Κροατία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Dora 2023 – Με αλλαγές ο εθνικός τελικός!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Κροατίας, HRT, επιβεβαίωσε την παρουσία της στην Eurovision 2023, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και την διαδικασία εύρεσης του εκπροσώπου της, που θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσα από το Dora 2023 θα επιλεχθεί για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision, με τις υποβολές συμμετοχών να ξεκινούν από σήμερα, έως τις 20 Νοεμβρίου.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ο εθνικός τελικός θα έχει αρκετές αλλαγές. Αρχικά, θα επιλεγούν 14 με 28 τραγούδια, μαζί με τέσσερα εφεδρικά, ενώ πιθανότατα να υπάρξει και ένας Ημιτελικός. Η απόφαση για τον αριθμό των ημιτελικών και της τελικής βραδιάς θα ληφθεί από το HRT έως τις 10 Ιανουαρίου.

Το πολύ έξι άτομα μπορούν να βρίσκονται στη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης (επιτρέπονται τα ηχογραφημένα φωνητικά) και τα σχέδια της σκηνικής παρουσίας θα πρέπει να έχουν υποβληθεί  έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον,  το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, ο ερμηνευτής πρέπει να υποβάλει στο HRT το επίσημο μουσικό βίντεο για το τραγούδι του ή βίντεο με τους στίχους. Η εμφάνιση από το Dora 2023 θα χρησιμοποιηθεί ως επίσημο βίντεο στο κανάλι της Eurovision. Ωστόσο, εάν ο ερμηνευτής παραδώσει το επίσημο βίντεο στην ώρα του, το HRT θα το αναφέρει στην EBU ως επίσημο βίντεο.

Τo Dora 2023, αναμένεται να διεξαχθεί όπως συνήθως, τον Φεβρουάριο.

Φέτος η Κροατία, εκπροσωπήθηκε από Mia Dimšić και το τραγούδι Guilty Pleasure, χωρίς να καταφέρει να περάσει στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, τερματίζοντας στην 11η θέση για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Θα καταφέρει η Κροατία να σπάσει την κατάρα της 11η θέσης αυτή τη φορά; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

Πηγή: eurosong.hr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *