kaarija umk 2023

Φινλανδία: Πρόκειται για αντιγραφή το τραγούδι του Käärijä;

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι του Käärijä με τίτλο “Cha Cha Cha”, με το οποίο πρόκειται να διαγωνιστεί στο Uuden Musiikin Kilpailu 2023, τον εθνικό τελικό της Φινλανδίας για την Eurovision 2023.

Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, ήταν μέσα στα αγαπημένα των fan και σκαρφάλωσε σύντομα στην πρώτη θέση των στοιχημάτων για την νίκη στον εθνικό τελικό της χώρας και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά.

Ωστόσο μερικά σχόλια των δημοσιογράφων έρχονται να τα αλλάξουν όλα αυτά και ακόμα και να ακυρώσουν την συμμετοχή του Käärijä για τον διαγωνισμό. Οι δημοσιογράφοι κατηγόρησαν τον Käärijä για λογοκλοπή και συγκεκριμένα πως το τραγούδι του πρόκειται για αντιγραφή άλλου τραγουδιού, κάτι που έρχεται ενάντια στους κανόνες που έχει θέσει η EBU για τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η κατηγορίες θέλουν το “Cha Cha Cha” να πρόκειται για αντιγραφή του “We Got the Moves” των Electric Callboys ένα γερμανικό συγκρότημα που ανήκει στο είδος του electronicore:

Ποια είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω; Πιστεύετε πως όντως το “Cha Cha Cha” πρόκειται για αντιγραφή και πως πρέπει να ακυρωθεί η συμμετοχή του Käärijä  στο  UMK;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Κάθε χρόνο 1 με 2 τραγούδια θυμίζουν έντονα κάποιο άλλο.
    Αν και δεν είμαι μουσικός ή ειδικός τελος πάντων για να δω ποιες και πόσες νότες είναι ίδιες, δεν νομίζω ότι μπορεί να αποκλειστεί… επειδή κάτι θυμίζει

    Απάντηση
  2. Κύριε εισαγγελέα ο καφές σας
    Κύριε εισαγγελέα ο καφές σας says:

    Εμένα αν μου έβαζες και τα δύο τραγούδια ( το ένα μετά το άλλο χωρίς να σταματήσει) θα έλεγα ότι είναι το ίδιο….. Μου φαίνονται ίδια αν και μικρές διαφορές υπάρχουν. Τώρα αν αυτό το τραγούδι πρέπει να ακυρωθεί αυτό θα το αποφασίσει η Φινλανδική τηλεόραση….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *