Πορτογαλία: 667 τραγούδια υπoβλήθηκαν για το Festival da Canção 2023!

Πριν από λίγο το RTP, o δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας, αποκάλυψε μέσα από τον λογαριασμό του Festival da Canção στο Instagram πως 667 τραγούδια υποβλήθηκαν για να πάρουν μέρος στον εθνικό τελικό.

Η υποβολή αιτήσεων άνοιξε στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 21 Οκτωβρίου, ενώ τα τέσσερα τραγούδια και οι καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Λίβερπουλ και την εκπροσώπηση της Πορτογαλίας στην Eurovision 2023 θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Το Festival da Canção 2023 θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά με την συμμετοχή 20 τραγουδιών16 από τα οποία θα είναι από συνθέτες  από διάφορετικά μουσικά είδη προσκεκλημένους από το RTP να συμμετάσχουν, ενώ οι υπολοιποι 4 θα είναι από μια ανοιχτή διαδικασία επιλογής.

Το Festival da Canção θα αποτελείται και πάλι από δύο ημιτελικούς, με πέντε τραγούδια να προκρίνονται από κάθε ημιτελικό. Υπενθυμίζουμε, ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί με δέκα συμμετοχές, ο νικητής θα καθοριστεί με 50% την ψηφοφορία του κοινού και 50% την ψηφοφορία κριτικής επιτροπής.

Η περσινή νικήτρια του Festival da Canção 2023 και εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στην Eurovision 2022 ήταν η Maro με το τραγούδι “saudade, saudade” που κατέκτησε την 9η θέση στον Μεγάλο Τελικό συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *