Ελλάδα: Γυναίκα η νέα πρόεδρος της ΕΡΤ;

Με τις βουλευτικές εκλογές να διεξάγονται σήμερα και με δεδομένη την επανεκλογή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωθυπουργικό θώκο, το σενάριο της παραμονής του Κων. Ζούλα  στην θέση του προέδρου της ΕΡΤ ήταν αυτό που φαινόταν επικρατέστερο σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα. Ένα καινούριο όμως δημοσίευμα από το MONONEWS έρχεται να ανατρέψει τα παραπάνω, αφού πρόθεση του πρωθυπουργού είναι πέραν της ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στο υπουργικό συμβούλιο, να αξιοποιήσει πολλές γυναίκες και στην δημόσια διοίκηση. Συνεπώς, το σενάριο για την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της ΕΡΤ, φαίνεται να είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Σόνια Χαιμαντά στην στήλη της, το επιτελείο του Κυριάκο Μητσοτάκη ψάχνει εναγωνίως ένα γυναικείο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κων. Ζούλα στην προεδρία της ΕΡΤ. Οι λόγοι αυτής της μεταστροφής του Μεγάρου Μαξίμου είναι αρκετοί και ανάμεσα τους και το πρόσφατο βατερλώ της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision και όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά, με φόντο φυσικά την αψυχολόγητη επιλογή Βερνίκου.

Άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αναζητείται επειγόντως γυναίκα «πρόεδρος» στο Ραδιομέγαρο: Για να αποκαταστήσει το κλίμα ειρηνικής συνύπαρξης με τους μόνιμους εργαζόμενους που έχει διαταραχθεί λόγω της κατάχρησης του δικαιώματος αξιοποίησης εξωΕΡΤΙκών δημοσιογράφων και στελεχών από την «αγορά», για να αποδίδει έναν πιο «νοικοκυρεμένο» λογαριασμό, για να μειώσει τις πιθανότητες ενός νέου «βατερλό» στην επίδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και φυσικά για να εξαλείψει την προοπτική επανάληψης της παταγώδους αποτυχίας της Eurovision – την οποία ο νυν πρόεδρος προσπαθεί να «ξορκίσει» με πρωτοβουλίες όπως ένα μουσικό ριάλιτι που στην κορύφωσή του θα αναδείξει τον υποψήφιο για την ελληνική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναζητείται λοιπόν μια γυναίκα με πυγμή, έμπειρη, στιβαρή, σοβαρή, αλλά πιο ευέλικτη σε λεπτά θέματα και κυρίως ειρηνοποιός και ήδη στο «τραπέζι» έχει πέσει το όνομα της δημοσιογράφου Μαρίας Χούκλη, η οποία συνεργάστηκε με το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και της βουλευτή Σερρών Φωτεινής Αραμπατζή, πρώην κοινοβουλευτικής εκπροσώπου και πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο ως πιθανοί αντικαταστάτες του Κων. Ζούλα στην Αγία Παρασκευή είναι δύο. Η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, με θητεία στην ΕΡΤ και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, αλλά και η πρώην υφυπουργός και βουλευτής, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία έχει οικογενειακή παράδοση στον χώρο των media, αφού η οικογένεια της δραστηριοποιείται επί δεκαετίες σε αυτόν στην Βόρεια Ελλάδα.

Φυσικά όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο καλοκαίρι και αφού πρώτα προκύψει η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά και η τοποθέτηση των προσώπων στους βασικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε όλες τις σχετικές εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεότερο.

ΥΓ Καλή ψήφος σε όλους

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

Πηγή: Mononews
8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Π.Λ.
    Π.Λ. says:

    Γενικά, το ότι πρέπει ντε και καλά ο νέος πρόεδρος να είναι γυναίκα ειναι… interesting, γιατί ο Ζούλας ήταν τρελοκομείο ναι, αλλά ντάξει όχι επειδή ήταν άντρας ο άνθρωπος, ΟΚ. Δηλαδή αν και η καινούργια πρόεδρος είναι τρελοκομείο, τι θα κάνουμε μέτα? Θα πούμε ότι ήταν επειδή ήταν γυναίκα?

    Απάντηση
  2. Nik.Eridios@hotmail.com
    Nik.Eridios@hotmail.com says:

    Αν ο Μητσοτάκης τηρήσει αυτά τα οποία έχει πει θα τον αλλάξει τον Ζούλα.
    Αυτό που έγινε με την Γιουροβίζιον ήταν από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ΕΡΤ, όχι επειδή αποκλειστήκαμε, αλλά επειδή γίναμε πανευρωπαϊκά ρεζίλι καθώς δεν υπήρξε άνθρωπος στην Ευρώπη, που να μην πίστεψε ότι κάτι έπαιξε και πήγε ο Βερνίκος.
    Εμένα όλοι οι φίλοι μου που ξέρουν ότι ασχολούμενος με την Γιουροβίζιον μου έλεγαν πόσα πλήρωσε ο εφοπλιστής για να πάει.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Υπέροχα νέα! Άντε να ξεβρωμιζει λίγο ο χώρος από όλους τους ακατάλληλους. Ελπίζω να μη ξανά συμβεί τέτοιο φιάσκο σαν το φετινό.
    ΥΓ: εξακολουθώ να πιστεύω ότι απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όνομα που θα πήγαινε με στόχο την 5αδα θα ήταν ιδανική λύση για φέτος. Για να δούμε…

    Απάντηση
  4. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Απρόσμενη εξέλιξη. Ελπίζω είτε τοποθετηθεί άντρας είτε γυναίκα να δείξει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό και να διοργανώσει μία αξιοπρεπή και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής καλλιτέχνη και τραγουδιού, κατά προτίμηση εθνικό τελικό. Πάντως, έχω την εντύπωση πως έχουν καταλάβει το μεγάλο λάθος που έκαναν φέτος. Ελπίζω να μην διαψευστώ.

    Απάντηση
  5. Τina
    Τina says:

    Ευχάριστα νέα και θα γίνουν ακόμα πιο ευχάριστα όταν φύγουν μαζί με τον ζούλα και η καλλιτεχνική επιτροπή και όσοι ευθύνονται για το φετινό φιασκο αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε τα ίδια . Και αφού φέτος θα γιορτάσουμε τα 50 χρόνια παρουσίας στον διαγωνισμό για μένα θα πρέπει να γίνει απευθείας ανάθεση σε ένα πολύ δυνατό όνομα .

    Απάντηση
  6. Jason Dimarakis
    Jason Dimarakis says:

    Δεν θεωρω οτι πρεπει να περιοριστουμε στο αν θα ειναι ανδρας ή γυναικα.

    Θα εβλεπα με μεγαλη ευχαριστηση εναν ανθρωπο της πιατσας της τηλεορασης που ξερει να βγαλει καλό αλλά και εμπορικο κοντεντ. Πιο συγκεκριμενα ανθρωποι οπως ο Λατσιος, η Γκαγκακη που εχουν μακρα θητεια στην τηλεοραση.

    Και οι 2 παλιες κυβερνησεις βαλαν ανθρωπους χωρις προυπηρεσια στην τηλεοραση, βλεπε Τσακνη και Ζουλα. Η Ερτ πρεπει να αποκτησει προεδρο με θητεια στην ιδιωτικη τηλεοραση ωστε να γινει ανταγωνιστικο προιον με τα ιδιωτικα καναλια.

    Δεν πιστευω οτι η με κα Χουκλη μπορουμε να δουμε ασπρη μετα στη Γιουροβιζιον. Αντιθετα, επειτα απο την φετινη κατακραυγη πιστευω σιγουρα οτι ο κ. Ζουλας δε θα επαναλαμβανε τα ιδια λαθη.

    Απάντηση
    • Vasilis
      Vasilis says:

      Και ο Τζώνη Καλημέρης επίσης. Γνώστης και με μεγάλη εμπειρία. Έχει ασχοληθεί με επιτυχία με το project Eurovision στο παρελθόν και αν ήταν αυτός τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΡΤ θα μας είχε εκπροσωπήσει η Φουρέιρα και επίσης δεν θα είχαμε το φετινό φιάσκο.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *