Ρουμανία: Ο Theodor Andrei μιλάει κατά της TVR και μοιράζεται την εμπειρία του στο διαγωνισμό!

Ο Theodor Andrei εκπροσώπησε τη Ρουμανία στη Eurovision 2023 με το τραγούδι “D.G.T. (Off and On)” ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί στο Μεγάλο Τελικό.

Ο Theodor  κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Ρουμάνο καλλιτέχνη The Watcher, για τη σειρά Fără Perdea του YouTube, δήλωσε πως ως μεγάλος θαυμαστής του διαγωνισμού, ήταν ενθουσιασμένος που θα εμφανιζόταν στη σκηνή του Λίβερπουλ. Ωστόσο, μίλησε για το πώς το όνειρό του μετατράπηκε αργά αλλά σταθερά σε εφιάλτη εξαιτίας της συνεργασίας του με τον ρουμάνικο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVR.

Ο Theodor εξήγησε πως σκεφτόταν να λάβει μέρος στη Eurovision εδώ και αρκετά χρόνια, προσπαθώντας να βρει το κατάλληλο τραγούδι. Εξομολογήθηκε ότι το να ακούει χιλιάδες φωνές να τραγουδούν τους ρουμάνικους στίχους του “D.G.T. (Off and On)” κατά τη διάρκεια των pre-parties της Eurovision στο Άμστερνταμ και το Λονδίνο παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα επιτεύγματα της μέχρι τώρα καριέρας του.

Αλλά στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η TVR, η οποία είναι υπεύθυνη για τη ρουμανική αντιπροσωπεία στη Eurovision, μετέτρεψε το όνειρό του σε εφιάλτη.

Ο Theodor Andrei μιλάει κατά της TVR.

Στο Selecția Națională, το show επιλογής για την Eurovision στη Ρουμανία, ο Theodor συμμετείχε παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο σκηνικό που ο ίδιος σχεδίασε. Είχε την πρόθεση να το τροποποιήσει και να το βελτιώσει για την Eurovision, ωστόσο η TVR φαίνεται ότι απέρριψε όλες τις ιδέες και προτάσεις που υπέβαλε. Το σκηνικό που παρουσίασε στο Λίβερπουλ σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την ομάδα της TVR, όπως το είδαν και οι θεατές. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επέβαλε στον Theodor ένα πιο αργό revamp του τραγουδιού “D.G.T. (Off and On)”, το οποίο δεν ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες και τις ιδέες που είχε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Theodor, ο προϋπολογισμός που δόθηκε στην TVR για τη Eurovision δεν αξιοποιήθηκε σωστά για την συμμετοχή του, και η TVR αρνήθηκε επίσης να χρηματοδοτήσει ένα μουσικό βίντεο για το τραγούδι του. Γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο βίντεο. Αυτό όμως προκάλεσε περαιτέρω εντάσεις μεταξύ του και της εθνικής τηλεοπτικής εταιρείας. Ο Theodor ισχυρίζεται ότι η TVR του απαγόρευσε να το δημοσιεύσει και ακόμη απείλησε αυτόν και την οικογένειά του. Το μουσικό βίντεο γνώρισε επιτυχία και προκάλεσε κριτική κατά της TVR.

Μέχρι στιγμής, ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της Ρουμανίας δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες του Theodor.

Ο Theodor θα εμφανιστεί στο Λονδίνο τον Ιούλιο για μια συναυλία που διοργανώνει η Platform ’96. Ο Theodor θα εμφανιστεί στο Stage 002 στις 28 Ιουλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο The Water Rats, έναν φημισμένο χώρο γεμάτο μουσική ιστορία. Ο Bob Dylan, οι Pogues και οι Oasis έδωσαν τις πρώτες τους συναυλίες στο χώρο αυτό. Μαζί με τον Theodor θα ανέβουν στη σκηνή το βρετανικό εναλλακτικό ροκ συγκρότημα Glass Bridges και το ροκ συγκρότημα Minerva από το Λονδίνο.

Πηγή: wiwibloggs.com

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *