πως ο κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνης από την Αυστραλία, Andrew Lamprou, βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποια χώρα για την Eurovision 2023.

“Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Eurovision”

Εξαιτίας της καλοκαιρινής ραστώνης και της μικρής ειδησεογραφίας, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με καλλιτέχνες που ήταν υποψήφιοι στους φετινούς εθνικούς τελικούς, προκειμένου να δούμε που βρίσκονται τώρα τι ετοιμάζουν ή αν θα τους ενδιέφερε να διεκδικήσουν εκ νέου την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ένας από τους καλλιτέχνες που απευθυνθήκαμε για συνέντευξη ήταν και ο Andrew Lamprou, που προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στην Eurovision 2022, συμμετέχοντας στον εθνικό τελικό Australia Decides με το τραγούδι Electrify – καταλαμβάνοντας τελικά την έβδομη θέση μεταξύ έντεκα υποψηφίων.

Αφού ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του και δέχθηκε να πραγματοποιήσουμε την συνέντευξη, μας παρέπεμψε στον μάνατζέρ του, ώστε να προγραμματίσουμε την ώρα και την ημέρα. Με τον μάνατζερ του Timothy Youngson αφού συνεννοηθήκαμε τις λεπτομέρειες για την ημέρα και την ώρα, αναμέναμε απλά το τελικό οκ.

Τελικά το βράδυ της Κυριακής, λάβαμε ένα e mail στο οποίο ουσιαστικά μας επιβεβαιώνουν πως ο καλλιτέχνης βρίσκεται σε συζητήσεις για την Eurovision 2023, και πως αποφάσισαν τελικά να περιμένουν την τελική έκβαση αυτών των συζητήσεων, προτού δώσουν κάποια συνέντευξη!

Με ποια χώρα συζητά ο Andrew Lamprou;

Το ερώτημα φυσικά τώρα που τίθεται είναι με ποια χώρα ο Andrew Lamprou βρίσκεται σε συζητήσεις και αναμένει την εξέλιξη τους. Δύο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα.

Αυστραλία

Το πρώτο πιθανό σενάριο είναι ο νεαρός ομογενής καλλιτέχνης να συζητά μία επιστροφή του στο Australia Decides, τον εθνικό τελικό της χώρας για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Μπορεί να μην τα κατάφερε φέτος να κερδίσει το εισιτήριο για τον διαγωνισμό, ο Andrew Lamprou όμως άφησε θετικές εντυπώσεις στους φίλους του διαγωνισμού και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα τον ήθελαν να προσπαθεί και πάλι.

Κύπρος

Το δεύτερο πιθανό σενάριο είναι η Κύπρος. Το ΡΙΚ πολύ πρόσφατα υπέγραψε μία νέα συμφωνία με την PANIK, σύμφωνα με την οποία η συνεργασία τους στην Eurovision επεκτείνεται για δύο ακόμη χρόνια τουλάχιστον. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι για το 2023 θα επιλέξουν και πάλι εσωτερικά τον καλλιτέχνη, ενώ για το 2024 θα πραγματοποιήσουν μαζί με την εταιρεία παραγωγής του Νίκου Κοκλώνη, το All Together Now, για την επιλογή του εκπροσώπου.

Δεν θα ήταν λοιπόν παράξενο η κυπριακή αποστολή και η PANIK να είναι ήδη σε συζητήσεις με την ομάδα του καλλιτέχνη, προκειμένου ο τελευταίος να αναλάβει την εκπροσώπηση της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό. Μπορεί ο Andrew Lamprou να μην ανήκει στο δυναμικό της PANIK, εξάλλου ζει και δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα αφού κάτι παρόμοιο συνέβη και το 2020, με την PANIK να αναλαμβάνει δισκογραφικά τον Sandro για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ποιος είναι ο Andrew Lamprou

O Andrew Lamprou είναι 24 ετών, ζει και εργάζεται στο Σύδνεϋ. Ερμηνεύει και γράφει τα δικά του τραγούδια αφού ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των πέντε ετών.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών εντυπωσίασε και τους τέσσερις κριτές του X Factor, που εύκολα τον πέρασαν στην επόμενη φάση. Συγκεντρώνοντας εξαιρετικά σχόλια από τα τέσσερα μεγάλα ονόματα που κάθονται στις θέσεις των κριτών – Danii Minogue, James Blunt, Chris Isaak, Guy Sebastian – ο Andrew πέρασε την πρώτη φάση με τέσσερα “ΝΑΙ” ερμηνεύοντας το “Chains” του Nick Jonas.

Στη δεύτερη φάση, αυτή του 5 seat challenge, ο coach της ομάδας των Αγοριών κάτω των 25, Chris Isaak, κλήθηκε να επιλέξει μόνο πέντε από τα αγόρια για να συνεχίσουν. Ο Andrew τραγούδησε το “Ain’t nobody” της Chaka Khan και πήρε μια θέση στο Top 5.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Andrew Λάμπρου έγινε γνωστός αρκετά πριν τη συμμετοχή του στο X-Factor, λόγω του YouTube Channel το οποίο διατηρεί και ανεβάζει εκεί διάφορα covers του σε πολύ γνωστά κομμάτια παγκοσμίως.

Δυστυχώς η φάση των Super Home Visits δεν ήταν εξίσου τυχερή για τον Κύπριο ομογενή τραγουδιστή καθώς δεν κατάφερε να περάσει στους 3 και να μπει στα live shows. Αφορμή στάθηκε η μουσική απειρία του λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά την παγκόσμια μουσική βιομηχανία όπως ο Simon Cowell μίλησαν με πολύ ελπιδοφόρα λόγια για τον Andrew και το μέλλον του.

Μένει πλέον να δούμε αν ο Andrew Lamprou θα δοκιμάσει και πάλι στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας παρά το πρόσφατο απογοητευτικό του αποτέλεσμα ή αν το ΡΙΚ , μετά τον φετινό αποκλεισμό , θα ακολουθήσει τα χνάρια της ΕΡΤ και θα προσπαθήσει να στείλει ομογενή καλλιτέχνη, βλέποντας την επιτυχία αυτής της συνταγής.

Παρακάτω δείτε την εμφάνισή του στο Australia Decides 2022:

Θα θέλατε να δείτε τον Andrew Lamprou στην Eurovision 2023 με την Αυστραλία ή την Κύπρο;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θα έδινε το φιλι της ζωής στην Κύπρο ξεκολλώντας την από τα γνωστά μοτίβο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά με την panik στο τιμόνι, δύσκολο ως απίθανο…
    Μάλλον οι πρώτες κρούσεις θα γίνουν στη Χάρις Σάββα…
    Ο Andrew είναι μια χαρά, αλλά θεωρώ πιθανότερο να δοκιμάσει ξανά με την Αυστραλία παρά με την Κύπρο. Αν η διαδικασία στην Κύπρο ήταν ανοιχτή για καλλιτέχνες και δισκογραφικές, όπως στην Ελλάδα, τότε ναι θα υπήρχαν πιθανότητες. Τώρα, σε -αλλη – μια συνεργασία”παντρια με το ζόρι” φαίνεται ότι τα ηνία τα έχουν άλλοι και όχι το ΡΙΚ…

    Απάντηση
  2. George_CY
    George_CY says:

    Πίστευα ότι ο αποκλεισμός θα ξυπνούσε το ΡΙΚ αλλά μάλλον έπεσα έξω.
    Άλλη μια επιλογή χωρίς έμπνευση. Ένας μέτριος καλλιτέχνης που το μόνο χαρακτηριστικό του που τον κάνει ελκυστικό στο ΡΙΚ είναι οι ψήφοι της ομογένειας.
    Με την διαφορά ότι οι επιλογές της ΕΡΤ , δεν ήταν απλά “ένας τραγουδιστής που ζει στην Αυστραλία”, αλλά καλλιτέχνιδες με ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις χώρες από τις οποίες προερχόντουσαν. Και η Αμάντα και η Στεφανία ήταν ΔΙΑΣΗΜΕΣ τραγουδίστριες στην Ολλανδία και την Νορβηγία αντίστοιχα.
    Μόνη ελπίδα να μιλάει με την Αυστραλία και όχι την Κύπρο.

    Απάντηση
  3. Κ Β
    Κ Β says:

    Δύσκολο με την Κύπρο. Καταρχάς το ΡΙΚ και η Panik ξέρουν ήδη που θα δώσουν το χρυσό εισιτήριο για την Eurovision. Άρα μένει η Αυστραλία.

    Απάντηση
  4. Mode
    Mode says:

    Το θεωρώ σίγουρο ότι πρόκειται για το ρικ. Ο επικεφαλής του esc project πρόσφατα ανέβασε στορι με τραγούδι του και η Αυστραλία έχει υποβολή τραγουδιών κ επιλέγει τους φιναλίστ, δεν πιστεύω πως πρόκειται για την Αυστραλία.
    Το ρικ προσπαθεί να μιμηθεί την ερτ, μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες απλά ένας ομογενής από μόνος δεν αρκεί. Όπως κ να χει όμως μακάρι να έχουν καλή επιτυχία.

    Απάντηση
    • Filos
      Filos says:

      Φιλτατε
      Δεν ξέρω αν το ακούστε αλλά θα επιλεχθεί και πάλι καλλιτέχνης από την πανικ. Οπότε δεν γίνεται να πάει ούτως η άλλως

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *