ESC Radio Awards 2023: Οι νικητές στα φετινά βραβεία!

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων ESC Radio για το φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Οι κατηγορίες είναι τέσσερις: Καλύτερο Τραγούδι της χρονιάς, Άνδρας Καλλιτέχνης, Γυναίκα καλλιτέχνιδα και Καλύτερο Συγκρότημα. Η ψηφοφορία ήταν ανοιχτή για μια εβδομάδα εντός του Ιούνη ώστε να ψηφίσουν οι fans του διαγωνισμού.

Τραγούδι της Χρονιάς

Το “Tattoo” κατάφερε και κέρδισε την πρώτη κατηγορία με ποσοστό 20,3% έναντι του δεύτερου “Cha Cha Cha” με ποσοστό 18,8%, ακριβώς όπως και στο διαγωνισμό τον Μάιο. Η Ελλάδα και το “What They Say” ήταν ανάμεσα στις τέσσερις τελευταίες χώρες που δεν κατόρθωσαν να πάρουν κάποιο ποσοστό (μαζί με Άγιο Μαρίνο, Ρουμανία και Ισλανδία) ενώ η Κύπρος με το “Break a Broken Heart” βρέθηκε στην 17η θέση.

Άνδρας Καλλιτέχνης της Χρονιάς

Θριαμβευτική νίκη του Kaarija από τη Φινλανδία στην κατηγορία άνδρα καλλιτέχνη με ποσοστό 35,1%, μιας και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι φανατικοί του διαγωνισμού έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν την αγάπη τους στον ιδιαίτερο καλλιτέχνη. Στη δεύτερη θέση ο Marco Mengoni από την Ιταλία με ποσοστό 21,3%. Ο Andrew Lamprou κατέληξε στην πέμπτη θέση ανάμεσα σε δέκα άνδρες καλλιτέχνες, ενώ ο Βίκτωρας στην όγδοη.

Γυναίκα Καλλιτέχνιδα της Χρονιάς

Άλλο ένα βραβείο για τη Loreen, αφού με συντριπτική διαφορά ήρθε πρώτη και σε αυτή την κατηγορία με ποσοστό 37,4% έναντι της Alessandra από την Νορβηγία που είχε 11,3%.

Συγκρότημα της Χρονιάς

Τελευταία κατηγορία αυτή του καλύτερου συγκροτήματος της χρονιάς και το βραβείο πήραν οι Joker Out από τη Σλοβενία με ποσοστό 30,1% και ακολούθησαν οι Lord of the Lost με ποσοστό 18,8%, παρά το αποτέλεσμα τους στην Eurovision το Μάιο.

Πηγή: ESC Radio

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νεότερα του διαγωνισμού!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *