Ελλάδα: Με τον Ερμογένη Σκιτίνη στην Eurovision 2024;

Μετά από πέντε προτάσεις, περνάμε σε ένα καλλιτέχνη ιδιαίτερα ταλαντούχο που τα τελευταία χρόνια κάνει σταθερά και ανοδικά βήματα στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Ο λόγος φυσικά για τον Ερμογένη Σκιτίνη, μια πρόταση αρκετά διαφορετική από τις υπόλοιπες μέχρι στιγμής.

Ο Ερμογένης Σκιτίνης είναι 33 ετών, γεννήθηκε στη Λάρνακα και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την υποκριτική.

Σε ηλικία 13 ετών έφυγε για την Ελλάδα για να συνεχίσει τις σπουδές του. Έλαβε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής στο Άγιο Όρος στο οποίο και έμεινε τρία χρόνια, με σκοπό να γίνει αγιογράφος.

Στην ηλικία των 16 ετών επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι. Μάλιστα έμαθε μόνος του κιθάρα και πιάνο.

Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό μέσα από τα lives του σε μουσικές σκηνές στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το DanSing For You, έχει πτυχίο Φωνητικής, ενώ παρακολουθεί μαθήματα Ηχοληψίας, μουσικής jazz και κατασκευής μουσικών οργάνων.

Μετά το πτυχίο φωνητικής συνέχισε τις σπουδές του στο European Universtity of Cyprus στον κλάδο Music Science. Ενώ για ένα διάστημα ήταν μέλος του κυπριακού συγκροτήματος Παπιγιόν. 

Το 2015, κυκλοφόρησε τα πρώτα του single. Από το 2019 ανήκει στη δισκογραφική εταιρεία, Panik Records, με πρώτο του single, το Έλα Πάρε Με, ενώ από τότε ακολούθησαν άλλα πέντε single.

Επιπλέον, τον γνωρίσαμε και σαν ηθοποιό, σε πετυχημένες σειρές όπως Το Τατουάζ και Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς, ενώ τα τραγούδια του κοσμούν πολλές από τις σειρές του Ανδρέα Γεωργίου.

Η μαγευτική φωνή του, η μοναδικότητα του, αλλά και το ιδιαίτερο στυλ του, θα μπορούσε να είναι μία επάξια επιλογή για την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με ένα ύφος που δεν περιμένει κανείς.

Πως σας φαίνεται η περίπτωση του Ερμογένη Σκιτίνη; Θα θέλατε να τον δείτε στην σκηνή της Eurovision 2024 με τα χρώματα της Ελλάδας; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2024!

24 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Thom.
    Thom. says:

    Τι έχουν πάθει φέτος οι προτάσεις σας και είναι τόσο χάλια??? Πέρυσι ήταν η μία καλύτερη από την άλλη και φέτος είναι η μία χειρότερη από την άλλη

    Απάντηση
          • Panos
            Panos says:

            Έλληνας περφορμερ που έχει πάει στη Γιουροβιζιον ως χορευτής της Demy το 2017, έχει συνεργαστεί με ονόματα του επιπέδου Φουρέιρα, Παπαρίζου και έχει βγάλει αρκετά τραγούδια δικά του κυρίως χορευτικά με ελληνικό στίχο (ψάξε στο YT το Απίθανο ή το Χίλια Κομμάτια που είναι τα πιο καλά του κατ’εμε)

      • Thom.
        Thom. says:

        Υπάρχουν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες του εξωτερικού Αποστολε μου. Μόνο λίγο ψάξιμο θέλει…. Πχ η Kiki που έχει καταγωγή και πο Φιλανδία και από Ελλάδα. Ζει στη Φιλανδία και κυκλοφορεί τα τραγούδια της εκεί. Σου είναι αρκετή αυτή η πρόταση?? Έχω και άλλους να προτείνω αν θες. ..

        Απάντηση
        • Π.Λ.
          Π.Λ. says:

          Ε όχι και του εξωτερικού, τόσα ταλέντα έχουμε εδώ γιατί να διαλέξουμε κάποιον της διασποράς ΠΑΛΙ? (Ασε που ο τρόπος που έγραψες το σχόλιό σου μοιάζει σαν να λέει ότι όλοι οι έγχωροι καλλιτέχνες είναι χάλια και ότι πρέπει ντε και καλά να ψάξουμε να βρούμε από το εξωτερικό το οποίο είναι επιεικώς προβληματικό)

          Απάντηση
          • Thom.
            Thom. says:

            Όπως το είπες. ΜΟΙΆΖΕΙ, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αλλά αν εσύ το εκλαμβάνεις κατά αυτό το τρόπο δικό σου πρόβλημα

        • Panos
          Panos says:

          Αα ωραία βρήκαμε καινούρια σούπερ σταρ στη Φινλανδία που θυμήθηκε τα χωράφια του παππού στη Κουτσούφλιανη. Δηλαδή η Κλαυδία η Πόντια από τον Ασπρόπυργο σάς πέφτει πολύ Ελληνίδα για την Ελλάδα και δεν πληροί τα κόμπλεξ σας για να βγάλουμε ένα τουριστάκι που θα μα πουλήσει φέτα τζατζίκι σουβλάκι συρτάκι και μετά θα αγαπάει την Ελλάδα από τα βόρεια προάστια της Ευρώπης εε;

          Απάντηση
          • Π.Λ.
            Π.Λ. says:

            Πες τα ντε και δεν μπορώ να απαντήσω στο σχόλιο του/της Thom που προσβλήθηκε για κάποιο λόγο και μου πουλάει υφάκι

  2. Tina
    Tina says:

    Από τα ονόματα που έχετε προτείνει μέχρι τώρα ο good job nicky και η Τάνια μπρεαζου με το κατάλληλο τραγούδι θα μπορούσαν να φέρουν μια καλή θέση για την χώρα μας . Αλλά η άποψη μου παραμένει στην απευθείας ανάθεση σε ένα πολύ γνωστό όνομα ειδικά φέτος που γιορτάζουμε 50 χρόνια παρουσίας στον διαγωνισμό.

    Απάντηση
  3. Ben
    Ben says:

    Οι φετινές σας προτάσεις είναι όλες “ναι μεν, αλλά”. Εξυπακούεται ότι ενώ είναι όλες οκ ίσως και κάτι παραπάνω από οκ, ωστόσο καμία από αυτές τις προτάσεις δεν θα δικαιολογούσε επουδενί απευθείας ανάθεση (και νομίζω όλοι θα συμφωνούσαμε σε αυτό), αλλά και στο ενδεχόμενο ενός εθνικού τελικου, όλα αυτά τα ονόματα θα μπορούσαν να συμμετέχουν μόνο υπό προϋποθέσεις. Μετά το φετινό φιάσκο της ΕΡΤ ίσως θα ήταν καλύτερα το 24 να πάμε με ένα μεγάλο όνομα-αναθεση (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα πιθανά ονόματα, Φουρειρα, Παπαρίζου και ίσως Καλομοίρα αν έχει τραγουδάρα, ίσως και Στεφάνια αλλά πάλι με πολλους αστερισκους). Κάτι άλλο που νομίζω όλοι θα συμφωνούσαμε μετά τα φετινά είναι πως ο Φωκας θα ήταν η αυτονόητη σοβαρή επιλογή για να αναλάβει το στήσιμο με οποιοδήποτε από αυτά τα ονόματα, εκτός και αν κάποιος είχε στην ομάδα του την προτασαρα-εμπνευση της δεκαετίας για το σκηνικό κομμάτι (ή αν ο Παπαϊωάννου αποφάσιζε ξαφνικά να κάνει eurovision ξερω γω…). Για να δουμε και τις υπολοιπες προτασεις σας.

    Απάντηση
  4. Ben
    Ben says:

    Ξέχασα να αναφέρω στο πρώτο μου σχόλιο και τον Αργυρό, στα ονόματα που θα δικαιολογούσαν μια απευθείας ανάθεση για του χρόνου, αλλά η λίστα τελειώνει κάπου εδώ.

    Απάντηση
    • Π.Λ.
      Π.Λ. says:

      Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτή τη μανία όλων ότι αν δεν πάει κάποιος γνωστός φέτος θα έρθει το χάος, είπαμε δεν είναι όλοι οι άγνωστοι αγουρα 16αχρονα, έλεος, υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ταλαντούχοι που θα μπορούσαν να πάνε, το ότι έκανε μια σκατά επιλογή η ΕΡΤ. Άσε που και τα ονόματα που τρέχετε όλοι είναι απλώς fan fiction, γιατί είναι σόκερ και το ξέρω αλλά το ότι έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα ότι θα ξαναπάνε καλά και ξέρετε εδώ μέσα ότι η ιστορία το αποδικνύει αυτό. Ο Αργυρός καταρχήν θα πήγαινε τελείως άπατος στις επιτροπές και το ξέρετε, η δισκογραφία της Παπαρίζου είναι μετριότατη τα τελευταία χρόνια και η Καλομοίρα να πάει απλώς και μόνο επειδή είχε πάει και είχε βγει τρίτη. Ωραία λογική… Ξαναλέω, η ΕΡΤ έκανε χάλια επιλογή φέτος αλλά ΔΕΝ είναι όλοι οι άγνωστοι στην Ελλάδα άγουρα 16χρονα, και το πρόβλημα του Βίκτωρ ΔΕΝ ήταν ότι ήταν άγνωστος αλλά το ότι ήταν 16 χρονών παιδί.

      Απάντηση
  5. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Ρε παιδιά κάθε φορά στα σχόλια λέτε
    Καλομοίρα
    Παπαρίζου
    Ρούβα.

    Μέχρι και το σαν Μαρίνο πια δεν στέλνει τα ίδια ονόματα κάθε χρόνο. Ξεκολλήστε λίγο το κεφάλι σας. Έχουμε 2023 όχι 2003.
    Για όνομα του Χριστού πια.

    Η Καλομοίρα δεν τραγουδάει. Χωρίς φωνή και τραγούδι δεν πάμε πουθενά, δεν είδατε φέτος; Και φωνή είχε ο Βίκτορας. Η Παπαρίζου τι να πάει να κάνει; Έχει γίνει φοβερά δυσκίνητη, δεν μιλάμε και για χορό, θα μείνει στον τόπο. Έχει και το άσθμα που την ταλαιπωρεί.

    Νομίζετε ότι όλη η Ευρώπη είναι Ελλάδα που θέλει να βλέπει μπούτι και βυζί;

    Η μόνη πιθανή να φέρει μέχρι και νίκη είναι η Φουρέιρα, αλλά η ΕΡΤ δεν την στέλνει, προτιμάει την πένθιμα τραγούδια αντί τα πιο ελαφριά. Άσε που θα την φάνε οι Έλληνες που “αγαπάνε” απίστευτα πολύ την Αλβανία.

    Όσο για την πρόταση σας, η φωνή του είναι μια εντελώς απλή τυπική φωνή χωρίς τίποτα να ξεχωρίσει. Δυστυχώς.

    Επιμένω σε Άκη Παναγιωτίδη, good job nicky, Τάνια μπρεαζου, Ευαγγελία και αν ψάξω θα βρω κι άλλους πολλούς.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Πρώτον, το όνομα της Παπαριζου εμφανίζεται δικαίως γιατί πρόκειται για τη μοναδική νικήτρια της χωρας μας και ως εκ τούτου θα ήταν μια απευθείας ανάθεση που δεν θα σήκωνε αντιδράσεις και δραμα. Δεν είπε κανεις να πάει και να κάνει την Chanel, και με slow/mid-tempo κομματια με μηδενικες κινησιολογικες απαιτησεις μια χαρα μπορει να σταθει. Οχι οτι δεν το εχει με την κινηση, αλλα σιγουρα πλεον στην ηλικια της δεν ειναι Chanel, δεν βλεπω ομως τον λογο που δεν θα μπορουσε να εκπροσωπησειο επαξια τη χωρα μας ξανα, με δεδομενο το οτι και αγαπητη ειναι στους ξενους και θα συσπειρωσει ελληνες Ελλαδας και ομογενεια, και θα την σαπορταρει μεχρι τελικης πτωσης η Σουηδια (και η οποια σουηδικη παραγωγη εμπλεκεται καθε χρονο ανεξαρτητως τοπου διεξαγωγης). Μανι μανι εχει 3-4 δωδεκαρια μαζεμενα πριν καν πατησει ποδι στη σκηνη.

      Δεύτερον, για Ρούβα δεν έχω δει προσωπικά πουθενά κανένα σχόλιο τα τελευταία χρόνια.

      Τρίτον, για Καλομοίρα, σε ότι με αφορά τουλάχιστον πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για ανάθεση αλλά με αστερίσκους και προϋποθέσεις, που σημαίνει καλό τραγούδι. Η τριτη θέση της (και δεύτερη καλύτερη στην ιστορία τησ χώρας μας στον θεσμό) είναι ένα καλό εχέγγυο. Δεν έχω ακούσει πολλά δισκογραφικά πράγματα τα τελευταία χρόνια από εκείνη, όμως με δεδομένο ότι η ίδια το θέλει πολύ και το κυνηγάει, ετοιμάζει τραγούδια όπως λέει και σούπερ παραγωγές με πρωτοκλασάτα ονόματα συντελεστών, δεν θα το απέκλεια γιατί αν μη τι άλλο και ξέρει να σταθεί σε μεγάλες σκηνές και χορεύει εκπληκτικά. Από φωνή δεν είναι και Μαρία Σάλλας αλλά σαφώς ο Καριγια ήταν Παβαρότι? Αν όλο το υπόλοιπο πακέτο, σύνθεση, τραγούδι, staging, hype παίρνει 11/10, τοτε φαινεται οτι οι επιτροπες μπορει να σε εχουν και τοπ 4 αποδεδειγμενα πια με χαλια φωνη. Που η Καλομοιρα δεν εχει χαλια φωνη, μια χαρα ειναι, απλως σιγουρα δεν ειναι η σουπερ φωναρα.

      Όσο για τους άλλους που αναφέρεις, η Φουρειρα είναι η μόνη που αξίζει ανάθεση. Όλοι οι άλλοι θα ήταν ιδανικοί συμμετέχοντες σε έναν ενδιαφέροντα εθνικό τελικό, αλλά μέχρι εκεί.

      Απάντηση
      • Π.Λ.
        Π.Λ. says:

        Μα το θέμα είναι ότι η Παπαρίζου ναι μεν κέρδισε αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ούτε ότι θα ξανακερδίσει ούτε ότι θα σκίσει, εξάλλου έχουν υπάρξει νικητές οι οποίοι έχουν επιστρέψει και πάτωσαν. Η Dana International, η Niamh Kavanagh, o Alexander Rybak, όλοι αυτοί γύρισαν και δεν ακούμπησαν – η μία δεν πέρασε, η άλλη πέρασε οριακά και ο άλλος με το ζόρι 15άδα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση το ότι η Παπαρίζου κέρδισε και άρα θα μας ξανασώσει. Ειδικά με τα πιο σύγχρονα τραγούδια της θα πάει άπατη και θα χαθεί όλη η ‘Eurovisionική’ της κληρονομιά. Κυριολεκτικά ο μόνος λόγος που λέτε όλοι να πάει η Παπαρίζου είναι λόγω ονόματος και όχι λόγω τραγουδιών.

        Απάντηση
      • Στέφανος
        Στέφανος says:

        Τα νικητήρια τραγούδια και αυτά που είναι δεκάδας, η Καλομοίρα πια δεν τα πιάνει. Έχουν αλλάξει πολύ οι τάσεις από το 2008. Μιλάμε για σχεδόν 20 χρόνια μετά.
        Αν περνάνε τα χρόνια και εμείς ανακατεύουμε τα ίδια και τα ίδια άτομα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Αποκλεισμό, θέσεις χαμηλές μέχρι να βρεθεί ένα μαγικό ταλέντο να πάει και να πάρουμε μια θέση δεκάδα.

        Ουκρανία Σουηδία δεν ξεκολλάνε από πεντάδα. Έχεις δει τι στέλνουν; Ειδικά η Ουκρανία. Έχεις δει τους ημιτελικούς τους; Σχεδόν κάθε χρόνο έχουν και ένα τραγούδι βραβείου. Η δημόσια τηλεόραση επιλέγει με μουσική κριτήρια και φυσικά έχει δείξει πόσο πολύ θέλει την νίκη. Και την πετυχαίνει.

        Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση.

        Προσωπικά έχω ρίξει περισσότερο το ενδιαφέρον μου στην Κύπρο πια. Οι κινήσεις της είναι πολύ πιο επαγγελματικές με σκοπό και στόχο. Όχι σαν την Ελλάδα.

        Στείλαμε το καταπληκτικό κομμάτι της Τερζή και την παρατήσαμε μόνη της.

        Βλέπεις στην Eurovision δεν μας παίρνει να κάνουμε τα γνωστά μας κόλπα. Για αυτό και παίρνουμε συνεχώς συγκεκριμένα πράγματα.

        Απάντηση
  6. Melissa, goodbye!
    Melissa, goodbye! says:

    Από να προτείνετε 10 ονόματα, εκ των οποίων τα 8 είναι τελείως ακατάλληλα, καλύτερα να κάνετε μια καλοκαιρινή ανάπαυλα και να επανέλθετε το φθινόπωρο, αφού προηγουμένως έχετε σκεφτεί σοβαρά κάποια πράγματα. Το παιδάκι αυτό, μιας και είναι και Κύπριος, ας δηλώσει συμμετοχή στο ριάλιτι του Κοκλώνη. Για Ελλάδα ΟΧΙ

    Απάντηση
  7. Vasilis
    Vasilis says:

    Συγνώμη ρε παιδιά αλλά οι φετινές δεν…
    Του 22 και του 23 ήταν πολύ καλύτερες και δεν ήξερες ποιος να πάει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος που να λες ναι πρέπει να πάει οπωσδήποτε το χει όπως πχ με Αμάντα, Ευαγγελία, Nicky, Joanne, Μπρεαζου, Μελίσσα, Κούρτης, Κλαυδία. Μόνο λίγο η Λίλα μου τράβηξε τη προσοχή και αυτό λόγω του Déjà Vu. Δεν ξέρω τι θα πράξει η ΕΡΤ αλλά έχω την αίσθηση και λόγω του φετινού φιάσκου ότι θα γίνει σίγουρα κάποια εκπομπή όπου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος μας για το 24. Αν και το καλύτερο όπως λέμε πολλοί fans θα είναι να κάνουν από τώρα ανάθεση σε ένα δυνατό όνομα ώστε να δουν ξανά με ενδιαφέρον η Έλληνες τον διαγωνισμό.

    Απάντηση
  8. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Κάτι μου λέει πως θα ρχισουμε τα σερί των Non Qualifiacation. Χίλιες φορές να στείλουμε κάτι στα ελληνικά παρά ακόμα έναν που θέλει να το παίξει Γιού Κέι

    Απάντηση
  9. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Μετά το φετινό φιάσκο, ήρθε η ώρα για απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όνομα για το 2024. Το χρειάζεται ο διαγωνισμός γιατί έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του στην Ελλάδα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *