It’s the final countdown: Ένας από αυτούς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023!

Γυναίκα, άνδρας ή ντουέτο θα είναι ο εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2023. Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, αλλά μόνο τρεις συγκεκριμένοι καλλιτέχνες ή καλύτερα τέσσερις – αφού έχουμε και ένα ντουέτο μεταξύ της τελικής shortlist, συνεχίζουν να ελπίζουν και να ονειρεύονται πως θα σηκώσουν την ελληνική σημαία στο Λίβερπουλ.

Μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ1, Πρωίαν Σε Είδον Την Μεσημβρίαν, o Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά ανακοίνωσαν τους τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει από την συνδυαστική ψηφοφορία της επιτροπής κοινού και της καλλιτεχνικής επιτροπής. Αυτοί λοιπόν σε αλφαβητική σειρά είναι οι:

  • Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out (uptempo pop/rock)
  • Melissa Mantzoukis – Liar (pop dance)
  • Victor Vernicos – What They Say (midtempo festival ballad)

Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ αφού ολοκληρώσει τις συναντήσεις με τους παραπάνω καλλιτέχνες και τις ομάδες τους, ώστε να τους γνωρίσει από κοντά, αλλά και να ενημερωθεί για τα σχέδια τους για την σκηνική εμφάνιση, το video clip και την προώθηση του τραγουδιού τους στο εξωτερικό, θα δώσει την τελική της βαθμολογία, η οποία σε συνδυασμό με την ψήφο της επιτροπής κοινού θα καθορίσει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η τελική ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα!

Ποιος πιστεύετε πως θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

43 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Νικόλαος
    Νικόλαος says:

    Κάποιοι έτρεξαν να με αμφισβητήσουν όταν έγραψα ότι κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του κοινού καθόταν δίπλα μου ένας γέρος που ψήφισε ΠΡΙΝ ακούσει τα τραγούδια και έβαλε :
    12 Μαρία Μαραγκού-Αντωνία Καούρη «Shout out»
    10 Μόνικα «I’ m proud»
    4 Μελίσσα Μαντζούκη «Liar»
    Τώρα τί έχουν να πουν ; Η ΕΡΤ θέλει την ηθοποιό και δεν θέλει την Μελίσσα.
    Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ αρχικά ο Ζούλας είχε πει ότι «το κοινό θα ψηφίσει σε ποσοστό 50,6% και η επιτροπή σε ποσοστό 49,4%.» Τώρα το άλλαξαν και λένε ότι η επιτροπή θα επιλέξει από τα 3 πρώτα.

    Απάντηση
    • just an esc fan
      just an esc fan says:

      Θα σταματήσεις την παραπληροφόρηση; Τώρα έπιασες άλλο αφήγημα, ενώ μας έπρηξες ότι έβαλε ο κύριος με το καπέλο δεύτερη την Μόνικα για το ξεκάρφωμα. Εκτείθεσαι.

      Παραθέτω από το άρθρο: “Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ αφού ολοκληρώσει τις συναντήσεις με τους παραπάνω καλλιτέχνες και τις ομάδες τους […] θα δώσει την τελική της βαθμολογία, η οποία σε συνδυασμό με την ψήφο της επιτροπής κοινού θα καθορίσει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.”

      ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ! Μάθε να διαβάζεις και άσε μας ήσυχους.

      Απάντηση
  2. Spyros
    Spyros says:

    Για να περάσει το ντουέτο όντας πέμπτο στην ψηφοφορία της Επιτροπής κοινού σημαίνει ότι η Επιτροπή της ΕΡΤ το είχε πρώτο ή δεύτερο. Διαφθορά μου μυρίζει!

    Απάντηση
  3. Tina
    Tina says:

    Καταρχάς παρατηρώ ότι στους 3 επικρατέστερους δεν είναι η κλαυδια ευελπιστώ η εκπρόσωπος μας να είναι η mantzoukis ώστε να συνεχιστεί η καλή βαθμολογική κατάταξη που έχει η χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια σίγουρα θα περιμένω το τελικό αποτέλεσμα με μεγάλο ενδιαφέρον ελπίζοντας πως η επιτροπή της ΕΡΤ θα επιλέξει όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές εκείνο το τραγούδι και την παρουσία που θα κάνει την χώρα μας να ξεχωρίσει.

    Απάντηση
    • Giannis
      Giannis says:

      Το ότι πήγαμε καλά 2 σερί χρονιές δε σημαίνει απαραίτητα ότι η χώρα μας είχε κάτι το ξεχωριστό αντιθέτως θα έλεγα ότι ούτε καν είχαν κάτι το ξεχωριστό ηταν μια από τα ίδια

      Απάντηση
  4. Λάιος
    Λάιος says:

    Μήπως το τραγούδι του Victor τελικά, αν είναι αρκετά κοντά σε επίπεδο μουσικό με της Μελίσσα δεν θα ήταν και τόσο παράλογο να στελνόταν αυτός; Ας μη ξεχνάμε ότι το χορευτικό ποπ θα παίξει σίγουρα πολύ φέτος (για να μην αναφέρω το Ισραήλ που πάει με κάτι παρόμοιο με δυνατό συνθέτη και σίγουρα δυνατή σκηνική παρουσία με μία έμπειρη τραγουδίστρια). Από την άλλη ο Βίκτωρ και μόνο λόγω ηλικίας θα τραβήξει την προσοχή (ως 16χρονος που έγραψε μόνος του το τραγούδι). Αν τώρα τα 2 τραγούδια έχουν τοοόση διαφορά μεταξύ τους…τότε οκ.

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Παίρνεις το βραβείο του χειρότερου ξενοφοβικού σχολίου συγχαρητήρια. Η κοπέλα μια χαρά Ελληνίδα είναι αλλά και να μην ήταν δεν σου πέφτει λόγος.

      Απάντηση
      • Panos
        Panos says:

        Παίρνετε διαφορά των μεγαλυτερωνξενοφοβικών όσοι στηρίζετε τη Μαντζούκη επειδή έχει βάση στη Γερμανία και περιφρονείτε τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας

        Απάντηση
    • Panoss
      Panoss says:

      Οι Έλληνες τους εξωτερικού είναι 2 φορές Έλληνες. Μην ξεχνάμε πόσοι καλλιτέχνες μεγάλωσαν στο εξωτερικό (Παπαρίζου, Καλομοίρα, στεφάνια)

      Απάντηση
      • Panos
        Panos says:

        Από όλους αυτούς μόνο η Παπαρίζου έμεινε στην Ελλάδα και στήριξε τη δική μας μουσική σκηνή. Η Καλομοίρα ασχολείται εδώ μόνο περιστασιακά και η Στεφανία μαύρη πέτρα. Έχουμε παραγκωνίσει τα δικά μας παιδιά για τον κάθε πικραμένο που μας παίρνει τα μυαλά επειδή μένει έξω και δεν προωθούμε τα εγχώρια ταλέντα με αποτέλεσμα να τα αναγκάζουμε να φύγουν και να μένουν εδώ μόνο οι σαβουροτράπερ

        Απάντηση
        • Panoss
          Panoss says:

          Θα συμφωνήσω εν μέρη αλλά οι καλλιτέχνες οι ίδιοι θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και να τιμήσουν την χώρα. Συμφωνώ ότι πρέπει να στηρίξουμε αυτούς που μένουν στην Ελλάδα

          Απάντηση
          • Panos
            Panos says:

            Τη χώρα την τιμάς όχι μια φορά το χρόνο, αλλά όταν εργάζεσαι για αυτή πραγματικά και για τη μουσική σκηνή της. Η Μαντζούκη θα έρθει εδώ λίγους μήνες και μετά ε εντάξει θα γυρίσω στη Γερμανία εκεί είναι το σπίτι μου, η ζωή μου, άρα η Ελλάδα θα έχει στερήσει σε ένα δικό της ταλέντο την προβολή και θα έχει διαλέξει ένα καλλιτέχνη που εν τέλει δουλεύει για άλλη χώρα

  5. Πανος Μ.
    Πανος Μ. says:

    Δεν καταλαβαινω γιατι επιθυμουμε το ενα ή το αλλο τραγουδι οσοι δεν τα εχουμε ακουσει με μονο κριτηριο να ειναι dance ή ο,τι αλλο. Το θεμα ειναι να παει το πιο καλο τραγουδι, η πιο σιγουρη φωνη (μην εχουμε τα καλα της Ντεμι, θα βγαλει η δεν θα βγαλει τη νοτα_ και την πιο γερη ομαδα πισω με την πιο εμπνευσμενη εμφανιση.

    Απάντηση
    • Tina
      Tina says:

      Μπορεί να μην έχουμε ακούσει τα τραγούδια για να σχηματίσουμε άποψη αλλά η δική μου γνώμη δια μορφώνεται ως ένα βαθμό από τα σχόλια της ομάδας του eurovision fun που είχαν πει κατά περιόδους ότι το τραγούδι της Μαντζουκης είναι ένα δυνατό pop τραγούδι που μπορεί να μας φέρει μια πολύ καλή θέση αναμένω εφόσον επιλεγεί η συγκεκριμένη καλλιτέχνης να διαπιστώσω αν μου άρεσε και εμένα το ίδιο όσο και στην ομάδα του eurovision fun

      Απάντηση
  6. Mariah
    Mariah says:

    Ξεκάθαρα Melissa! Το ντουέτο αρχικά δεν έχει καμία συνοχή και είναι εντελώς αταίριαστες. Όσο για τον μικρό θεωρώ είναι ανώριμος και καθόλου έτοιμος για έναν τέτοιο διαγωνισμό!

    Απάντηση
  7. Fotiss
    Fotiss says:

    Ήμουν στην επιτροπή κοινού και θεωρώ ότι η Κλαυδία έπρεπε να ήταν στην λίστα! Ανάμεσα στους υπολοίπους μόνο Melissa, για να παραμείνουμε στην δεκάδα. Το ντουέτο άθλιο, ο Βέρνικος ακατάλληλος για τώρα!

    Απάντηση
  8. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Προτιμώ να ακούω τις συμμετοχές στους τελικούς άλλων χωρών που κυκλοφορούν κάθε μέρα, παρά να παρακολουθώ την ατελείωτη παραφιλολογία για τραγούδια που δεν έχει ακούσει κανείς από ονόματα που εκτός από άγνωστα μου φαίνονται και παντελώς αδιάφορα.

    Απάντηση
  9. Bill
    Bill says:

    [Ισως το τελευταίο μου σχόλιο πριν ανακοινωθεί ο εκπρόσωπος]
    Αν δεν στείλουμε την Μελίσσα θα είναι μέγα μέγα λάθος! Αν μας εκπροσωπήσει η Καούρη που το τραγούδι της, το κοινό το κατέταξε προτελευταίο, θα φάμε τα μούτρα μας και προφανώς θα είναι άλλοι οι λόγοι που θα τις στείλουν. Όσοι άκουσαν τα τραγούδια είπαν ότι το “Liar” είναι μακράν το καλύτερο και το μόνο που θα μας κρατήσει στη δεκάδα για 3η χρονιά.
    Μη χαλάσουμε ότι φτιάξαμε τα δύο τελευταία χρόνια.
    ΕΡΤ κανόνισε!! #teamelissa

    Απάντηση
  10. N Mantzoukis
    N Mantzoukis says:

    δεν είναι διαγωνισμός καλυτερου ντόπιου τραγουδιστή είναι καλύτερου τραγουδιού τραγουδιστή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. όσο για την μαντζουκη είναι Ελληνίδα μέχρι το κόκκαλο και ακριτισσα. Proud for you girl.

    Απάντηση
    • Panos
      Panos says:

      Ο οποίος όμως για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα πρέπει να στηρίζει λίγο και τη χώρα γενικότερα, όχι να ξεκινάει τη καριέρα του και να τη συνεχίζει στο εξωτερικό και την Ελλάδα να τη θυμάται μόνο για την προσωπική του προβολή

      Απάντηση
      • Christos
        Christos says:

        Ελα Πανο κουρασες. Κανεις δεν παιρνει το χρησμα για να παει στη eurovision με το ποιος τιμαει την Ελλάδα περισσότερο. Παει αυτος με την καλυτερη πρόταση. Δεν εχει σημασια που ζει καποιος. Σημασία εχει πηγαίνοντας σε εναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ποιανης χωρα τη σημαια θελει να κουνησει. Οπως πολλοί Έλληνες αθλητές ζουν και προπονούνται στο εξωτερικό, διοτι δεν βρίσκουν τις ευκαιρίες και τα κονδύλια που χρειάζονται στην Ελλάδα, αλλα στους ολυμπιακούς επιστρέφουν και αγωνίζονται για την Ελλάδα, το ιδιο πολλες φορες συμβαίνει και στο επάγγελμα της Μουσικής. Μη κρύβεσαι λοιπον πισω απο καμια γελοία δικαιολογία για να καλύψεις τον ρατσισμο σου και το κόμπλεξ σου.

        Απάντηση
        • Panos
          Panos says:

          Ναι οκέι εγώ είμαι ο ρατσιστής αλλά οι υπόλοιποι που μας θεωρείτε ανίκανους να στηριχθούμε σε δικούς μας πόρους και δυνάμεις ως Ελλάδα είστε καλύτεροι

          Απάντηση
  11. Mike
    Mike says:

    Όλο αυτό που έχει προκύψει με την Μελίσα που ενώ δεν έχουμε ακούσει το τραγούδι θεωρείται από πολλούς αδικία αν τελικά δεν την επιλέξει η ΕΡΤ μου φαίνεται υπερβολικό.

    Επίσης ένα pop dance κομμάτι δεν αρκεί για την 10αδα, το είδαμε με Ντέμυ, Τσαγκρινου, Τάμτα, Ανδρομάχη κτλ…Αν δεν μπορεί να το υποστηρίξει χορευτικά απλά θα εκτεθεί και θα είναι αμήχανο. Η Chanel πέρυσι έκανε αίσθηση και πήρε 3η θέση γιατί τα έσπασε στη σκηνή, δεν τραγούδησε απλά ένα pop κομμάτι.

    Απάντηση
  12. Φως
    Φως says:

    Καλημέρα Μπράβο Άρχισε ο πόλεμος για την φετινή Συμμετοχή μας Ας δούμε τα τραγούδια και Αντοικημενικα ? θά πάει η καλύτερη συμμετοχή απλά θα σας προτεινο το Ντουέτο είναι κάτι πουη Ελλάδα δεν το έχει δοκιμάσει δεν έχει Σημασία το τραγούδι μόνο είναι και η Εικόνα στην Σκηνή
    Ας πάει το καλυτερο μέ Αγαπη φως στην ζωή μας

    Απάντηση
  13. Dimitris
    Dimitris says:

    Δεν καταλαβαίνω τι σχέση αν κάποιος διαμένει σε κάποια άλλη χώρα μου φαίνεται απίστευτα άκυρο επιχείρημα. Δηλαδή η καλομοίρα η Στεφάνια η μέλισσα η αμαντα και πόσοι άλλοι δεν μπορούν να πάνε στην eurovision ούτε με την χώρα τους στην προκειμένη περίπτωση Ελλάδα ούτε με την χώρα διαμονής τους γτ δεν ανήκουν σε καμία χώρα. Αυτό πέρα από ρατσιστικό είναι και παράλογο. Η μέλισσα είναι ξεκάθαρα η μόνη επιλογή ο βικτορ δεν έχει εκτεθεί σε μεγάλες σκηνές ακόμα και δεν είναι σίγουρο πως θα αντιδράσει. Για το ντουέτο από την αρχή μου φάνηκε άνευρο δεν ξέρω γιατί το επέλεξαν. Το μόνο θέμα είναι η σκηνική εμφάνιση της μέλισσας αν επιλέγει γιατί μου φαίνεται λίγο χωρίς ρυθμό μέσα της αλλα αν πάει με καλή ομάδα πιστεύω θα το χειριστεί επάξια. Καλή επιτυχία σε όλους.

    Απάντηση
  14. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    το μόνο κακό που κάνει η ΕΡΤ είναι που δίνει ανακοινώσεις χωρίς να έχουμε ιδέα από τα τραγούδια. τώρα που το σκέφτομαι βέβαια καλύτερα, μήπως καλά κάνει? Όλα τα ψέκια ξεδιπλωνουν το ταλέντο τους με ιστορίες για καπέλα κ αγρίους κ καριέρες στην εγχώρια biz χεχεχε

    Απάντηση
  15. What happened
    What happened says:

    1. Πώς ανέβηκε η Καούρη από προτελευταία στην τριάδα?
    2. Γιατι δεν βγάζουν τον νικητή από τώρα, μιας και έχουν τις βαθμολογίες?

    Απάντηση
  16. Ria
    Ria says:

    Η κυρία Μαραγκού ποια είναι; Υπάρχει κάπου κάποια δουλειά της; Ένα βίντεο κλιπ; Μια live εμφάνιση; ΟΧΙ! Με μηδαμινή εμπειρία που σκοπεύει να πάει; Στην ΕΡΤ ξέχασαν τι θέλει ο διαγωνισμός; Τουλάχιστον η Melissa έχει και 20 εμφανίσεις στο German Idol, ενώ ο Victor αρκετά μικρά live. Ελπίζω να γίνει σωστή επιλογή.

    Απάντηση
  17. Fotis
    Fotis says:

    Ήμουν στην Επιτροπή κοινού το έχω ξανά πει και πραγματικά μακάρι να γίνει σωστή επιλογή και να μας εκπροσωπήσει η Melissa! Το ντουέτο των κυριών ασχολίαστο. Απορώ γιατί βρίσκεται στην τελική επιλογή. Εκτός τελικού θα είμαστε αν επιλεχθεί. Κρίμα γιατί μετά τις εξαιρετικές επιλογές των δύο τελευταίων χρόνων, φαίνεται να επικρατεί το βύσμα ξανά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *